» »

Hide local network IP

Hide local network IP

MChip ::

Imam vprašanje!

Je možno v nekem omrežju skriti svoj omrežni IP? Za internet vem da to obstaja in je možno ter je tudi zelo uporabno! Še posebej če kdo še kar MiRC-a :)) . No jaz bi pa to sito naredil le da bi prikril svoj dejanski IP. Tako, da ko bi me nekdi poskušal pigat z drugega računalnika da bi se mu izpisal drug IP. Je to sploh možno? Naprimer da bi to poizkusil v kakšnem večjem omrežju? ...npr........šoli.....:P :P

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

Lep pozdrav!

Pero
Laško je zakon

tecumseh ::

Prav nic smiselno ni tvoje pisanje... Kot prvo, 'internetni' IP se ne da kar tako zakrit, povezat se moras preko proxya, ali pa kakega 'onion routing' networka kot npr. Tor, torej nekega posrednika. V LAN je to se precej tezje, povezat bi se moral ravno tako preko proxya, ki bi bil na tem LAN. Stavek o 'pinganju tako da bi se mu izpisal drug IP' je pa preprosto butast. Pingat sploh ne mores, ce ne ves IP-ja. OK, res da ni nujno da pingas pravega, ampak vseeno. Mislim da rabis najprej prebrat tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Ping. Pa se en nasvet, v solskem omrezju pocni stvari, ki so dovoljene na tem omrezju, restrikcije so tam z namenom.

MChip ::

kar se tiče povezave preko drugega proxy-ja vem..to sem hotel s tem povedati....in to sem tudi mislil...zanimalo me je samo za rečunalnike ki so v drugih omrežjih...kar se pa tiče da moraš vedeti IP če hočeš pingat se pa še ti malo poznimaj.....samo za informacijo.....lahko poznaš samo ime oddaljenega računalnika! in se ti potem avtomatično izpiše IP....če naprimer vidiš računalnik v omrežju samo vpišeš njegov ime pod katerim se izdaja in ti avtomatično izpiše ip :D

Lep pozdrav!
Laško je zakon

SaXsIm ::

:\ Ti si pa res mojster... Pingaš lahko samo ip številko, to, da ti vpišeš naslov, pa ti pretvori v ip je pač možnost orodja ping, da ti pred pinganjem opravi še dns poizvedbo. Pa če hočeš, da pinga tebe, potem bo pisal tvoj naslov in od nikogar drugega.
In če hočeš biti del nekega omrežja, moraš imeti IP (in ga ne moreš skriti), saj drugače računalnik ne more vedeti, kateremu omrežju pripada (ne moreš mu reči, zdaj si pa del tega omrežja v kotu, ipja pa ne boš mel ker sem jaz leet).
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SaXsIm ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strežnika ni mogoče najti

Oddelek: Pomoč in nasveti
246133 (5611) Zasavcumrn
»

level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitve

Oddelek: Omrežja in internet
475986 (2969) OmegaBlue
»

remote desktop connection

Oddelek: Loža
163453 (3017) theoneman
»

Windows 2000 server--->Win XP prijava v domeno

Oddelek: Operacijski sistemi
201816 (1608) demokedes
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
615050 (4278) Microsoft

Več podobnih tem