Forum » Operacijski sistemi » FDISK problem!
FDISK problem!
HIP_HOP ::
Pred kratkim sem na starem računalniku hotel na novo oblikovati particije s pomočjo fdsika. Ko sem particije izbrisal jih nisem znal več pravilno nastaviti.
Zdej ko v dosu napišem c: ali d: mi javi disk error. Prosil bi če ima kdo kakšen link od spletne strani z navodili kako se uporablja fdisk ali pa kr konkretno pomoč.
Disk 6 GB Maxtor, rad bi namestil win 98 ali me
Zdej ko v dosu napišem c: ali d: mi javi disk error. Prosil bi če ima kdo kakšen link od spletne strani z navodili kako se uporablja fdisk ali pa kr konkretno pomoč.
Disk 6 GB Maxtor, rad bi namestil win 98 ali me
luli ::
Potem, ko si disk particiral, je potrebno posamezne particije formatirati. V dos-u :fFormat C: /u /v:None /q
Duhec ::
Če nimaš Win98 boot diskete si jo naredi na strani z BOOT datotekami.
Štartaj sistem iz diskete, stiskaj F8, da se pokaže izborni menu in izberi "Samo MS-DOS". V command prompru, poženi FDISK in samo pritiskaj Enter tipko dokler program ne konča. Ker imaš samo 6GB disk ga nima smisla particionirat (razdeljevat na več delov). Z ESC tipko greš ven iz Fdisk programa. Restart in zopet boot z diskete kjer se lahko odločiš za inštalacijo Win98 iz CDja.Vmes se bo izvedlo formatiranje C particije.
Lahko pa seveda v command promptu poženeš program Format.exe z ukazom:
FORMAT C:/S
Štartaj sistem iz diskete, stiskaj F8, da se pokaže izborni menu in izberi "Samo MS-DOS". V command prompru, poženi FDISK in samo pritiskaj Enter tipko dokler program ne konča. Ker imaš samo 6GB disk ga nima smisla particionirat (razdeljevat na več delov). Z ESC tipko greš ven iz Fdisk programa. Restart in zopet boot z diskete kjer se lahko odločiš za inštalacijo Win98 iz CDja.Vmes se bo izvedlo formatiranje C particije.
Lahko pa seveda v command promptu poženeš program Format.exe z ukazom:
FORMAT C:/S
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | od 160gb diska prikaže le 32, prvo mi je v partition magic prikazalo 160...Oddelek: Strojna oprema | 1990 (1666) | sirotka |
» | trdi disk hitachiOddelek: Strojna oprema | 2120 (1755) | kerrigh |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3128 (2366) | xpozed |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1749) | BlackHole |
» | Kako formatirat disk in inštalirat win 95?Oddelek: Pomoč in nasveti | 998 (907) | Slide |