» »

cpu hladilniki, thermaltake sonic tower ?

cpu hladilniki, thermaltake sonic tower ?

h93w47t ::

( za nekega upokojenca kupujem rac, ki rac redko uporablja, a bi bil v prostoru kjer se pogosto zadrzuje in uporabljal skype phone.. predvidevam, da bi moral rac ves cas polno delovati [ nic hibernate, stand by ? ] )

se splaca kupiti brezventilatorski thermaltake sonic tower (~ 0 dB ) ?
je kaksna nevarnost, da bi se kaj pregrevalo... bi tak hladilnik krajsal zivljensko dobo procesorju, disku ?

ta dva review-a sta kar ok..
http://www.planetamd64.com/lofiversion/...
http://www.cluboc.net/reviews/heatsinks...
ampak pri prvem je navedeno ohisje, Thermaltake Armor chassis, ki v sloveniji stane 50k+, ce se ne motim..
jaz pa sem ohisje nameraval kupiti za 5000 sit :P, graficna kartica integrirana, en disk, dvd, napajalnik LC6420GP V2.0 [14cm, nizki obrati], athlon 64 3200+ s939 [sonic tower naj bi bili namenjeni le do 3400+, trgovine v slo, ki bi prodajala am2 model ne najdem]

ali pa je bolje kupiti npr ZALMAN CNPS7700 ( 20 – 32dBA ) ?

Kato ::

Jaz ga imam na istem procesorju kot ga ti nameravaš kupiti in je super, temperature so kakšnih 5 stopinj nižje kot stock hladilnik, pri meni trenutno računalnik laufa vsaj 72 ur na frekvenci 2400, torej 20% hitreje kot stock in je temparatura 35°C, kaj hočeš lepšega. Je pa res ,da je kakšne pol centimetra oddaljen od izpuha (12cm ventilator na 900 obratih) to je pa tudi ves zrak ,ki ga dobi.
Za ohišje kupi GMC H60 za 9 jurjev, ima dva velika ventilatorja in regulator hitrosti.Par slikic za predstavo velikosti.
Uglavnem super hladilnik, gor pa lahko pritrdiš vsaj (znotraj vhišja) dva 12 cm ventilatorja, pa še za vsa podnožja je.

Aja to da je Sonic namenjen samo do 3400, je BS, kolega ga ima na Core 2 Duo 6700. Zares super zadevca, nimam pripomb.

h93w47t ::

dva dodatna ventilatorja na ohisju nista glasnejsa kot 1 tisji hladilnik na procesorju ?
oz raje ne sonic tower brez ventilatorja le na napajalniku, ceprav bi procesor ne bil navijan ?

Hvala

Ventilacija je pomembna ker nočeš ,da se vroč zrak zadržuje v ohišju. Lahko bi pa naredil tudi tako,da bi imel samo tega Zalmana pa odprto ohišje , po možnosti zamenjaš vetrnico s Nexusovo.

Glej sliko

l.p

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10624532 (20429) svetetko
»

procesor intel core2duo E6600: vprasanje

Oddelek: Kaj kupiti
182009 (1501) TechBeats
»

Navijanje AMD Athlona 64 3800+ in ASUS M2N-E

Oddelek: Navijanje
231928 (1594) Andrej_ID
»

Ali je razlika v navijanju med dual channel rami in navadnimi?

102166 (1756) msms
»

Kako ugotovit ali gre grafa po gobe?

161362 (1073) Pyr0Beast

Več podobnih tem