» »

Modri zaslon

Modri zaslon

konrad ::

Zadnji teden se moj računalnik čudno obnaša. namreč zelo pogosto ko počnem čisto običajne stvari (nalaganje kakšnega programa...itd.) v windowsih se mi pojavi modri zaslon kjer javla kritično napako o nevem čem in vedno je isto. tudi ko sem formatiral računalnik in sem poskušav na novo naložiti windowse mi je javilo med nalaganjem isto napako! no sam sumim da je nekaj narobe z pomnilnikom. imam ga 2gb dual channel. (eden je 2x 512mb DDR2 533mhz GEIL drugi pa 2x 512 DDR2 667mhz GEIL) in ko ga vzamem iz reže mi računalnik deluje normalno brez javlanja o kakšni kritični napaki! Torej je nekaj narobe z pomnilnikom (2x 512 DDR2 667mhz GEIL)

še slika napake ki jo javi
  • spremenil: konrad ()

farko ::

http://forumi.siol.net/showthread.php?t... tukaj imaš link in si preberi po vsej verjetnosti pa boš moral pogledati malonastavitve v biosu ter posesati prah iz pc ter rame ker problem tiči v spominu.
farko

raab himself ::

Imel sem podobne težave, problem je v ramu (potem sem nastavil ram in bilo je vse lepo ;) )

kako naj nastavim ram? v biosih se na znajdm najbolje:\ Čudno se mi tudi zdi da mi sedaj javlja to napako prej pa nič in je delovalo čisto vredu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: konrad ()

raab himself ::

Hja iz mojih izkušenj ti lahko povem naslednje: ko sem kupil nov pc so mi zaklenli ram :D in potem sm restartal bios s tem sem itak povozil nastavitve rama-latence, voltažo itd in se je začel pojavljat takšen ekran k teb, enake cifre).Šel sem v bios in nastavil latence votaži itd na prave vrednosti (greš na proiz. stran in najdeš oz. poklišeč tam je si kupo pc in ti povejo) nebom trdil, da je to v tvojem primeru, ampak tašno izlušnjo sem imel jst.

samo kot opozorili igranje z nastavitvami rama je lahko navarno zato ti ne priporočam tega

(2x 512 DDR2 667mhz GEIL) če maš ta ram, probaj restartat bios pa naj ti gredo nastavitve def. mogoče bo pomagalo (aha 2 različna rama maš ojej latance različne in tut frekvence-moje izkušnje s tem- zelo slabe

probaj pustit notri samo 2x 512 DDR2 667mhz GEIL)

Zgodovina sprememb…

Sem probav pustiti samo ta ram notri in ni blo nič bolše.. sem tudi resetirav bios in tudi ni nič pomagalo:( mogoče da je z ramom kaj narobe?

farko ::

V kolikor si dober mahar da si upaš poskusi kot je napisano najboljše pa je poskusi si sposoditi drug ram pa se bo vedelo ali je ram.Problem boš najkrajše rešil da obiščeš servis kajti napiše se lahko vse vendar meddtem ko ti vse to sprobavaš lahko kaj zaštrikaš posluši nasvet servis.
farko

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: koliko pomnilnika (RAMa) je v vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
579267 (7717) R33D3M33R
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937677 (6125) ialexxb
»

Navijanje c2d e6400&gigabyte ga-965p-s3

Oddelek: Navijanje
111481 (1211) PINki
»

nakup novega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676699 (5621) mtosev
»

MemTest