Forum » Strojna oprema » Računalnik ne "melje"
Računalnik ne "melje"
Zlatoroh ::
živjo
Imam nasleden problem:
Če prižgem računalnik je samo tema ter lučka za cdrom sveti ter lučka za disk. Kaj mi je crknilo? Kišto sem odpru ter uhotovu, da disk sploh ne deluje, ko pa sem disk priklopu na drugi računalnik je delal. Na plati mi na lcd-jčku piše FFnapajlnik tut deluje sem pomeril napestost... Prijatelj mi je posodil procesor toda ni razlike... Plata podpira athlon in barton toda ta proc katerega mi je posodil prijatel je smpron mogoče zarad tega ni odziva? Kaj je z pomnilnikom nevem . Mogoče ve kdo kaj storiti? Matična je EP - 8RDA3I .
lp
Imam nasleden problem:
Če prižgem računalnik je samo tema ter lučka za cdrom sveti ter lučka za disk. Kaj mi je crknilo? Kišto sem odpru ter uhotovu, da disk sploh ne deluje, ko pa sem disk priklopu na drugi računalnik je delal. Na plati mi na lcd-jčku piše FFnapajlnik tut deluje sem pomeril napestost... Prijatelj mi je posodil procesor toda ni razlike... Plata podpira athlon in barton toda ta proc katerega mi je posodil prijatel je smpron mogoče zarad tega ni odziva? Kaj je z pomnilnikom nevem . Mogoče ve kdo kaj storiti? Matična je EP - 8RDA3I .
lp
igor0203 ::
Možno, da je z osnovno ploščo kaj narobe. Drgače pa vzemi ven komponento po komponento in boš ugotovil, kaj je narobe.
asus ::
Ostane ti samo še ram in matična.Probaj ram na prijateljevem kompu ,sam pomoje da ti je plata šla
Zlatoroh ::
Sprobov sm pomnilnik in dela... Upazu sm tut da se komp ugane po 5ih sekundah in se ga ne da več prižgat. Vrjetn je šla plata ane
dustphoenix ::
Probaj z drugim napajalcem, preden se tako hitro odločiš da je plata. Če si zmeril napetost še ne pomeni da je izpraven! V večini primerov, katere dobimo ima PC čisto isti simptom, menjaš napajalnik -> in spet oživi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2903 (1814) | polde66 |
» | PCI express x16Oddelek: Pomoč in nasveti | 2653 (2349) | shadeX |
» | CMOS checksum errorOddelek: Strojna oprema | 1497 (1310) | Glicerin |
» | Ventilatorji tečejo NON-STOPOddelek: Strojna oprema | 1308 (1101) | Jan987 |
» | Mrtev računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1528 (1262) | Yohan del Sud |