Forum » Operacijski sistemi » swap prostor v linuxu
swap prostor v linuxu
ank ::
Najprej rabiš eno prazno particijo, potem na njej narediš mkswap /dev/hdX in potem še swapon /dev/hdX in pa v /etc/fstab dodaš vnos za novo swap particijo. Seveda pa moraš zamenjat hdX z imenom tvoje particije.
bosto ::
si siguren da tega nisi nastimal ze ob instalaciji? sicer pa, zakaj bi rad da se ti programi swapajo na 1000krat pocasnejsi disk ce je se plac v ramu ? Prazen ram = zapravljen ram
OmegaBlue ::
Linux ima drugačen memory managment kot windows. Torej ja Linux poje ves ram, ki ga ima na voljo, zato ga pa imaš tam - da se uporablja.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
ank ::
bosto, če bi prebral bi videl da mu celi ram požrejo programi. To se je meni dogajalo, ko sem xgl+beryl hotel lalufati z grafično, ki ima samo 64MB in mi je zasedlo celotno !GB swap particijo. Zato sem pač dodal novo.
bosto ::
@ank : sej sm ga prebral. in mi zveni bolj kot vprasanje sokiranega novopecenga uporabnika linuxa ki je ravnokar presaltal z windowsew in je navajen videt precej rama praznega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GRUB - problem po menjavi diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1294 (1203) | kriko1 |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2589 (2190) | CCfly |
» | Nepovraten izbris podatkov na disku!Oddelek: Strojna oprema | 1410 (1285) | Daedalus |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2551 (2165) | Preseren |
» | Particije in LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1805 (1607) | kuntek |