Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 6.10/ATI drivers crash
Ubuntu 6.10/ATI drivers crash
svencbir ::
Poganjam Ubuntu 6.10 in imam Ati Radeon 9550 Agp. Poskusil sem si namestiti uradne ATI-jeve gonilnike...
začel sem z:
sudo apt-get update
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
nato pa pognal še:
sudo depmod -a
Da bi naredil še konfiguracijo za grafično kartico sem vpisal v konzolo še
sudo aticonfig --initial
sudo aticonfig --overlay-type=Xv
Ker ima ATI drugače napisane gonilnke sem spremenil (po navodilih številnih spletnih strani) še datoteko /etc/X11/xorg.conf... Na konec tega fajla sem dodal
Section "Extensions"
Option "Composite" "0"
EndSection
Ko sem želel preveriti delovanje ATIjeve mojstrovine sem pognal še fglrxinfo.... Takoj ko sem pognal ukaz mi je monitor ugasnil. Od tedaj sploh ne morem več zagnati okenskega okolja... Ko bi verjetno moralo zagnati X.org mi monitor avtomatsko ugasne.. Takoj ko se mi je zgodilo sem šel v recovery način pobrisal spremembe v /etc/X11/xorg.conf ampak ni pomagalo. A ve kdo kakšno rešitev?
začel sem z:
sudo apt-get update
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
nato pa pognal še:
sudo depmod -a
Da bi naredil še konfiguracijo za grafično kartico sem vpisal v konzolo še
sudo aticonfig --initial
sudo aticonfig --overlay-type=Xv
Ker ima ATI drugače napisane gonilnke sem spremenil (po navodilih številnih spletnih strani) še datoteko /etc/X11/xorg.conf... Na konec tega fajla sem dodal
Section "Extensions"
Option "Composite" "0"
EndSection
Ko sem želel preveriti delovanje ATIjeve mojstrovine sem pognal še fglrxinfo.... Takoj ko sem pognal ukaz mi je monitor ugasnil. Od tedaj sploh ne morem več zagnati okenskega okolja... Ko bi verjetno moralo zagnati X.org mi monitor avtomatsko ugasne.. Takoj ko se mi je zgodilo sem šel v recovery način pobrisal spremembe v /etc/X11/xorg.conf ampak ni pomagalo. A ve kdo kakšno rešitev?
Alan_New ::
Pozdravljen.
Sem imel podobno težavo in nekaj pomoči sem našel tu:
http://www.ubuntuforums.org/showthread....
Vseeno pa zadeve nisem rešil do konca in sem raje ponovno namestil OS.
Srečno.
Sem imel podobno težavo in nekaj pomoči sem našel tu:
http://www.ubuntuforums.org/showthread....
Vseeno pa zadeve nisem rešil do konca in sem raje ponovno namestil OS.
Srečno.
karafeka ::
Mogoče je, da imaš nastavljeno napačno resolucijo ali napačno osveževanje. V konzolo prideš kajne? Poglej v /etc/X11/xorg.conf kako imaš nastavljene vertikalno in horizontalno frekvenco osveževanja, ter resolucije. Preglej tudi loge /var/log/Xorg.0.log, napake lahko vidiš tako:
cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (namesto EE poskusi tudi z WW). Sicer pa ti verjetno napiše kako napako, ko hočeš zagnat startx oz. pridi v X-e. Napiši kaj za eno napako ti sporoči.
Lahko probaš tudi z odpriti atijevimi gonilniki, ki pridejo zraven xorga, in se jim reče radeon, če ne pa z navadnimi vesa gonilniki, da boš lahko vsaj prišel v x-e, čeprav kaj uporabnega ravno ne boš mogel početi oz. videti.
cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (namesto EE poskusi tudi z WW). Sicer pa ti verjetno napiše kako napako, ko hočeš zagnat startx oz. pridi v X-e. Napiši kaj za eno napako ti sporoči.
Lahko probaš tudi z odpriti atijevimi gonilniki, ki pridejo zraven xorga, in se jim reče radeon, če ne pa z navadnimi vesa gonilniki, da boš lahko vsaj prišel v x-e, čeprav kaj uporabnega ravno ne boš mogel početi oz. videti.
416c6573a ::
> Lahko probaš tudi z odpriti atijevimi gonilniki, ki pridejo zraven xorga, in se jim reče radeon, če ne pa z navadnimi vesa gonilniki, da boš lahko vsaj prišel v x-e, čeprav kaj uporabnega ravno ne boš mogel početi oz. videti.
te je najbrz imel do sedaj, ce mu je prav zaznal monitor + grafiko pri instalaciji.
sj to kar si instaliral niso uradni atijevi gonilniki ampak odprtokodni (kernel). to se ti samo zdi, da si instaliral URADNE od ATI-ja.
to kar si instaliral bi pa mogli bit fglrx (xorg.conf -> driver="fglrx"), samo si si z aticonfig najbrz nastavitve zmesu. poglej, ce imas se xorg.conf.backup, to kar je bilo predno si sel fglrx instalirat, in samo driver poprav na fglrx, NIC DRUZGA.
te je najbrz imel do sedaj, ce mu je prav zaznal monitor + grafiko pri instalaciji.
sj to kar si instaliral niso uradni atijevi gonilniki ampak odprtokodni (kernel). to se ti samo zdi, da si instaliral URADNE od ATI-ja.
to kar si instaliral bi pa mogli bit fglrx (xorg.conf -> driver="fglrx"), samo si si z aticonfig najbrz nastavitve zmesu. poglej, ce imas se xorg.conf.backup, to kar je bilo predno si sel fglrx instalirat, in samo driver poprav na fglrx, NIC DRUZGA.
Lastnorocno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 416c6573a ()
jlpktnst ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu in nova grafičnaOddelek: Operacijski sistemi | 1131 (1061) | poweroff |
» | Feisty Fawn je tukaj (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7984 (6198) | Matevžk |
» | Suse 10 + updejti + ATi driverji = No 3D supportOddelek: Operacijski sistemi | 1542 (1456) | root |
» | TV out in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1299 (1017) | roli |
» | ATI linux gonilnliki in resolucijaOddelek: Operacijski sistemi | 2033 (1920) | roli |