» »

Driverji za sony prenosnik

Driverji za sony prenosnik

Skull_ ::

zdravo.

mam problem s ponovnim inštaliranjem driverjev na sony prenosnik(po formatiranju in naložitvi ang winsov) driverje sm stegnu z uradne sony strani... driverje za chipset in nek za internet mi je nekak inštaliralo, za avdio in video pa nemorem.. v tistem kar sm stegnu z neta so sam neke datoteke k se jih ne da zagnat, pod grafičnimi nastavitvami (desni klik na namizju, tm mislim) ni nobene možnosti 'namesti gonilnike' in ko sm probu z jokerjevega cdja namestit najnovejši forceware (gf7400 je gor) mi je javlo da ni take strojne opreme al nek tazga...

??

kako se sploh inštalira vse tiste driverje k pridejo na netu? (ker so povečini sam neke datoteke v mapah in se jih neda kr tko zagnat)

prosim za pomoč, ker nemorem več gledat 1024x768 na monitorju 1280x800 =)

Supervisor ::

kaj pa so zaeni fajli, kako si jih stegnu ??? si jim shekal server ??

Skull_ ::

zakaj pa shekal server? to so driverji in programi ki jih dobiš prednaložene gor če dobiš windowse zraven..jst sm jih tudi imel gor prej, samo sm zbrisal nemške windowse, zdej sm pa angleške dal gor.. je pa res da sm mogu na sony strani vtipkat serijsko kodo ki je na spodnji strani prenosnika.. in potem sm zbral in downloadal driverje za točno moj model in namenjene angleškim windowsem. problem je kako jih naložit..

Supervisor ::

je očitno ima beseda stegnu...nov pomen - zame

dej pošlji mi link ali pa vsaj opiš kaj si zaene fajle dol dubu...a majo kak exstension..

maš v nadzorni / system manager kake vprašaje ???

Skull_ ::

stegnu = downloadu =)

ja sej v bistvu se dobi na netu čist ista mapa z driverji kot je bla na pogonu c, ko so bli nem windowsi še gor.. (to sm si shranu za vsak slučaj preden sm formatiru, zdej sm opazu da so iste..)

ja v tej mapi drivers so potem mape: avdiobluetooth, camera, chipset, network, modem sata, video .. itd

za chipset je samo ena zagonska datoteka in tist mi je nekako uspalo inštalirat, prav tako wlan.. npr v mapi video pa je veliko datotek in ni nobena zagonska...

pod nadzorno ploščo sm iskal display adapters (kot jih mam na namizniku in je gf6600gt not), samo ni ničesar podobnega.. kot da ne bi bilo grafične kartice :( pod namizje/lastnosti/napredno/..../kartica/gonilnik pa ni nobene možnosti posodobi gonilnik.. to je zlo čudno.

windowsi so pa s sp1, čeprov to nevem če kej vpliva, ker na namizniku mi normalno delajo..

Supervisor ::

kaj pa če greš v system manager

start/control panel / system manager/ gotovo je tam kak rumen vprašaj, odinstaliraj vse, scan for hardware change, pa ti bo našel ostalo opremo, in ko te vpraša za gonilnike mu pokažeš na mapo ki si jo snel z neta drivers/video ali Drivers/audio notri je +inf file ne pa zagonska datoteka, zato ne moreš instalirat direktno

MadMax ::

Mali japončki majo smotano narejeno tole, ja...
Ko sem nazadnje izgubljal čas z enim vaiotom, se mi ni hotel ugašat, pa ob 3 leta življenja sem bil pri inštalaciji zvoka. Vse ostalo je šlo b.p..
Ampak dejstvo je, da vse piše, le vse readme filetke je treba prebrat. Kar ne vzame veliko časa...
Sicer pa, kaj rečt... Saj je samo sony...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Skull_ ::

ok včer ni blo nobenih rumenih vprašajev, dns so se pa kr čudežno pojavli 4je=) tko da video driverje sm uštimu (drugi trije so pa pci device, ethernet pa mass storage controller..)

za audio ni nobenga na žalost =( pod 'sound, video and game controllers' je audio codec pa media control devices in po novem tudi sigmatel hihg definition audio CODEC (to je nekako meni uspelo dat gor, samo je javlo neko napako na koncu) .. tko da nimam pojma kako dat audio gor..

MadMax ti se spomneš kej kaj si naredu pol z zvokom?=)

Supervisor ::

probi se enkrat restartat pa pod sigmatel, change drivers, pa izberi pravega...

ne poznam sicer sonya ampak po navadi imajo laptopi driver mape širše zastavljene(podpira več modelov) , lahko da je več infov pa nisi izbral pravega

Skull_ ::

ne ni to... sm pa vseeno restartal in kar naenkrat sta bla že dva sigmatela tm pod device manager.. pa ti driverji so točno za moj model, tako da ni to problem da bi zbral za kakšnen drug model..

audio mapa je pa tako sestavljena: ma neke svoje datoteke in še dve mapi - VAS in WDM. v WDM je dost datotek, v VAS pa sam en dll...

probu sm tudi vse te datoteke vržt v eno skupno audio mapo in potem iskat gonilnike not.. sam napiše da ni uspelo najti boljše programske opreme.. (zgleda da s tistim sigmatelom nimam kej več delat)

pa da bi vsaj lahko vse te audio zadeve v device managerju zbrisu, da bi se mi pojavli kakšni vprašaji, pa nemorem..

:'(

Skull_ ::

kaj pa če bi dal chipset gonilnike dol? bi semi mord pojavli kakšni vprašaji za audio?

Skull_ ::

ok mi je uspelo nekako (z drugačnimi windowsi=)

hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obolala bom - WIN 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
425770 (3779) egypt
»

Tronote m85 zvok

Oddelek: Zvok in slika
278123 (2312) simongrega
»

Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezava

Oddelek: Strojna oprema
497969 (4964) mare87
»

Ni mogoča instalacija driverjev na HP nx7300

Oddelek: Operacijski sistemi
458635 (5084) d4rko
»

Nvidia Nforce 3.13 drivers !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
845854 (4542) BlackHole

Več podobnih tem