» »

problem z piskanjem :)

problem z piskanjem :)

pozitron ::

Danes sem namestil nov cooler za cpu ( arctic cooling pro ), vse dela tko kot je treab temp. so nižje vse lepo. Sam neki sm opazu, da mi včas zapiska neki. Tko kot če se comp boot-a , zanima me kaj je to ko zapiska pri boot-u compa. Ker mi je zdej parkrat na par ur kr smo od sebe ko je comp laufal. A je možn d je kej povezan s tem k sm cpu hladilnik menu, preveril sem vse da je skuplan.

sirotka ::

Hja ponavad piska zarad previsokih temperatur, al ti pa vent nagaja in ni vedno signala RPMjev.

Ja u speedfanu sm vidu d rpm od venta kr iz 2200 rpm padejo na 1000 za ene pol sekunde, pol pa takoj nazaj . kr temperature so vredu. Kua pol to pomen ce ni signala od rpm-ju? čeprav piše da rab ene 20h da se termalna pasta strdi, a je možn d je to kej povezan, k je šele na frišn namontiran.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

Pyr0Beast ::

Kakšne so kej temperature?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Poglej če maš nastavlenu pr kulk se ti rpm warning vklop? Pomoje je tu krivu da ni vednu signala....tu je pač ta signal, ki ti kaže kulk obratov ma vent. Al si pa v biosu sklop fan warning...

Tr0n ::

S piskanjem.

Temperature so idle 35C in load ( celo noč prime 95) 44C, merjeno s core temp beta in speedfanom, procesor je navit venice 3000+ na 2400mhz, na stock voltaž. Čudn mi je to da so idle temperature iste kot pri stock coolerju, load temperature so pa nižje. Ja piskat je pa prenehal, ko sem u biosu disablu fan fail warning, in temperature warning, sem mel oboje na enable, sam zdej sm pa oboje disablu pa nevem kaj je krivo, verjetno fan fail warning, če ni signala. A je pol to kej narobe, če ni signala vedno. Ker pr stock coolerju nisem mel teh problemov. Kaj je pol kej s tem ta novim hladilnikam kej narobe, al sm jst slabo namotiru ( čeprav je blo full u izi )?

Zgodovina sprememb…

Zdej sm še enkrat nazaj vklopu fan fail warning u biosu, pa je spet zapiskal, ko sem izklopu pa je blo spet vredu. A je pol ventilator zjeban al kaj? Ker sem z easy easytune 5 za foro probal, ko je tam za opozorila za ventilator pa mi tut piska.

Pyr0Beast ::

Temperature warning, ti priporočam, da je vklopljen. Za vent pa poglej, če si ga prov obrnil, možno je, da si konektor za en pin bolj gor potisnil.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Ja sej sm temperature warning nazaj vklopu. Sam tist fan fail warning mam izklopljen. Sej sm še enkrat vse namontiru, pa sm prej šel u jae po termalno pasto, pa mi jt tut un prodajalc reku d naj izklopm fan fail warning, ker piska ko padejo obrati. Sej u easytune 5 je bla ista fora je piskal zato ker je bil warning naštiman na 3000 rpm, pol sm pa spustu na 1000rpm pa je blo vredu. Tko, da sklepam d je neki podobnga z biosam, ker ne morm nč naštimat u biosu prav posebi na kok rpm je warning sm ker izklopu pol, pa je vredu. Pine pa mislim d nism falil:), k sm prklopu. Sam nevem res zakaj kr za pol sekunde padejo obrati za 1000 rpm, pol gre pa nazaj na 2200rpm. Čeprov mnde ma ta arctic cooling freezer neki da uravnava obrate glede na temperaturo. Sam ni glih linearn.

Zgodovina sprememb…

Hja ladku da ma diodo notr...Tist fan warning tak ni pomemben, če maš temp. warning vkloplen....če kdaj slučajno crkne, se ti bo comp sklopu sam;)

Aha ok. Hvala. Upam d nou crknu, sej je 2 dni star MK.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik piska

Oddelek: Pomoč in nasveti
222919 (2563) draciel
»

Problem z Intel i5 2500k in Asus P8Z68-V

Oddelek: Strojna oprema
9966 (801) Shrike
»

Super tih hladilnik za procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506328 (5183) TOP
»

Abit AN7 Izklop NB fan opozorila?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71047 (957) maxsustar
»

Procesor ko žerjavica?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111675 (1441) T0RN4D0

Več podobnih tem