» »

Problem pri namestitvi windows xp

Problem pri namestitvi windows xp

Ziggy ::

Pozdrav.

Prosil bi vas za pomoc pri instalaciji win. Xp pro na pc.
Namrec od frenda sem kupil 1. 2/512... Etc skatlo ki jo bom podaril mlajsemu bratu da bom imel lahko koncno mir na mojem pc :P
sebi sem ze veckrat formatiral pc oz. Si nalozil nove win. Toda danes nikakor ne najdem resitve:8).. Nisem pa kak pc mojster;)

Nujno moram formatirat pc ker ta kolega je preizkusal (zmetal gor and brisal nazaj dol.. Itd) na tem pc razne programe (adware, sysmech4, spyware doctor.. Itd)... Zato sumim da je prislo to teh tezav (mankajo file v wind. )

Tezava...

Nikakor ne morem ko se wind. Xp cd zazene: (citiram) welcome to microsoft wind. Xp... What do you want to do?
Zagnati funkcije install win. Xp*?
Ostale funkcije: install optional wind. Componentc... Itd se zazenejo brez problema:O (poizkusil sem ze dva razlicna wind. Cd-ja)

Sumim pa da mora biti ko vklopim pc (oz. Manka neki file v wind? ).. Nekaj narobe, ker mi preden se mi nalozijo xp=ji (xp delujejo) napise: invalit boot. Ini = booting from c:/windows/?
Kaj bi bilo lahko narobe (vcasih sem samo vstavil cd.. Zagnal pc kliknil na instal win. Xp.. In sledil napotkom)?
Kako bi lahko formatiral pc in zagnal cd *boot from cd.. *

Lp ziggy

Ps.

Mislil sem bratu podariti pc za bozicka (danes) toda kot kaze ga bo dobil z zamudo :\

Yah man!!

kriko1 ::

Mogoče je naložena verzija novejša od tiste ki jo imaš na cd, boot s cdja je edina možnost. Nastaviš v biosu (npr. First boot device -> CD/DVD)

Ziggy ::

Hello.

Najprej tnx za odgovor.
Ne,ne...temu kolegu sem ravno jaz pred cc. pol leta posodil Wind. XP PRO tako da imam sam enake.
No sicer sedaj sem uspel popraviti boot.int - file je bil prazen mankale so sledece nastavitve:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

TODA SE VEDNO MI NOCEJO WIND.XP PRO "zalaufati" iz CD-ja.
Napisal si: "..boot s cdja je edina možnost. Nastaviš v biosu (npr. First boot device -> CD/DVD)" ...
Ali mogoce poznas kake so nastavitve za ASUS BIOS (bord je A7N266-VM) ...nikjer vnisem videl BOOT DIVICE...lahko kdo to malo bolje opise.

TNX Ziggy

Yah man!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem z bootanjem win xp

Oddelek: Operacijski sistemi
61059 (1009) vbohinc
»

Težavica z boot.ini v XP-jih

Oddelek: Operacijski sistemi