» »

SMTP strežnik preko kabelneta

SMTP strežnik preko kabelneta

MTB ::

Uporabljam kabelski internet preko kabelneta. V outlooku imam nastavljen siolov email s SMTP nastavitvami od kabelneta. Zadeva je prej čisto normalno delovala, potem sem pa začel opažati, da poslana pošta na določene naslove ne pride (recimo prejemnik X)- brez kakršnega koli obvestila na strani pošiljatelja ali prejemnika.
Ker podrobnosti protokolov ne poznam, sem zbrisal siolov mejl, dal notri kabelnetov in poskušal poslati ponovno - ne gre. Se pravi da je neka težava na relaciji kabelnet - ponudnik prejemnika X.
Za štos sem poskušal vnesti SMTP od gmaila (email in POP3 nastavitve so ostale siolove) in mejl je normalno prišel. Edino kar je problem je to, da gmail za pošiljatelja napiše jaz@gmail.com on behalf of jaz@siol.net, kar pa ni zaželeno.
Poskusil sem tudi s SMTP-jem od emaila, pošte sploh ni možno poslati - unable to connect outgoing server - verjetno so blokirana vrata 25 navzven?
Kako rešiti nastalo situacijo? Mogoče kak drug zastonj SMTP strežnik, ki ne komunicira preko vrat 25? Ima kdo kakšno idejo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol mail, T-2 internet

Oddelek: Omrežja in internet
4818753 (17101) barakus
»

Nastavitve za IMAP na iPhone 3GS - SIOL

Oddelek: Mobilne tehnologije
64712 (4654) slatncan
»

siol in relay

111848 (1643) cryptozaver
»

Po menjavi ponudnika problem s pošiljanjem pošte

425437 (4826) Matko
»

vprašanja v zvezi z novico "Siol does it again" (strani: 1 2 3 )

14013511 (10988) Bakunin

Več podobnih tem