» »

Katere 120 in 92 mm ventilatorje?

Katere 120 in 92 mm ventilatorje?

EvilDare ::

Kot že tema napoveduje me zanima katere ventilatorje velikost 120 in 92 lahko kupim. Rabim ventilatorje pri katerih se pri nižjih hitrostih (7v) ne sliši motorčka. Kotrolirani so s kontrolnikom tako da ni potrebe po kakšnem dodatnem. Za 92 mm imam za enkrat te ogledane in tudi po testih sodeč so zelo dobri:
Klik
Klik2
Klik3
Za 120 je tudi podobna izbira:
Klik
Klik2
Klik3
Klik4
Klik5
Klik6
Veliko dobrega sem o papst in Scythe slišal zato me zanimajo vaše izkušnje. Kot sem rekel pri visokih obratih ni treba da se preveč derejo ker imam zraven pc, pri nizkih pa se naj nebi slišal motorček. Za kakšen dvojni link ipd. se opravičujem ker se mi mudi. Drugače pa vidite v kateri smeri gledam. Če mislite da je še kakšen bolj primeren ventilator prosim napišite.

bajker ::

Jaz uporabljam tole:
Absolutno najtišji 92mm
My favorite
Zelo OK
Solidno tih, menda zelo zanesljiv

Moram te opozoriti, da moja izbira temelji izključno na glasnosti, pretok zraka mi ni tako pomemben. Sicer se motorčka običajno ne sliši nikjer, slišijo se ležaji, tok zraka in vibracije, ki se prenašajo na ohišje računalnika. Načelno se izogibaj ventom iz prozorne plastike, ker slabo dušijo vibracije.

EvilDare ::

Zdej sm nekako omejil izbiro 120 na
Papst 4412 F/2 GLL
Nexus D12SL-12
Nexus se baje dobi tudi črna varijanta: Klik
Za 92 pa
Papst 3412 N/2GLLE
Nexus DF1209SL-3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

asus ::

ta tud ni slab klik

bajker ::

Vidim, da Fran nima na zalogi Nexusa 92, sem pa jih zadnjič opazil v Eventusu na Viču.

EvilDare ::

Zdajle še malo gledam, samo verjetno bom vse nexus kupil. Hvala za odgovore.

miko 55 ::

kaj pa noiseblocker? pri franu,

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

EvilDare ::

Ja zgledajo zanimivo. Imata pri istih obratih 120mm enak pretok zraka. Mene bi zanima če se pri recimo 7v sliši ležaje, glede na to da je 5dB tišji. Pa 92 naj bi bil tudi tišji. Če ima kdo nexusa a lahko pove če se sliši ležaje pri nizkih obratih, oz jaz pri svojih zdajšnih slišim brenčanje, kot da se ventilator ne vrti in ga hoče štartati in temu zvoku jaz rečem zvok motorčka.

miko 55 ::

tale zvok motorčka ti pravi, da imaš prenizko štartno voltažo oz. želiš motorček vrteti z nižjo voltažo od deklarirane. ne bo šlo na dolgi rok, ker je možno taljenje izolacije. premajhna napetost povzroči povečanje toka skozi vodnik, ostalo opravi enačba za upornost dolgega vodnika. poglej za najnižjo dovoljeno voltažo.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

bajker ::

Tiste decibele, ki jih pišejo proizvajalci, ne preveč upoštevat, ker imajo redko kako realno osnovo. Mislim, da še pri nobenemu proizvajalcu nisem videl, da bi podal zraven cifre še pogoje pri merjenju, kakšen graf in opremo, s katero so merili. Nekateri napišejo čisti nonsense, recimo tale ali pa tale, čeprav recimo prvi sicer res tih, je pa cifra čisto pretiravanje in bolj marketinški fora kot pa odraz realnega stanja. Sploh glede na to, da je skala logaritemska. Eden redkih, ki ne pretiravajo, je recimo Nexus, kjer napišejo 22dB, kar je v bistvu tako, kot kažejo meritve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere vrste hlajenja poznamo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
51688 (1591) Čmrlj
»

Hlajenje z 0dB

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192002 (1345) Brvar
»

Katere 120 mm ventilatorje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101791 (1547) Kato
»

kaj si mislite

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71441 (1231) darq7
»

Hladilnik za axp2500+

Oddelek: Kaj kupiti
51328 (1295) AndrewSmith

Več podobnih tem