» »

C-orb nori

C-orb nori

OZZY ::

Včasih se mojem orbu kar zmeša. Namest da bi se vrtel z normalno hitrostjo (5800-5900 obrati) se le ta včasih požene na 13000+ obratov. ko se to zgodi se kar lepo sliši njegov piskajoč zvok. Tako se vrti nekako 5-6 sekund pol pa neha in stvar ponovi čez nekaj časa. A ma kdo tud take izkušnje z njem? Pa še neki mi ne gre v račun. Če izklopim comp z gumbom na napajalniku in ga potem vklopim se comp zažene za 2-3 sek. Na prejšnjih platah mi to ni nikol delal (zdajšnja je msi k7tpro2). A bi blo lahko kaj s plato narobe?

Yohan del Sud ::

Heh, jest mam obraten problem. Ko ga prižgem se vrti ful počas in glasno ruži, po ene treh minutah se segreje in pride na normalno hitrost in je čisto tiho. Weird.

Nightmage ::

Meni se isto dogaja, recimo ce dam na novo not napajalni kabel se mi comp isto zazene za par sekund. Hm, mislim da ni nic narobe s plato, ker kolikor vem, pri kolegu dela isto. Imam MSI K7TPro2 A plato.
-------Eppur si muove!-------

luni ::

Hm mogoce pa majo COrbi vente, ki prilagajajo vrtljaje glede na temperaturo, pol pa zadeva ni ravno dobro nastimana in se ji mesa. Samo tako se da logicno razlozit vase probleme.
Artificial Intelligentia

Kaiser ::

Ventilator je krmiljen direktno z napetostjo, ki jo da plata na konektorju za hladilnik. Verjetno plata od sebe daje kaksne cudne napetosti...:| Bi blo treba s kaksnim voltmetrom mal pomerit

luni ::

Sej mas vente, ki spreminjajo stevilo vrtlajjev glede na temperatre...
Artificial Intelligentia

OZZY ::

Sam C-orb ni tak, da bi se glede na temperaturo pilagajal. Pa tud to, da se občasno požene na 13000+ obratov kaže, da je lahko kaj narobe z napajanjem venta.

frudi ::

verjetno ma plata kake izpade z nadzorom temperature proca in napetosti ventilatorja. že moja abit bx6 se nekaj trudi z izklapljanjem venta, če je temp. < 24 stopinje, pol včasih ful zažene vent, včasih ga skoraj ustavi. no, pravzaprav ni toliko plata kriva, kot kakšen softver za spremljanje temperature/napetosti/števila vrtljajev... torej kaki motherboard monitor al pa hardware monitor.
ko mi je vse skup prekipelo, sem priklopil orba na drug priključek (ob agp slotu) in potem je blo vse normalno. tega priključka plata ne nadzira.
sicer se je pol hw monitor nekaj bunil pa piskal, da vent na procesorju ne dela, zato sem ga zbrisal :)
in zdaj mam mir...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

anxieux ::

a je kdo pomislu na bolano serijo corbov??
~Let The HammerFall~

OZZY ::

:):)

Tzar ::

Cist en kratek komentarcek glede tistga, da se mu racunalnik ce ga ugasne z gumbom,ko potem spet vklopi z gumbom prizge v nekaj sekundah?!?
Mogoce se racunalnik sploh ne ugasne ampak gre v Suspend mode, kot je ponavad definiran power off gumb, če ga sam enkrat na kratko pritisneš. pol pa valjda ga še enkrat pritisne in se mo računalnik zbudi,ne pa na novo prižge.
:|
Življenje je lepo!

OZZY ::

Tzar. Tle je blo govora o tem, da izklopiš gumb na napajalniku in ne na ohišju. Tako, da če ga izklopiš na napajalniku ne moreš kompa pržgat z gumbom na na ohišju.

msmiha ::

S tem ni nič narobe če se malo prižge za 2s men dela isto če potegnem ven kabel pa ga dam na novo not. Glede ventilatorja pa si lahko srečen, da set ti tako hitro vrti meni se samo z 5200rmp;((
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5215029 (4780) acookook
»

Danes sestavljam novi computer...

Oddelek: Strojna oprema
281713 (1027) antonija
»

Temperatura Tbirda

Oddelek: Pomoč in nasveti
221655 (1445) VASkO
»

Čuden shutdown na Abit Bx6 2.0

Oddelek: Pomoč in nasveti
191446 (1262) luni
»

tezave z abit kt7

Oddelek: Pomoč in nasveti
271684 (1281) texhex

Več podobnih tem