» »

skupna raba omrežne povezave

skupna raba omrežne povezave

Zzzzzzz ::

Torej...

Ali WIN98 podpira skupno rabo internetne povezave?
Kajti jaz nisem tega nič zasledil v samih Winsih...

Kakšen namig, morda malce znanosti? :D

Tomi ::

Win98 ne, Win98SE in naprej da, za Windowse 98 pa si naloži recimo Wingate ali kaj podobnega..
metrodusa.blogspot.com

reber ::

Bom kar v tole temo napisal moj problem:
V delavnici imam dva računalnika, en novejši na katerem je win98se in en 486 na katerem je win95. Na novejšem imam dve mrežni kartici, ena je povezana na adsl modem, druga pa na 486. Mrežni sta realtek RTL8139..... na 486 računalniku pa ena stara 3com. Mrežo sem vzpostavil, z nekaj težavami, vendar deluje normalno, oba računalnika sem dal v skupno rabo in vse deluje lepo in prav , na novejšem računalniku sta dva printerja, enega sem dal v skupno rabo in tudi to lepo deluje .
Problem nastane, ko vklopim skupno rabo internetne povezave, od takrat naprej mreža ne dela več, vsak računalnik vidi samo sebe. Čarovnik za nastavitev skupne rabe lepo vpraša katera mrežna je za modem in katera za mrežo, če nastavim narobe, potem tudi internet ne dela na prvem računalniku, tako da, ta nastavitev je prava. Ko pa skupno rabo odstranim, mreža spet deluje. Kaj bi lahko bilo, katere nastavitve sem zgrešil. IP naslov kartic sem vpisal ročno, ker drugače mreža sploh ni delala.

Cokolesnik ::

Na mašini kjer imaš 486 procesor in katera ne uporablja modema za internet, nastavi za prehod in dns strežnik kar IP od druge mašine, na kateri imaš nastavljen share internetne povezave. Bi moralo delati tako. IP številke morajo biti fiksno določene.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

ToniT ::

Ko vklopiš ICS, se IP na win98 spremeni v 192.168.0.1. Verjetno boš moral preveriti IP na drugi mašini.

reber ::

IP naslove nisem imel čisto prav nastavljene, a sem jih popravil. Kartici ki je povezana z drugim računalnikom sem dodelil 192.168.0.1 kartici na drugem računalniku pa 192.168.0.3 ker če ne vpišem IP ročno, mreža ne deluje. No sedaj sem prišel do te stopnje, da mreža deluje normalno, na 486 sem dodal še en tiskalnik ki je tudi v skupni rabi. Sedaj sta dva printerja v skupni rabi, delujeta normalno, tretji printer pa ni v skupni rabi, ker je preveč nov in driver na 486 tako ali tako ne dela pravilno (nič hudega, saj 486 uporablja mulc)
Mreža še vedno deluje, ko vklopim skupno rabo povezave, problem nastane pri povezavi v internet, saj le ta ne deluje več pravilno ali pa sploh ne deluje. Čarovnik za ICS mi na začetku ponuja tri na spisku za povezavo z internetom: dve kartici in en PPPoE adapter, naslednja stopnja mi ponuja enega manj za povezavo z drugim računalnikom ( tistega ki sem izbral v prvi stopnji izbire) Kaj je pravilna izbira nisem čisto siguren, poskusil sem več kombinacij, ko ni delovalo spet izklop ICS (pravzaprav odstranitev) pa spet druga kombinacija.... Ne dela. Ne vem kaj in katere nastavitve so še ? Najbrž bom kar pustil nekaj dni pri miru, glavno da dela mreža, za dostop pa ni tako grozno pomembno, saj mulc tko še ne zna brat tekoče, da bi sploh rabu internet.
Mrežo sem že moral vzpostaviti, ker imam na disku en cel kup slik od pokemonov in podobne šare, na 486 pa je premajhen disk, mulc pa bi rad dostopal do slik.

ali3n ::

trik je v tem, da moraš deliti tisto PPPoE povezavo in ne mrežne, ki pelje na ADSL modem (to je pogosta napaka); ko te vpraša "kam naj deli" (naslednji korak) - mu pokažeš drug računalnik oz. mrežno ki pelje do njega;
na drugo "malenkost", ki pa zna bit moteča, te je pa že opozoril ToniT - ob vklopu ICSja, se avtomatsko spremeni IP na 192.168.0.1, kar pomeni, da morajo imeti ostale mrežne IPje iz območja 192.168.0.2 - 192.168.0.255

preberi še članke (da ti bo bolj jasno):
- deljenje internetne povezave
- ADSL 123
- Ethernet (hardwerski del mrež)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289457 (6393) bastadu

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
101454 (1237) OmegaBlue
»

Win2000 & XP mreža

Oddelek: Omrežja in internet
5943 (909) boych
»

Laik v postavljanju mreže z dvema pc-jema..prosim pomagajte

Oddelek: Pomoč in nasveti
5965 (934) kanabis
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
655074 (4310) Klemenn

Več podobnih tem