» »

Navijanje Athlona XP

Navijanje Athlona XP

Krofojed ::

Imam Athlona XP P1800+ s hladilnikom Globalwin CAK38 na plosci MSI K7T266 Pro2-RU. Sicer stvar dela zelo zadovoljivo hitro, sem se ga pa pa vendarle spravil naviti, da vidim, do kam gre. Navijal sem le FSB (odklepanje me ne mika), rezultati so pa hudo klavrni.

Na 1,75 V (MBM kaze 1,7 V, seveda pa na vem, ali napetost ni prava ali jo samo meri napak) se je navil do 137 MHz. Na 1,85 V se je navil pa na 140 MHz. Tu nekje sicer zmanjka sape tudi RAMu (ce sem hotel stabilnost na 140 MHz, sem moral povecati napetost RAMa), vendar to ni odlocilno, ker nic ne pomaga, tudi ce frekvenco RAMa znizam (da se nastaviti na FSB-33 MHz).

Problem z RAMom je resljiv pac tako, da kupim boljsi RAM - to je sicer zoprna rec, ampak se je ne bi loteval, dokler ne uzenem procesorja/plosce.

Kriticni tocki sta se temperaturi procesorja (ki se giblje okrog 50° C, kar je precej, vendar imam ze tako zelo hud hladilnik) in northbridgea (na njem je en bolj usiv hladilnik, prostora za Orba ni, kaj drugega pametnega pa ne najdem; sicer Zalman dela eno kul zadevico, pa ne vem, kje bi jo kupil - Mlacom pravi, da je oni nimajo in da je tudi ne namerevajo imeti).

Zdaj me pa zanima, ce imate kako idejo, kako prepricati moje racunalo, da bi delovalo pri visji frekvenci.

ChiefThunder ::

Jah, to je bl šit... Kvaliteten ram bi moral prenesti malo višjo frekvenco. Lahko probaš znižati nekatere vrednosti pri ramu (CAS na 3 ipd...), dvigneš voltažo ramu pa naštimaš opcijo host CLK (če maš) Drugač pa, če se zadeva noče navit, pač ne gre brez potrebnih modifikacij; voltage moda, superiornega hlajenja, boljšega rama in odklep procesorja... žal... :'(
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
705545 (4376) Pyr0Beast
»

AMD 1800+ palomino!

221622 (1375) Vlady
»

RAM 133

141447 (1281) Balky
»

athlon xp 1600+ do 1680 mhz brez odklepanja