» »

Studentsko delo za Javanca

Studentsko delo za Javanca

JDK6 ::

A mi lahko kdo priporoci kaksno v redu firmo*, ki "zaposluje" med drugim tudi studente za delo z Javanskimi tehnologijami po moznosti z zelo v redu urno postavko?

Sem student 2. letnika frija, imam dobri 2 leti aktivnih izkusenj iz Jave pred tem sem programiral v VB6.0, Java me fasinira, super je, moja biblija sta knjigi Core Java I & II 7e. Sedaj delam za neko firmo, sprva sem imel postavko 1000 SIT na uro kar glede na to, da sprva nisem imel izkusenj iz Jave super, po letu se mi je sef spomnil, da mi sam zvisa postavko na 1200 SIT v redu. Sedaj ko mislim, da imam dober slog programiranja v Javi in, da vidim kaksne zacetniske napake ze iz helikopterja, bi rad to zvisal na 1800+ SIT na uro, saj moje znanje Jave napreduje eksponentno. Predvidevam, da sefu ne bi bilo vsec, ce mu recem za 1800 na uro. En kolega me snubi, da grem delat v .net za tam 1500-1800 na uro(stvar pogajanj), veliko raje bi ostal v svetu Jave za 1800 na uro, saj me .net ne fascinira prav tako si zelim postati ueber ekspert za Javo in ne C# ali kaj podobnega. Seveda, ce ne bom uspel dobiti kaksne v redu poudbe ali povisnjice ali whatever v svetu Jave bom seveda zamenjal za .net, to mi ne bi bilo vsec, samo denar je denar. Potem bi pa hotel postati ueber expert za C#, saj sem malo perfekcionista in pravim, ce nekaj delas potem to delaj dobro, ce ne raje ne delaj ali pa pojdi raje brat prirocnike.

*) Najraje tako, kjer bi se lahko pogovarjal s sodelavci kaj v stilu "Ej, a si slisal, Gosling se je obril!!!! Neverjetno..." in ne "Ej, ali je obvezno dati super(); v konstruktor?".

AlexP ::

Povprasaj na Marandu. Tam imajo veliko projektov v javi.

IceIceBaby ::

Predvidevam, da sefu ne bi bilo vsec, ce mu recem za 1800 na uro.


Dokler ne vprašaš ne boš vedel. Če se znaš dobro predstavit in dobro utemeljit svoje zahteve (in si seveda tega denarja tudi v resnici vreden) se boš s pametnim šefom lahko marsikaj dogovoril. Če jim v firmi nekaj pomeniš se bodo verjetno potrudili, da te obdržijo.

Drugače pa spremljaj oglase po študentskih servisih, časopise in zaposlitvene portale (mojedelo.com in podobne). Če se ti ne mudi pretirano boš sigurno našel primerno delovno mesto.

JDK6 ::

ne mudi se mi, vendar bi v novem letu rad zasluzil malo vec kot sem v tem letu to med drugim vkljucuje vec ur pa tudi vecjo urno postavko.

Naceloma je vsak zamenljiv...

Bom vprasal sefa za vecjo urno postavko, ce me bo zavrnil bom gladko zamenjal firmo, rad bi vedel na katera vrata bom zacel trkati, ko/ce se bo to zgodilo.

Sedaj bi si nekdo mislil, ti si ze v svoji glavi dolocil, da te bo zavrnil, smesno a tako mi bi bilo najbolj vsec, saj si zelim zamenjati firmo, tako, bi mi olajsal delo in bi enostavno rekel, da sem zapustil firmo zaradi denarja in ne zaradi tega, ker mi nekako ne ustreza delo, ki mi ga fantje dajejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JDK6 ()

IceIceBaby ::

Naceloma je vsak zamenljiv...


Dobri kadri so za firmo izjemno pomembni in zamenjava zaposlenih ni nikoli enostaven postopek. Dober direktor bo raje tebi dal povišico, kot pa, da se spravi iskati enega študenta, ki tudi nekaj programira v Javi ampak bo rabil še najmanj pol leta, da pride na tvojo stopnjo, da se "udomači" v firmi itd. Mogoče ti šef ne bo hotel dati takoj ful povišice, ampak ti bo pa ponudil možnost napredovanja, kakšne dodatne ugodnosti itd. Splača se pogovorit pa mogoče najdit kak kompromis, sploh, če imaš s to firmo kakšne dolgoročne plane.

Če ti delo ne ustreza je pa to že druga zgodba. V tem primeru nima smisla, da na silo vztrajaš, ker bo to slabo za tebe in za firmo v kateri delaš. V takem primeru ponavadi tudi večja plača ne pomaga dolgo. Mogoče boš srečen par mesecev potem te bo pa delo spet zamorilo in ne boš dosegel optimalne produktivnosti.

JDK6 ::

Saj zato sem napisal "naceloma" zamenljiv.

Ne bi ravno rekel, da imam morece delo, vendar ni to kar bi si zelel, zelel bi si to, da bi imel nekaj za sprogramirat od zacetka do konca ni nujno, da je nek stand alone projekt pac nekaj, da napisem nekaj svojih razredov s pripadajocimi zadevami(JavaDoc, Unit testi) in to je to. Zadnje pol leta sem imel samo eno tako nalogo, take zadeve so mi naravnost sproscujoce v primerjavi s kaksnimi nadgradnjami kode, pri kateri me mine volja do programiranja, ko vidim kaksne razne bedarije v kodi ali pa bug fiksi in iskanjem raznih bedarij povzrocenih s podcenjevanjem zahtevnosti pisanja vec-nitne kode itd. To me "naceloma" ne moti vendar bi rad razmerje popravljanja/nadgrajevanja stare kode in pisanju nove kode bil vsaj 50:50 in ne 90:10.

Bom se pogovoril s sefom po novem letu, ce ne bo zadovoljivo bom vprasal v Marandu ali se kje?, ce rabijo kaksnega javanca, ce ne pa .net vabi tam bi pisal en program z nule seveda ne sam, yupi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JDK6 ()

OwcA ::

Cosylab dela veliko v Javi in so hkrati dobri ter imajo zanimive projekte.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

JDK6 ::

Hvala za link, nekako mi disijo na firmo kjer bi se veliko naucil zasluzil pa bolj malo. Bom jih vseeno kontaktiral.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvalitetna podjetja (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7813721 (9686) Mavrik
»

Gradnja hiše v avstriji

Oddelek: Loža
275475 (2983) Mr.B
»

Koliko dobri programerji iscejo delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6516641 (13007) htertz
»

Cena programerske ure

Oddelek: Izdelava spletišč
466118 (690) cahahopie

Več podobnih tem