» »

Varnost v omrežnih računalnikih

Varnost v omrežnih računalnikih

cegu ::

Zanima me nekaj:

V neki šoli imajo nekakšno zaščito v omrežnih računalnikih, ki preprečuje kakršnkoli spreminjanje pomembnih podatkov na računalniku.

Dijaki so pridobili dostop celo do administratorskih pravic, amapk jim to nič ne pomaga. Če kaj spremenijo, se operacijski sistem in vse na novo postavljene mape, nastavitve ipd... po ponovnem zagonu izbrišejo oz. ponastavijo.

Zanima me, kje bi tudi jaz dobil takšno programsko opremo oz. če mi lahko navedete nekaj primerov takih programov.

EDIT:
Npr, dijaki so na operacijski sistem XP postavili MSN messenger. Po restaru, o njem ni nobene sledi. Kakopak podatki na disku D: ostanejo. Prav tako programi, ki so nastavljeni na tem disku.

EDIT2:
Prav tako program blokira odpiranje programov, kot je npr. prednastavljeni winodws messenger.
  • spremenil: cegu ()

ToniT ::

Ne gre za program, temveč za hardware.

Računalnik ima v sebi verjetno tole kartico.

Mr.Ecko ::

S programom everest poglejte če je zgoraj omemjena kartica v računalniku.

Sporoči kaj ste ugotovili.

dolenska ::

Ja to kartico imajo šole. Dobr vem, k sm jih sam notr vgrajeval. Je kar zanimiva zadevca, ki pa ni tako poceni. Se je pa ne splača imeti v domačem računalniku, če ti že kakšn mulc inštalira gor kup igrc. Jaz imam image celega sistema in če mi kdo kj zjebe imam v nekaj minutah nov sistem naložen z vsemi gonilniki in programi, ki jih potrebujem. Tako, da se bolj splača naredit image in dt denar za en dvd pa je stvar rešena. Je pa ta Radix bolj elegantna zadevca.

darkolord ::

Em, kaj pa tole?

Windows Disk Protection helps to prevent users, viruses, spyware, or other programs from making permanent changes to the hard disk by clearing changes each time the computer restarts.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

cegu ::

Deep Freeze
To je v Program Files-ih

Možno, da je to to?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333579 (2267) SasoS
»

[VB6] nadzor baterije pri prenosniku

Oddelek: Programiranje
141573 (1289) CWIZO
»

Kako zagotoviti 100% izbris s diska ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
122251 (1961) Jan987
»

Zaščita podatkov z PCI kartico