» »

outlook express problemi

outlook express problemi

krneki0001 ::

Ko se pošlje mail, ta ostane v outboxu in ne gre v sent items. Nadležna napaka, ker ne veš če je že poslano in potem pošlješ še enkrat, pa potem stranke dobijo po več istih mailov.

A ima kdo podoben problem in kako to rešit?

smetko ::

Pojdi v mapo, kjer so datoteke od outlook expresa in preimenuj ali izbriši datoteko Poslana sporočila.dbx ali sent items.dbx. v XP se te mape nahajajo v: C:\Documents and Settings\Ime\Local Settings\Application Data\Identities\{neke številke}\Microsoft\Outlook Express.
ime --> ime uporabnika
{neke številke} --> številke, katere generira sistem(zapisane v hexdecimalnem zapisu. Če slučajno ne vidiš mape "local settings" potem v explorerju pojdi na [orodja][Možnosti mape]jeziček[Pogled] in izberi [Prikaži skrite datoteke in mape].
No comment

krneki0001 ::

A to naj bi bila napaka na datoteki? kok pa je omejitev te datoteke v XP-jih?

jan01 ::

...priporocam uporabo <u>thunderbirda</u>...

AndrejS ::

@nebivedu: odvisno od datotečnega sistema

krneki0001 ::

Problem je v tem, ker to ne gre zame, jst uporabljam thunderbirda, samo to je od ene firme računalo in uporabljajo samo to kar znajo in potem se je treba ukvarjat s takimi zadevami.

Imajo pa XP-je SP2 in NTFS sistem na diskovju.

kklemenss ::

Naredi backup mailov, nato naredi novo identiteto.. importaj vse stare maile in ti bi moralo delati, problem je v profilu, ker je v okvari

krneki0001 ::

Aha - tole je potem. Nič, bomo pa kopiral. A ima kdo idejo kako vse skupaj izvozit in potem tut nazaj vse importat. Enkrat sem delal izvoz iz outlooka pa mi v expres ni sprejelo importa.

jan020 ::

a lahko pol kdo še meni pomaga:
imam outlook expres in xp sp2 z vsemi popravki (instaliru sm autopatcher). Sedaj mi avi priponke prepozna, ko pa jo hočem odpret, mi jo vedno odpre v notepadu. Ko dvakrat kliknem nanjo, mi napiše ime, velikost in kot privzet program bsplayer (ki je instaliran in nameščen).

smetko ::

velikost vsake datoteke pri outlook expresu je 2 GB na žalost tudi pri XPju.

Ni ti treba izvažati ampak samo celo mapo "Outlook expres" prepišeš na drugo lokacijo potem pa te podatke uvoziš kot "Uvozi pošto iz imenika za shranjevanje".
Je pa pri Outlook expres še ena možnost in to je da v Outlook expres ustvariš novo napo ( na primer prejeto-arhiv) potem zapostiš Outlook expres in greš v mapo kjer so datoteke in potem neko staro datoteko (prejeto.dbx) preimenuješ v to datoteko (prejeto-arhiv.dbx).

Odpiranje avi v notepadu: malo poglej v [Nadzorna plošča][Možnosti mape] jeziček [Vrste datotek] in poišči avi. če je nastavljen na notepad kot program za odpiranje potem to izbriši. Po ponovnem kliku na to datoteko (Izven outlook expresa) ti bo ponudilo kje naj najde program in izbereš "Izberi program iz sezbama" in ti ponudi programe za delo s to končnico kjer izbereš program s katerim hočeš da ti odpre. In obvezno izberi Datoteke te vrste vedno odpri z izbranim programom.
No comment


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

outlook express problem s količino

Oddelek: Programska oprema
61869 (1796) Duhec
»

Outlook expres prosim pomoč

Oddelek: Programska oprema
12992 (798) DaDek
»

Outlook Express in shranjevanje pošte.

Oddelek: Pomoč in nasveti
71808 (1696) StratOS
»

brisanje prejeih emailov

Oddelek: Pomoč in nasveti
5844 (768) Bx
»

Shraniti emaile v Outlook Express-u ... kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111690 (1557) JLP

Več podobnih tem