Forum » Zvok in slika » Creative X-Fi XtremeMusic zvočna kartic.
Creative X-Fi XtremeMusic zvočna kartic.
bosko555 ::
Pozdravljeni !!!
Sem ponosen lastnik zvočnikov Logitech z-5400. Imam pa zvočno kartico Sound Blaster Live 24 bit. Zanima pa me ali bi bila razlika v zvoku (recimo v filmih, mp3-jih ali pa v igercah), če bi to zdajšnjo zvočno zamenjal z Creative X-Fi XtremeMusic. Ali se splača naredit tako zamenjavo?
Hvala za odgovore!!!
Sem ponosen lastnik zvočnikov Logitech z-5400. Imam pa zvočno kartico Sound Blaster Live 24 bit. Zanima pa me ali bi bila razlika v zvoku (recimo v filmih, mp3-jih ali pa v igercah), če bi to zdajšnjo zvočno zamenjal z Creative X-Fi XtremeMusic. Ali se splača naredit tako zamenjavo?
Hvala za odgovore!!!
- premaknil iz Kaj kupiti: kuglvinkl ()
Kaj misliš, da bo kaj razlike tudi, če si kupim to Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio OEM, namesto sound blaster live 24 bit? Ker mi je res tista extreme malo predraga. Bi pa rad res izrabo kvaliteto tveh zvočnikov.
LP!
LP!
neres ::
Če si audiofil boš "slišal" razliko, tudi če zamenjaš napajalni kabel od PCja. Tako kot sedaj "slišiš" teh 24 bitov s tvojo kartico, čeprav so skoraj vsi zvoki, ki jih predvajaš, 16 bit.
Sploh je zanimivo kaj X-Fi XtremeMusic naredi z mp3ji. Citiram:
X-Fi 24-bit Crystalizer™ enhances MP3s and movies to sound better than they do on their original CD or DVD.
vir.
Sploh je zanimivo kaj X-Fi XtremeMusic naredi z mp3ji. Citiram:
X-Fi 24-bit Crystalizer™ enhances MP3s and movies to sound better than they do on their original CD or DVD.
vir.
Nebi najbol rekel, da sem audiofil. Ampak opazim pa kr precej razliko, tudi če se zvok za samo malo spremeni kot je bil. Imam izdredno rad nek dober čisti zvok, ker če ni nekak najbolši to kr hitro opazim. To da izboljša še kvaliteto orginalih zvokov , ki so na DVD-jih oz. CD-jih, je resnično pohvalno. Saj sem si bral, že kar nekaj o tej kartici in se večinoma videl, da tisti ki jo imajo jo zelo hvalijo. Tak da je verjetno kr sprememba, če jo zamenjam s to kaj jo imam zdaj. Saj se za nakup kartice, nebi odločil če bi še imel stare zvočnike (Genius SW 5.1). Kajti tisti niso bili tako kvalitetni kot so ti. Pri teh slišim, da niso samo dosti bolj glasni ampak, se sliši tudi boljša globina zvoka. Zato sem se tudi odločil da bi si kupo to zvočno. Da bi čimbolj izkoristo kvaliteto teh zvočnikov
LP!
LP!
neres ::
Se predam. Naj živi potrošništvo!
Sicer pa glavno da ti ustreza. Če ti kartica ne bo ustrezala jo še vedno lahko neseš nazaj in ti vrnejo denar, kolikor jaz vem.
Sicer pa glavno da ti ustreza. Če ti kartica ne bo ustrezala jo še vedno lahko neseš nazaj in ti vrnejo denar, kolikor jaz vem.
m.i.h.a. ::
Jaz imam x-fi XM in je razlika med njo in tistim onboard šitom ogromna in zelo očitna tudi na slušalkah ( če koga zanima so take).
Kakšne so pa rezlike med x-fi in zvočnimi prejšnjih generacij pa ne vem in zato tudi ne komentiram.
Kakšne so pa rezlike med x-fi in zvočnimi prejšnjih generacij pa ne vem in zato tudi ne komentiram.
