Forum » Pomoč in nasveti » HP tiskalnik driver
HP tiskalnik driver
leinad ::
Imam sledeč problem- po času sem se odločil, da nazaj usposobim svoj inkjet HP 3820, vendar sem razočaran ugotovil, da sem nekje zapravil CD z driverjem. OK ni blema pa jih bom z neta naložil, grem lepo na HPjevo stran in naložim. Začuda mi XPji nočejo pognati setup file-a, vajen doslednega upoštevanja Murphyjevih zakonov od Billovih jajc, se pač odrečem raznim dodatkom kot je Toolbox itd. in ročno instaliram driverje, tako da XPjem povem kje je *.inf file od driverja. XPji celotno stvar lepo prekopirajo tja kamor je treba in na koncu celo javijo, da je bila zadeva uspešno opravljena in da je printer pripravljen za uporabo.Guess who is back? Mr. Murphy! Ko dam printat stran, pokaže okno da je stvar bila posredovana in da bo printal, ampak zgodi se pa en velik nič, napake mi ne javi nobene oz. tiskalnik ob tem malo potelovadi in prestavi kartuše sem in tja, na ekranu pa se mi pokaže koliko so polne kartuše. Po tem zadnjem sklepam, da printer dobiva nek info od compa, in comp feedback od printerja, ampak zakaj za vraga potem noče printat?
- spremenil: leinad ()
Duhec ::
Sumljivo, da XPji niso uspeli zagnati original HP namestitvenega programa.Preveri proti spyware/adware škodljivcem.
Če imaš tiskalnik priklopljen preko paralelnega (LPT) kabla potem v Cmos nastavitvah biosa spremeni nastavitev LPT porta na Normal(SPP)- standard parallel port in NE na EPP/ECP.
Če je preko USB potem inštaliraj najprej sw potem šele priklopi tiskalnik.Poskrbi, da imajo XPji SP2 popravke, ki odpravijo kar nekaj težav okoli USB naprav.
Najprej pa reši težavo, dati XPji ne štartajo original HP setup namestitveni program.
Lahko so se zasušile tudi kartuše in samo brca v prazno.Pomik papirja deluje ?
Če imaš tiskalnik priklopljen preko paralelnega (LPT) kabla potem v Cmos nastavitvah biosa spremeni nastavitev LPT porta na Normal(SPP)- standard parallel port in NE na EPP/ECP.
Če je preko USB potem inštaliraj najprej sw potem šele priklopi tiskalnik.Poskrbi, da imajo XPji SP2 popravke, ki odpravijo kar nekaj težav okoli USB naprav.
Najprej pa reši težavo, dati XPji ne štartajo original HP setup namestitveni program.
Lahko so se zasušile tudi kartuše in samo brca v prazno.Pomik papirja deluje ?
leinad ::
Preverjanje ali je file okužen z spywareom je odveč, ker sem dl-jal z uradne HPjeve strani. Printer imam priklopljen preko USBja, imam SP2 in tudi vem, da med instalacijo printer ne sme biti priklopljen. Tako da to vse odpade. Kartuše ne morejo biti zasušene ker so povsem nove, papir pa pri zagonu tiskalnik tudi potegne, ampak ne natisne pa test pagea kot bi ga naj.
Zanimivo pa da z drugim laserjem Samsungom nimam nobenih težav, pa ga priklapljam prav tako preko USBja.
Zanimivo pa da z drugim laserjem Samsungom nimam nobenih težav, pa ga priklapljam prav tako preko USBja.
farko ::
pusti mi pod sporočila mail opiši katerega hp imaš pa ti pošlem driverje oziroma instal datoteko jih je težko najti.
farko
amigo_no1 ::
Preverjanje ali je file okužen z spywareom je odveč, ker sem dl-jal z uradne HPjeve strani
Tudi na uradni strani kakega proizvajalca se je že zgodil kakšen Ups , imamo virus med falji za D/L.
Tudi na uradni strani kakega proizvajalca se je že zgodil kakšen Ups , imamo virus med falji za D/L.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TISKALNIK hp deskjet 5150Oddelek: Strojna oprema | 2592 (2158) | energetik |
» | HP 5L driverOddelek: Strojna oprema | 1152 (1060) | Blond |
» | En zelo poceni printer.Oddelek: Kaj kupiti | 1730 (1424) | Jan987 |
» | HPjevi inkjeti so crap...Oddelek: Strojna oprema | 2784 (2167) | Brane2 |
» | Kater HP printer?Oddelek: Kaj kupiti | 1550 (1333) | bastadu |