» »

Dokaj EKSTREMNO zmrzovanje PCja

Dokaj EKSTREMNO zmrzovanje PCja

Z-lot ::

Danes mi ze cel dan zmrzuje moj preljubi PC: vcasih v OSu par minut po zagonu, vcasih med samim zagonom, vcasih zamrzne med samim bootanjem - celo samo sekundo po tem, ko se po njegovih zilah pozenejo skratje elektroni... poskusi spremnijanja nastavitev v BIOSu so prav tako brezplodni, saj se tudi tam skoraj brez izjeme poljubno obesi. Skratka, obesanje kadarkoli, kjerkoli.

Tezave z nastavitvami BIOSa, z OSom, z diskom in vecino ostalega hardvera torej odpadejo... sumim, da bi bil za tezave lahko odgovoren edino Enermaxov napajanik (ki mi je doslej zvesto sluzil vec kot 3 leta) - ko sem ga tako preventivno odprl, sem ob preiskovanju njegovega drobovja ugotovil, da notranjost smrdi po scvrti elektroniki (mejbi je to normalno), ceprav je navidez vse zgledalo ok. Hm, napajalnik torej umira na obroke? Kaj pa vem...

Ob vsem tem pa se mi zdi najbolj sumljivo to, da bi kar tako umrl kvaliteten Enermaxov napajalnik, ki se ga imho drzi dober sloves.
Kompjuter te dni krvavo rabim za (ni smesno) ucenje in ker se blizajo prazniki s posledicno zaprtimi stacunami, me zanima, ce je vredno tvegati in staviti na to da je kriv napajalnik ter jutri na hitro kupiti novega - ali ukrepati v kako drugo smer?

(P.S.: Gre za 350W Enermaxov napajalnik z dvema ventilatorjema, ki napaja na nForce2 plato pritrjen ubozni 32-bitni Athlon 3200+, 1MB DDR400 RAMa, GF6600GT in par diskov.)

Help plx :/

strictom ::

Probi kak drug napajalnik pa boš videl. Je pa skor 100% napajalnik.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Z-lot ::

Mnja, ce in ko kakega dobim v roke.

Med tem sem poskusil underclockat procesor in kompjutru sedaj uspe prezivet brez obesanja celo do pol ure (!), s tem da je razlog obesanja sedaj veliko pogosteje random BSOD sporocilo. Unusual...

amigo_no1 ::

underclockat procesor
Kaj, kako si naredil ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Šumenje v napajalniku

Oddelek: Strojna oprema
313160 (2285) 69charger
»

Nakup tihe mrcine (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8110112 (7294) Sylar007
»

Neslišen računalnik, kaj dati okrog drobovja?

Oddelek: Kaj kupiti
112102 (1720) WamPIRe-
»

Danes sestavljam novi computer...

281866 (1180) antonija
»

katero mamo plato

412181 (1584) ChiefThunder

Več podobnih tem