Ve mogoče kdo razliko med CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME MUSIC verzijo in to Creative Audio SB X-Fi Xtreme Music OEM verzijo. Ker ta druga stane v comtronu samo 22k SIT (najceneje izmed večine trgovin) . Ta prva pa pride na mimovrste okoli 28k SIT. Pa sem malo bral na tujih straneh kaj vsebuje prvi in kaj drugi paket ob nakupu, pa sam nisem opazil nobenih razlik. Če kdo ve kakšna je razlika bi prosil za odgovor.
LP!
LP!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosko555 ()
Eschelon ::
Pri OEM dobiš kartico in gonilnike - nekje si preberi, kakšna je razlika med OEM in Retail.
--
Sprašuješ, če se ti splača kupit? Ej, če moraš to vprašat druge, potlej očitno sam veš, da se ti ne splača. Za kartico boš dal precej več denarja, pridobil pa boš par bonbončkov - razlika med tvojo aktualno zvočno in X-fi ni velika.
--
Po drugi strani ti lahko iz lastnih izkušenj rečem, da je X-fi zelo dobra kartica. Mene je prijetno presenetil ravno Crystalizer (neres) - sicer ne dela nič revolucionarnega (podobni filtri so že obstajali), samo tokrat je stvar izvedena posrečeno - ni treba bit audiofil,...pravzaprav ne smeš biti avdiofil, da ti je všeč.
Crystalizer graf - za pogledat, kako filter obdela prehodne signale (transient: A transient is a short-duration signal that represents a nonharmonic attack phase of a musical sound or spoken word. It contains a high degree of nonperiodic components and a higher magnitude of high frequencies than the harmonic content of that sound. Transients do not directly depend on the frequency of the tone they initiate) - npr. bobni, činele, ...
Celoten test
--
Sprašuješ, če se ti splača kupit? Ej, če moraš to vprašat druge, potlej očitno sam veš, da se ti ne splača. Za kartico boš dal precej več denarja, pridobil pa boš par bonbončkov - razlika med tvojo aktualno zvočno in X-fi ni velika.
--
Po drugi strani ti lahko iz lastnih izkušenj rečem, da je X-fi zelo dobra kartica. Mene je prijetno presenetil ravno Crystalizer (neres) - sicer ne dela nič revolucionarnega (podobni filtri so že obstajali), samo tokrat je stvar izvedena posrečeno - ni treba bit audiofil,...pravzaprav ne smeš biti avdiofil, da ti je všeč.
Crystalizer graf - za pogledat, kako filter obdela prehodne signale (transient: A transient is a short-duration signal that represents a nonharmonic attack phase of a musical sound or spoken word. It contains a high degree of nonperiodic components and a higher magnitude of high frequencies than the harmonic content of that sound. Transients do not directly depend on the frequency of the tone they initiate) - npr. bobni, činele, ...
Celoten test
Vedeti, razumeti, znati.
Eschelon. Ja se se mi je zdelo da tako ogromne razlike nebo, ker kartica čudežev tudi verjetno ne dela :P. Je pa verjetno vseeno kr nekaj razlike z mojo trenutno kartco, ki ni tako zelo dobra, in pa že tudi precej stara. Je pa res, da sem malo nesiguren glede nakupa, ker okoli 25k ni tak malo denarja, za malo razlike.
LP!!!
LP!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Creative ali Asus zvočna?Oddelek: Kaj kupiti | 2481 (2045) | __Devil__ |
» | Katero zvočno in slušalke?Oddelek: Kaj kupiti | 2540 (1899) | charlotte |
» | Katero zvočno kupiti ?Oddelek: Kaj kupiti | 1834 (1601) | neres |
» | SB Creative X-Fi Xtreme Audio OEMOddelek: Kaj kupiti | 2745 (1894) | Veron |
» | Test Creative X-FiOddelek: Novice / Zvočne kartice | 5522 (3538) | Gregor P |