Forum » Pomoč in nasveti » Jest ne vem vec kaj....
Jest ne vem vec kaj....
+biglove+ ::
....bi se lahka naredil.
Problem: Formatiral disk 4,3Gb nalozil nove Windows 98se , naložil DirectX8, naložil ati rageIIc drajverje.....modema navadnega U.S. Robotics 56K (ne vem al je voice al faks, sem ga vn vzel pa je neprepoznaven al sem pa jest neumen), v glavnem mi ga vindovsi ne zaznajo....zaznajo pa neko PCI comunication device....a je to to...
ker sem namrec probu vse gonilnike iz winsow od 3com drajverjev ki so kulker tulk podobni. Če v nadzorki kliknem modem pa mi ga isče sam na COM1 in COM2 pa ga ne najde......to se mi zdi cudn ker v prejsnih winsih sem mel modem na COM3 zdej ga pa sploh ni.......sem zamenju tud PCI slot pa nic ne pomaga...
je pa ta PCI comunication device ki ma tiste Rumene vprašajčke zraven na IRQ deset tak da ce je to modem tak ne more delat, ker ma neke predpisane IRQ-je e ne.
COM1-IRQ 4
COM2-IRQ3
pa modem je tud menda določen za določen COM, ki se da z nekim stikalcim na njem štimat sam po podrobnem pregledu ji nisem našel....
Na original CD-ju nisem nasel gonilnikov lahk verjames sem pa nek program za cekirat modem najdu pa ga sploh ni zaznal pravtako ne COM izhodov.
Plata je chinetech al kok se ze napise....
Prosim internet ne dela tak da je nujno....
Jest ne vem vec kajjjjjjjj
hvala
Problem: Formatiral disk 4,3Gb nalozil nove Windows 98se , naložil DirectX8, naložil ati rageIIc drajverje.....modema navadnega U.S. Robotics 56K (ne vem al je voice al faks, sem ga vn vzel pa je neprepoznaven al sem pa jest neumen), v glavnem mi ga vindovsi ne zaznajo....zaznajo pa neko PCI comunication device....a je to to...
ker sem namrec probu vse gonilnike iz winsow od 3com drajverjev ki so kulker tulk podobni. Če v nadzorki kliknem modem pa mi ga isče sam na COM1 in COM2 pa ga ne najde......to se mi zdi cudn ker v prejsnih winsih sem mel modem na COM3 zdej ga pa sploh ni.......sem zamenju tud PCI slot pa nic ne pomaga...
je pa ta PCI comunication device ki ma tiste Rumene vprašajčke zraven na IRQ deset tak da ce je to modem tak ne more delat, ker ma neke predpisane IRQ-je e ne.
COM1-IRQ 4
COM2-IRQ3
pa modem je tud menda določen za določen COM, ki se da z nekim stikalcim na njem štimat sam po podrobnem pregledu ji nisem našel....
Na original CD-ju nisem nasel gonilnikov lahk verjames sem pa nek program za cekirat modem najdu pa ga sploh ni zaznal pravtako ne COM izhodov.
Plata je chinetech al kok se ze napise....
Prosim internet ne dela tak da je nujno....
Jest ne vem vec kajjjjjjjj
hvala
Misli globalno, deluj lokalno...
dr.J ::
Jaz sem pred dnevi premestil en URS ISA modem v drugo mašino; windowsi ga sploh niso zaznali.
Šele ko sem v BIOSu disablal oba serijska porta, je modem začel delati.
Šele ko sem v BIOSu disablal oba serijska porta, je modem začel delati.
VASkO ::
imas softverski modem, ki nima fizicnega COM porta, zato moras namestiti gonilnike (ki so pravzaprav modem - izvaja se na procesorju, na modemu pa je samo datapump cip), da bo ti modem delal. Winsi ga ne morejo najti.
da me ne bo kdo napadal, sem samo na enostaven nacin povedal
da me ne bo kdo napadal, sem samo na enostaven nacin povedal
+biglove+ ::
Če prav razumem morem sam pravi gonilnik dobit in ga v raziskovalcu zagnat pol pa sam ve zrihta....neki taga kot detonatorji prbližn......sam ko jest ne najdem gonilnikov to je to.....sem bil na uradni strani pa so sam neke stevilčne oznake modemov......bom probu s serijsko najdit tam pise ena finta.......ce je to to najlepsa ti dala.......ce pa ma kdo slucajn tak drajver doma ce ni prevelik naj mi ga pa na mail posljemail je tuki...
za prej navedeni modem ...mislim da je voice modem...
za prej navedeni modem ...mislim da je voice modem...
Misli globalno, deluj lokalno...
Ales ::
VASkO ima popolnoma prav, gre za winmodem. Tak USR se vedno prikaže kot "PCI communication device" in to je to. Brez originalnih gonilnikov ti ne bo delal, zato tudi ni rečeno, da bi kaki drajverji od drugega podobnega modema delali. Je namreč veliko odvisno od serijske številke, ki je na njem. Jaz sem jih vgradil kar nekaj in je zadeva precej občutljiva na *prave* gonilnike.
Kakor si sam napisal - poglej, v kaki obliki so številke, kot se jih vpisuje na USR strani, potem pa poglej na svoj modem, kje je kaka podobna. That's it!
Aleš
Kakor si sam napisal - poglej, v kaki obliki so številke, kot se jih vpisuje na USR strani, potem pa poglej na svoj modem, kje je kaka podobna. That's it!
Aleš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne zazna internega modemaOddelek: Strojna oprema | 1049 (947) | Scooby |
» | Problem z USR modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 1233 (1075) | TheHijacker |
» | Linux RH 7.2 in konfiguriranje PCI modema!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1170 (1041) | pin29 |
» | Proklet modem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1770 (1569) | su37 |
» | Modemi - Windowsi jih ne zaznajo!(podarim DivX Film, RES!)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1814 (1621) | miranpozar |