Forum » Navijanje » Navijanje P4, ramov in nvidia 7600gs
Navijanje P4, ramov in nvidia 7600gs
Durex ::
Živjo!
Kot prvo da omenim da sem čisti začetnik pri temu in bi se zelo rad par stvari naučil!
Začel sem se zanimat za navijanje raznih stvari pa me zanima kako bi navil naslednje:
- Procesor
- Rame
- Grafično kartico
Podatki:
Grafično (nVidia 7600GS - Club 3D) sem nekaj že navijal (CoolBits) pa sem dal "Detect Optimal Frequencies" pa mi je navilo zgoraj za 20Hz spodaj za 60Hz!
Po defaultu je bilo na 400Hz in spodaj 400Hz! Torej je navilo prbl na 420Hz in 460Hz!
Je to veliko / malo?
Zdaj me pa zanima kako naviti Procesor in Rame!
Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
Kot prvo da omenim da sem čisti začetnik pri temu in bi se zelo rad par stvari naučil!
Začel sem se zanimat za navijanje raznih stvari pa me zanima kako bi navil naslednje:
- Procesor
- Rame
- Grafično kartico
Podatki:
Grafično (nVidia 7600GS - Club 3D) sem nekaj že navijal (CoolBits) pa sem dal "Detect Optimal Frequencies" pa mi je navilo zgoraj za 20Hz spodaj za 60Hz!
Po defaultu je bilo na 400Hz in spodaj 400Hz! Torej je navilo prbl na 420Hz in 460Hz!
Je to veliko / malo?
Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
Sami ::
sem nekaj že navijal (CoolBits) pa sem dal "Detect Optimal Frequencies" pa mi je navilo zgoraj za 20Hz spodaj za 60Hz!
Kot prvo to niso Hz, ampak MHz. Ne navijaj s coolbits, ker povečini ne najde stabilnih frekvenc in iz kartice ne stisne kar bi lahko. Navijaj ročno po recimo korakih po 10 MHz, potem pa stabilnost grafe stestiraj v kakšni požrešni igri in 3D Marku (2003,2005,2006).
Je to veliko / malo?
Grafo ti je navil zelo slabo, verjetno bi lahko veliko več stisnil iz nje, naredi kot sm rekel, pa poročaj.
Rame in procesor pa navij iz BIOS-a, navijaj FSB enako po korakih, po potrebi povišaj tudi voltažo proca in ramov, proc stestiraj koliko se greje polno obremenjen, da ga ne boš skuril, glej da ne gre čez 60 stopinj.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična in CS:SOddelek: Strojna oprema | 851 (800) | chucki |
» | Kaj je to ? Graficna zanic ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1183 (926) | _eddy_ |
» | WINFAST A6600 GT ali XFX 6600 GT? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Kaj kupiti | 48804 (22306) | AtaStrumf |
» | Navijanje Geforce 5700LEOddelek: Navijanje | 817 (757) | Sami |
» | Ne gre navit geforce 2mx!!!Oddelek: Navijanje | 998 (836) | [|yuka|] |