» »

Študentski servis Shark - dela na črno?

Študentski servis Shark - dela na črno?

Poldy ::

Očitno že stara novica, da ŠS Shark nima urejenih vseh papirjev in je v bistvu leta 2006 deloval na črno. Jaz sem nažalost šele včeraj padel z lune in o tem nisem vedel nič.

Sedaj berem, da bo treba nekaj denarja vrniti... koliko je to v %?

Kaličopko ::

še dobr da u cmoka hodm:D

MihaFirst ::

Če mamo študentski server Maribor, ki blesti, zakaj bi hodl k nekim levim?

Shark :D
www.gamma.si

MEDENA ::

Še dohodnino plačate vsi ki ste delali preko Sharka pa vam ne preostane nič drugega kakor da vržete ene 2 ročni notr....al pa bogemu direktorju, ki ima avto vreden preko 50.000 € ( LE KAKO????? :\ >:D )...

Šele sedaj, ko nisem več študent vidim, kok denarja se pere preko študentskih servisov...a najebejo vedno študenti ne pa lastniki servisov pa vsa podjetja, ki perejo....

Sem za da se zaprejo servisi in da bi študenti delali preko zavoda za zaposlovanje itd... :)

Če mamo študentski server Maribor, ki blesti, zakaj bi hodl k nekim levim?
Na žalost je bil najbližji.

Plačati dohodnino, to bo potem tam okoli 25%?
Upam, da mi bo ostalo kaj denarja, vsaj za ročno bombo :D :\

Kaličopko ::

Na žalost je bil najbližji.

cmok je 20 metrov stran:| (če mislš tega u kranju)

Zgodovina sprememb…

Ja saj, še toliko bolj žalostno zaradi teh 20tih metov.

Več kot pol leta sem bil pavzer in sem tako ali tako že plačeval davke. Samo upam da ne bo treba še enkrat.

Sploh pa lahko to sedaj zahtevam nazaj, saj nisem mogel delati preko servisa ki ne obstaja.

bzp ::

IMHO ste delno krivi vsi ki ste celo leto spali na usesih, to da je Shark brez koncesije je bilo ze parkrat po cajtengih + najbrz tudi se kje drugje. Je pa res, da vas je nesrecnezev precej, tko da zna biti da se najde ena easy way out, ker je ze sedaj in bo se bolj odmeven primer, najkasneje ko zaspanci dobite zahteve za placilo dohodnine brez vseh olajsav.

Bogi direktor je pac videl da si komot privosci placevanje vseh kazni, pa mu se vedno dovolj ostane za dober avto & vse ostalo ... Na zalost na racun neinformiranih studentov.

krho ::

Dohodnino naj plača on, kot direktor podjetja, ne tisti, ki so delali preko njegovega, če nima naj mu pa rubijo ali njegovi ženi, če je prepisal nanjo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Samo kljub vsemu nekaj ne štekam. Torej, delal sem preko agencije, ki deluje na črno - s tem država sklepa da sem si pridobival neobdavčen denar.

Kako me je potem sploh lahko zaposlilo podjetje (v mojem primeru z dobrim imenom in nad 600 zaposlenimi)? So me tudi oni plačevali "na roke"?
Kje pa je potem država dobila informacijo, da sem jaz sploh kje delal?

l0g1t3ch ::

Shark ni en levi ŠS ampak pomoje da kar največji gorenjski, tak d so nategnili ogromno folka. Medrugim tudi mene ;((

Kak kuraca naj bi jaz vedu d so 2006 zgubl koncesijo. Mislem če nimajo koncesije naj bi država poskrbela da zadevo zaprejo kolkr časa ne porihtajo zadev. Tak pa izdajo par bednih kazni za katere direktorju itak dol visi. Potem pa po žepu vdarijo še folk ki jih je nategnu/zavaju že shark in ki so bli nategnjeni zaradi nesposobnosti države.

Če je država nesposobna onemogočit delo ŠS na črno naj kaznujejo sebe.

ReBi ::

lahko nekdo, lepo prosim pojasni, vso zgodbo.. zakaj se sploh gre?

ReBi ::

aha, sem že prebral na 24ur...

eh, tistih 1000€ se mi pa res ne bo poznalo.

mogoče kdo ve, kje živi gospod direktor?

Nejc Pintar ::

Eh, od kdaj je Shark največji ŠS na Gorenjskem?

Največji je (bil) Cmok, sedanji mservis.

Je pa tudi mservis začel nekaj srat sedaj, preko cmoka sem vedno denar dobil naslednji dan na svoj račun. Sedaj pa že nekaj zavlačujejo:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

bzp ::

Nejc Pintar: denar dobis se isti dan, ce je firma redni placnik in ima urejeno 100% akontacijo (ker dejansko, firma najprej pove servisu koliko si delal, ce imajo akontacijo urejeno in so redni placnik, takrat servis tebi zalozi in takoj dobis nakazano, hkrati posljejo firmi racun za opravljeno delo, potem, cez par dni, firma sele da denar servisu. Tako da ce ne placujejo redno oz. se niso zmenili za akontacijo, dobis ti denar sele takrat ko ga tudi firma da servisu, in nic prej - kot si navajen).

Poldy: sej ce si pavzer bil vecino leta, so ti ze itak trgali 25%, pa ce nisi prevec zasluzil bos placal samo 16% ... torej bos dejansko del denarja dobil nazaj. Kot pavzerju ti tista olajsava, do katere bi bil upravicen preko studentskega servisa, itak ne pripada (IIRC), tko da je pri tebi problem manjsi kot pri ostalih ... malo za tolazbo :)

l0g1t3ch: Shark najvecji? Dalec od tega. Ne na gorenjskem, kaj sele v slo.

Kako naj bi vedli da je zgubil koncesijo? Iz cajtengov, TV, interneta ... Za stvar se je vedelo ze celo lansko leto, zdaj je samo malo bolj odmevna ratala. Sicer pa, po mojem spominu, je bil Shark & Soncna vedno en tak bolj luftarski servis. Malo so se zdruzevali, malo so sli narazen, kakor je pac zakon pokazal da je ceneje in ugodneje. Kaj pametnega nikoli niso naredili v Kranju (v nasprotju s starim dobrim Cmokom), tudi popuste/ugodnosti so drugi imeli enake/boljse, ...

l0g1t3ch ::

Oprost ampak začetek leta dvomim da se je kaj vedelo o mutnih poslih sharka. Takrat pomaldi ko sem jaz nekaj prek njih delal ni bilo nikjer zaslediti nič o tem pa redbno prebiram Novice in gorenjski glas.

Poleg tega se mi pa še zmeri zdi, da bi država mogla resneje ukrepat ker nekaj miljonska kazen ob takih dobičkih ni nič.

Hitri ::

Tudi jaz berem časopise, gledam TV itd., pa sem probleme s Sharkom opazil šele jeseni. Saj bi rekel, da to sploh ni moj problem, ampak kaj ko bom na koncu vseeno moral plačati dohodnino...Ali pač ne?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freelance (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5015270 (12997) djmisq
»

odprtje s.p-ja

476508 (5775) Okapi
»

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
807608 (5748) Gr0unD Zer0
»

prvo leto pavzer ter obdavčite študentskega dela

Oddelek: Šola
71420 (1243) robert512
»

Študentski Servisi - Kako oskubiti študenta!

122038 (1595) Daedalus

Več podobnih tem