Forum » Slo-Tech » salterji - napaka
salterji - napaka
alesrosina ::
hm.... v clanku sem opazil tale stavek:
Pri vezanju diod bodite pozorni na to, da na daljšo nožico diode prispajkate nulo
napaka. Jaz sem tako zvezal, pa ni delovalo. Daljsa zicka je plus in ne minus (oz nula). Pogledal sem tudi v "elektronski vdic", ki sem ga dobil zraven nekega elektronskega kita, kjer je lepo napisano in narisano, da je daljsa zicka (na kateremkoli elektronskem elementu, na katerem je potrebno lociti plus od minusa oz. nule) plus.
Tko da ... prosim, dejt to popravt.
Pri vezanju diod bodite pozorni na to, da na daljšo nožico diode prispajkate nulo
napaka. Jaz sem tako zvezal, pa ni delovalo. Daljsa zicka je plus in ne minus (oz nula). Pogledal sem tudi v "elektronski vdic", ki sem ga dobil zraven nekega elektronskega kita, kjer je lepo napisano in narisano, da je daljsa zicka (na kateremkoli elektronskem elementu, na katerem je potrebno lociti plus od minusa oz. nule) plus.
Tko da ... prosim, dejt to popravt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop - kratek stikOddelek: Pomoč in nasveti | 1183 (872) | Iztok105 |
» | Problem z napetostjo na avtoradiuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1331 (1030) | chort |
» | tranzistor - zakaj to ne dela?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 792 (685) | tmz |
» | Kabli pri stikaluOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2286 (2175) | RejZoR |
» | Šaltrji (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4203 (3395) | segi |