Forum » Operacijski sistemi » Neukrotljivi PKG_CONFIG_PATH
Neukrotljivi PKG_CONFIG_PATH
G-man ::
Distro: Ubuntu 6.10 (Command line install)
Pri ./configure mi izpljune, da ne dobi poti do pkg-config: /usr/bin/pkgconfig (to pot išče, kao default)
Googlal sem in sledil navodilom. Locate pove da imam pkgconfig v /usr/lib/pkgconfig. Ukaz ki naj bi rešil problem je $export PKG_CONFIG_PATH=/usr/lib/pkgconfig a ./configure še naprej ignorira vse skupaj in se dela norca iz mene. In kar je še huje, ukaz env potrdi, da je bila moja pot do pkgconfig potrjena!
A kdo ve lek temu problemu?
Pri ./configure mi izpljune, da ne dobi poti do pkg-config: /usr/bin/pkgconfig (to pot išče, kao default)
Googlal sem in sledil navodilom. Locate pove da imam pkgconfig v /usr/lib/pkgconfig. Ukaz ki naj bi rešil problem je $export PKG_CONFIG_PATH=/usr/lib/pkgconfig a ./configure še naprej ignorira vse skupaj in se dela norca iz mene. In kar je še huje, ukaz env potrdi, da je bila moja pot do pkgconfig potrjena!
A kdo ve lek temu problemu?
ender ::
Najprej, ali sploh imaš pkg-config (program)? Kaj ti napiše
/usr/lib/pkgconfig je imenik, v katerem so .pc datoteke, ki jih pkg-config bere.
$ pkg-config --version
/usr/lib/pkgconfig je imenik, v katerem so .pc datoteke, ki jih pkg-config bere.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenCV začetekOddelek: Programiranje | 1250 (888) | Icematxyz |
» | [C++] Problem pri vključitvi header-jaOddelek: Programiranje | 1201 (1032) | matijaz74 |
» | Linux - gtk/gtk.hOddelek: Operacijski sistemi | 1178 (1024) | bibbos |
» | [Suse 9.2] Prosim za pomoč pri inštalaciji GAIMOddelek: Operacijski sistemi | 1235 (1134) | Jst |
» | GTK gphoto v KDEOddelek: Operacijski sistemi | 1327 (1166) | Gandalfar |