Forum » Pomoč in nasveti » računalnik se ne boota
računalnik se ne boota
kingkong ::
imam v bsitvu nov komp (plata asus m2n-sli) in dual boot. pred kratkim sem s pomočjo bcwipe brisal dol neke stare zadeve in ko sem prišel nazaj je bil komp sklopljen. pomislil sem, da je nekje v bcwipe nastavljeno, da po končanem delu zapre komp. no včeraj sem pustil tako kot vedno prižgan komp in šel gledat tv, ko sem čez nekaj časa prišel nazaj, vidim da je komp zaprt. in od takrat dalje ga ne uspem več prižgat. ko pritisnem gumb za power on, se za kako sekundo prižge lučka za vklop in takoj nato komp ugasne. po 3kratnem poskusu pridem do tega, da se vrtijom ventilatorji na ohišju in na procu ter garfični, ostalo pa sploh ne dela: ne pride niti do biosa. probal sem vzeti vn baterijo z MB, vendar ostaja isto. ali gre za hin MB ali kaj drugega?
računalnik se ne pregreva, procesor v idle nekje 32C, MB nekje 30C.
računalnik se ne pregreva, procesor v idle nekje 32C, MB nekje 30C.
- spremenil: kingkong ()
na MB gori lučka, da je MB prižgan. diski se mi zdi, da nekaj delajo, čeprav kontrolni lučki za delovanje diska in kompa (na sprednji stranici) ne gorita. tudi dvd enota ne funkcionira.
ali so to znaki, da je preminla MB plošča?
napajalnik sem pognal tudi v drugem kompu in je sistem noramlno zagnal...
ali so to znaki, da je preminla MB plošča?
napajalnik sem pognal tudi v drugem kompu in je sistem noramlno zagnal...
zadevo sem poskušal zagnati z enim noname napajalcem in sistem se zažene?! in sem sprobal še s starim napajalcem in sedaj sistem laufa. zdaj me pa zanima: ali obstaja način, da bi preveril ali je MB okvarjena ali ne?
hm, sem se prehitro veselil, sistem je delal le nekaj minut. zanima me kaj je sploh bilo, da je delal normalno nekaj časa...
hm, sem se prehitro veselil, sistem je delal le nekaj minut. zanima me kaj je sploh bilo, da je delal normalno nekaj časa...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kingkong ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15221 (13783) | Berni_01 |
» | Kaj za vraga???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1841 (1009) | xtrEeme |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1938 (1771) | shany |
» | Računalnik se ne da več vžgati.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1544 (1374) | StajercSSS |
» | GA-K8NS + memory led ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1398 (1213) | zazo-x |