Forum » Izdelava spletišč » [PHP]Vnos slike
[PHP]Vnos slike
amaze646 ::
Ok, stvar je naslednja. Imam formo v katero admin vpise naslednje atribute: Cena, opis, Naziv. Ko kliknem gumb vnesi, se ti podatki prenesejo v bazo. Tu se ni nobenih tezav. Na strani kjer se ti podatki izpisujejo, gre v bistvu za dodajanje novih artiklov. Ko admin vnese vse podatke se na strani za dolocene artikle ustvari nova ponudba (div). Vsi podatki se izpisujejo tam kjer sem jih hotel ampak zraven zelim pa dodati se sliko. Se pravi, admin bo v formu pokazal kero sliko zeli naloziti in ta se mora potem prenesti na ono stran poleg drugih podatkov v ustrezeno mesto, ki sem ga dolocil za sliko. Torej kako naredim da bom lahko urejal (dodajal) tudi sliko?
sverde21 ::
Dodaš nekaj PHP in HTML kode pa je .
Ja splošen odgovor, kolikor je splošno vprašanje... Lahko bi povedal katero trgovino uporabljaš, koliko znanja imaš iz PHP-ja, ker če nimaš pojma o PHP in HTML boš verjetno moral nekoga drugega dobiti, da ti tisti del sprogramira noter.
Ja splošen odgovor, kolikor je splošno vprašanje... Lahko bi povedal katero trgovino uporabljaš, koliko znanja imaš iz PHP-ja, ker če nimaš pojma o PHP in HTML boš verjetno moral nekoga drugega dobiti, da ti tisti del sprogramira noter.
<?php echo `w`; ?>
V bistvu ne gre za trgovino. V doloceno stran bi rad dodajal samo eno tabelo v keteri bi bili zgoraj navedeni podatki in pa rad bi se sliko. Glede php sem zacetnik. Html mi je dobro poznan. Naredil sem ze obrazec, bazo za vnos podatkov, se pravi ceno, naziv, komentar in lepo delujejo samo za sliko ne vem kako se naj lotim.Idejo sem imel da bi jo spravil v bazo. Nekaj sem probaval in jo spravil v bazo ampak sem potem imel tezavo z izpisom.
sverde21 ::
Ja z ispisom si imel verjetno težave zaredi tega, ker nisi pravih headerjev poslal...
Pomoje bi lažje prišel skozi, če bi kar v eno mapo na strežniku shranjeval slike in potem samo linke mel v bazi, pri tej varjanti ti ni treba skrbet za headerje, ker jih stražnik sam dodeli.
BTW upam da si v bazi za shranjevanje slike uporabil podatkovni tip BLOB
// branje iz baze header("Content-Type: image/jpeg"); echo $row['slika_data']; //...headerje moraš pošiljati glede na tip slike, pri jpg je image/jpeg, pri gif image/gif, pri png je spet drug,...
Pomoje bi lažje prišel skozi, če bi kar v eno mapo na strežniku shranjeval slike in potem samo linke mel v bazi, pri tej varjanti ti ni treba skrbet za headerje, ker jih stražnik sam dodeli.
BTW upam da si v bazi za shranjevanje slike uporabil podatkovni tip BLOB
<?php echo `w`; ?>
Sem uporablal BLOB ja :).Ta tvoja zamisel je zanimiva. Bom probal na ta nacin.
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] Knjiga gostovOddelek: Izdelava spletišč | 3158 (2361) | darix |
» | problem z phpjemOddelek: Izdelava spletišč | 4255 (3668) | snow |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3601 (2691) | krho |
» | HTML forma in datumOddelek: Izdelava spletišč | 1795 (1531) | Muzo |
» | Shranjevanje slike v bazo javaOddelek: Programiranje | 1380 (1316) | kopernik |