» »

Kaj je crknila osnovna plošča ?

Kaj je crknila osnovna plošča ?

alsl ::

Pred nekaj dnevi se računalnik ni zagnal oziroma ventilatorji laufajo, monitor se izklopi, nič ne piska.
Potem izklopim glavno stikalo in po nekaj ponovitvah, pride k sebi tudi slika in začne nalagat Windowse.
Ponavadi med nalaganjem še enkrat vse izgine, nato pa vse deluje kot da ni nič narobe.
Kadar pa grem iz windowsov ven se spet ne izklopi popolnoma (ventilatorji laufajo, monitor se izklopi)
ali pa se kar sam po izklopu ponovno zažene ?
Sumim osnovno ploščo, vendar rezervne nimam za preizkušat ?
Kaj predlagate preden grem v nakup nove ?

Carmack ::

Mogoče napajalnik?
Dej bol podrobno opiši sistem.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

jat2406 ::

Kakšen je računalnik, starost...?
Če je stvar starejša, pogledat kondenzatorje na matični, če so slučajno postali okrogli ali pa popacani. V tem primeru pomaga zamenjava kondenzatorjev ali pa cele matične. Tudi napajalnik je seveda lahko eden od krivcev.
Če se PC sesipa pod obremenitvijo je vsaj 80% verjetnosti, da strada električne moči.
Za to je pa seveda zadolžen napajalnik in potem VRM regulator na matični, ki skrbi za CPU (kondenzatorji)

Matična plošča je Gigabyte GA-K8NS, 754
Procesor Sempron 3100+
Napajalnik Power LC6550G 550W
Vse je staro okoli enega leta. Verjetno je še v garanciji, vendar ni računa več ;((

Bom poskušal montirat ta star napajalnik nazaj, pa še kondenzatorje bom pogledal.

Če koga zanima, sem poslal še v garanciji na servis osnovno ploščo, procesor, spomin in napajalnik praktično vse kar sem kupil.
Po dveh tednih dobim nazaj z obrazložitvijo, da vse deluje >:D
Prvi dan je delovalo, drugi pa spet isto sranje :O

Ker mi je bilo zadosti sem naročil novo osnovno ploščo (tokrat ne Gigabyte) in z novo deluje vse OK:D

Sedaj imam doma defektno osnovno ploščo, ki je še v garanciji, ki pa po zagotovilih servisa je v redu 8-O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535720 (4656) svetetko
»

računalnik ne vžge (črn ekran)

Oddelek: Pomoč in nasveti
183171 (2913) janali
»