Forum » Operacijski sistemi » Boot s CD-ja
Boot s CD-ja
matej505 ::
imam problem! Na laptopu ne morem namestiti windowsov xp, ker ne morem bootat. V biosu nastavim prva boot device CD-rom ampak se nič ne zgodi. Začnejo se mi nalagati prejšnji XP-ji.
Lučka an cd-ju sploh niti ne utripne, tako da problem tiči v biosih.
PLZ help!
Lučka an cd-ju sploh niti ne utripne, tako da problem tiči v biosih.
PLZ help!
#000000 ::
Ja če imaš Boot-able CD bi skor mogl it, verjetno je tukaj problem.
Odpri windows CD in poglej kaj je gor, če je kaka mapa z boot fajli pol praviloma je botabilen CD če ne ga moraš narest sam. Lahko uporabiš nLite programček, poišči na googlu, z njim in windows CD jem boš naredil nov .iso file ki bo botabilen, lahko pa dodaš še service pack 2 in še dosti drugih stvari. LP
Odpri windows CD in poglej kaj je gor, če je kaka mapa z boot fajli pol praviloma je botabilen CD če ne ga moraš narest sam. Lahko uporabiš nLite programček, poišči na googlu, z njim in windows CD jem boš naredil nov .iso file ki bo botabilen, lahko pa dodaš še service pack 2 in še dosti drugih stvari. LP
V boot cd ni problem ker sem probal tud z drugimi windowsi ko so se na drugem računalniku normalno bootali! Bom probal z disketami.
Spajky ::
poglej, če maš v Bios-u detekcijo optičnih pogonov na Auto ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ja vem za to ampak problem je, da je moj bios drugačen. Tak zaslon v njem ne obstaja! :(
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posodobitev biosa (težava z navodili) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9444 (8456) | Miha20 |
» | Zakaj mi noče inštalirat win XPOddelek: Pomoč in nasveti | 703 (632) | jcb |
» | Formatiranje računalnika!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (1080) | ta_ki_tke |
» | Windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 944 (837) | Shark100 |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1960 (1674) | Al-Ni |