Forum » Strojna oprema » Tolko za zanimivost, disk+windows na primarni particiji ne deluje.
Tolko za zanimivost, disk+windows na primarni particiji ne deluje.
aco111 ::
Včeraj sem dobil en trdi disk, ker mu se sistem sesuval, ter ugotovim da se primarna particija enostavno porui, v Partition magic pa lepo tam zapisano da je 6,5GB zasedeno, ampak nekako se porušil. Na logično particijo pa se da z ghostom lepo sistem gor dati samo se ne da bootati pač. No sedaj pa uporabljam disk za podatke, ker mi ga je pustil kar :).
Zanima če kdo imel kak podoben primer?
Disk: Western Digital - 80GB - IDE
Lp. Allesandro
Zanima če kdo imel kak podoben primer?
Disk: Western Digital - 80GB - IDE
Lp. Allesandro
Don't worry be happy :)
Gwanaroth ::
Se nebi potrudil in napisal v bolj čitljivi obliki?
Kakorkoli, low-level format, naredi particijo in inštaliraj sistem.
> No sedaj pa uporabljam disk za podatke, ker mi ga je pustil kar :).
Napaka. Če domnevaš, da se particije "sesuvajo", kako potem lahko takemu disku zaupaš podatke? Jaz bi ga uporabil zgolj v testne namene. Niti enega mp3ja ne bi posnel gor.
Kakorkoli, low-level format, naredi particijo in inštaliraj sistem.
> No sedaj pa uporabljam disk za podatke, ker mi ga je pustil kar :).
Napaka. Če domnevaš, da se particije "sesuvajo", kako potem lahko takemu disku zaupaš podatke? Jaz bi ga uporabil zgolj v testne namene. Niti enega mp3ja ne bi posnel gor.
Lights often keep secret hypnosis..
amigo_no1 ::
in NTDETECT.COM
Kaj za vraga misliš da ti bo Partition magic pomagal ?
Najprej poženi chkdsk /f /r in počakaj da zmelje...
Kaj za vraga misliš da ti bo Partition magic pomagal ?
aco111 ::
Nisi prav skopiral, oz ni skopiralo vsega. Manjka ti boot del. ntdlr boot.ini ....
Na moj disk sem včist isto dal gor kot na ta disk s problemom (inštalacija windowsa ali odpakiranje ghost slike), razlika je, da na to particijo, ko sistem naložim, takoj ali pa čez čas več neberljiva, kot v DOS (boot s podporo NTFS ob zagonu rač.) in v windowsu (boot preko mojega diska, v raziskovalcu pa pogledam na to particijo pa javi napako). Logična particija pa deluje vedno normalno, kopiraš pa vse pa ostaja gor.
Ja bom probal, pa javim kaj bo.
Lp. Allesandro.
Na moj disk sem včist isto dal gor kot na ta disk s problemom (inštalacija windowsa ali odpakiranje ghost slike), razlika je, da na to particijo, ko sistem naložim, takoj ali pa čez čas več neberljiva, kot v DOS (boot s podporo NTFS ob zagonu rač.) in v windowsu (boot preko mojega diska, v raziskovalcu pa pogledam na to particijo pa javi napako). Logična particija pa deluje vedno normalno, kopiraš pa vse pa ostaja gor.
Ja bom probal, pa javim kaj bo.
Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika med primarno in logično particijo?Oddelek: Operacijski sistemi | 3802 (3322) | MrStein |
» | napaka na boot disku - win7 se ne zbootajo - je to konec?Oddelek: Operacijski sistemi | 2547 (2299) | lopov |
» | Problem z diskom : 0x0000007B errorOddelek: Pomoč in nasveti | 2459 (1508) | crayz43 |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4813 (3632) | gorenjc |
» | Dual boot Vista in XP problem.Oddelek: Operacijski sistemi | 1252 (1122) | matjaz23 |