Forum » Omrežja in internet » Kako se povezati z oddaljenim namizjem
Kako se povezati z oddaljenim namizjem
Matus ::
Na večih straneh sem že prebiral, kako se povezati z računalnikom v podjetju, pa mi še ni uspelo. Prosim za pomoč. Imam takole, v domečem omrežju so trije računalniki povezani z switsh stikalom in mi dela dobro. Na vseh PC so WinXP Pro + Sp2. Prav tako sem na vseh namestil oz. omogočil uporabnikom povezovanje na daljavo s tem računalnikom (Sistemske lastnosti/Oddaljeno). Sedaj pa problem, ko hočem povezati (Start/Vsi programi/Pripomočki/Komunikacije/Povezava z oddaljenim namizjem), vpišem v polje ime mojega računalnika , primer: "ati" in vspostavi povezava, pojavi se mi črno okno: Ati-oddaljeno namizje in okno: prijava v program Windowsv katerem je že vpisano uporabniško ime (Danilo MATUŠ), polje gesla je pa prazno. Ker gesla nimam je V redu, se pojavi sporočilo "Prijava ni mogoča zaradi omejitve računa". Če pa vpišem eno geslo, se mi pa pojavi sporočilo "Sistem vas ni mogel prijaviti. Preverite, li ste pravilno vnesli uporabniško ime in geslo ...... Požarni zid na vseh omogočajo dostop. Prosim za pomoč in nasvete, ker sem pa začetnik na tem področju prosim za kaj bolj detaljnega kot je pri pomoči na Windowsih. Hvala
amigo_no1 ::
Navesti moraš uporabnika/e, katerih prijava preko Remote desktopa lahko uspe.
nadzorna plošča/system/oddaljeno/Oddaljeno namizje
nadzorna plošča/system/oddaljeno/Oddaljeno namizje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oddaljen dostop do računalnika (remote desktop)Oddelek: Omrežja in internet | 4894 (4178) | lmorgh |
» | oddaljeno namizjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3699 (1940) | hojnikb |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5579 (4692) | Chessman |
» | Oddaljeno namizjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1905 (1767) | m.i.h.a. |
» | Povezava z oddaljenim namizjem - KAKO?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1872 (1800) | farko |