» »

Preračunavanje hyperlinkov

Preračunavanje hyperlinkov

Darko ::

V Frontpage-u sem naredil nekaj spletnih strani, ko pa sem prenesel zadevo na drug računalnik mi hyperlinki ne delajo, razen zunanjih. Čeprav sem vstavljal povazave le z imenom datoteke npr.: predstavitev.htm, je v brskalniku napisana celotna pot do datoteke npr. file:///C:Documents%20and%20Settings/...../predstavitev.htm.

Kako mu dopovedati naj dela relativne linke oz kako jih preračunati na novem računalniku?

LP Darko

Roadkill ::

Ne znam ti povedat neke točne rešitve, predlagam ti pa lahko, da se v prihodnje izogibaš Frontpage.
Uporabi kak resnejši html editor - notepad, nvu, dreamveawer.
Ü

mte ::

Brskalnik ti v vsakem primeru pokaže absolutne naslove - so že "preračunani". Poskusi skopirati celotno mapo nekam drugam in preveri, če je še vedno vse ok. Brskalnik bi ti sedaj moral kazati linke na strani v novi mapi.

EDIT: aha, sem slabo prebral.. no verjetno obstajajo kakšne nastavitve v frontpage-u glede tega, vendar ti tudi jaz priporočam da začneš uporabljati kaj drugega. Tudi če ti to uspe tam rešiti, je še precej neumnosti, ki jih frontpage generira.
lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mte ()

zaejec ::

probaj imet slike v istem direktorju ali kaksen poddirektoriju kjer je html sam. morda potem sam da relativne povezave. sicer pa sem zacuden, da po tolikih letih se vedno niso odpravli tega "hrosca".
kot je napisal ze nekdo zgoraj, presedlaj raje na kak drug program (dreamweaver,hotdog,notepad++)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tabela

Oddelek: Izdelava spletišč
101023 (822) demon#666
»

F-page in odpiranje nove strani z linka

Oddelek: Izdelava spletišč
81293 (1228) BluPhenix
»