Forum » Omrežja in internet » Telefonska napeljava po hiši - kako
Telefonska napeljava po hiši - kako
Hardstyle ::
Ker imam VDSL (1/1+IP telefonija) bi rad zamenjal trenutno napeljavo (telefonsko) z UTP kabli po vsej hiši saj mi upload deluje le z 50% ostalo deluje vse tako kot mora. Na podstrešju kamor pride glavni telefonski kabel imam "razdelilno" škatlico iz te škatlice pa greta dve žici (rumena in rdeča) v spodnje nadstropje, kjer pa je kabel "štukan" z 8 žilnim kablom in to precej slabi signal (baje). Ker pa nisa smisla imeti dveh različnih kablov štukanih sem se odločil, da celotni kabel zamenjam z UTP in se tako znebim štukanja. Zdaj pa je problem, ker gre dvožilni kabel iz podstrešja do nižjega nadstropja po steni in nato iz doze v tla skozi tisto plastično cevko katera je rebrasta in ne vem kako naj spravim nov utp kabel skozi tisto cevko? Ker sem že nekaj probaval in se zatika pa ne vem če obstaja kaka preprostejša rešitev? No druga težava pa je kako vezati UTP kabel na tisto škatlico na podstrešju?
BigWhale ::
Ponavadi to pocnes tako, da na stari kabel navezes nov kabel, tako da je prehod cisto gladek in potem stari kabel ven potegnes. Easier than eating pancakes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava RJ11 vtičnice - pomoč prosimOddelek: Omrežja in internet | 13518 (3735) | wexor |
» | Povezava do RJ11 modula za modemOddelek: Omrežja in internet | 2009 (1914) | WarMaker |
» | Prehod na optiko - specifičen primerOddelek: Omrežja in internet | 3104 (2611) | Yohan del Sud |
» | Kabelski internetni ponudnik teleingOddelek: Omrežja in internet | 7590 (5434) | aabb |
» | Omrežje v hišiOddelek: Omrežja in internet | 3067 (2492) | ZGI |