» »

Cenovno ocenite stran

Cenovno ocenite stran

mlavta1 ::

No, prosu bi vas če približno ocenite trenutno ceno za takle portal: Portal
Notri je vključeno da lahko admin ureja vnose, jih aktivira,... Pa če bi še malo spremenil dizajn (logo, smejkoti v kričaču,...)
Hvala in lp
  • spremenil: mlavta1 ()

rkasteli ::

Če si to za občino delu al pa kakšn podjetje pol računej tam nekje od 40 do 70 tisočakov odvisn kok so ti pr srcu, če pa za kakšnga kolega pa nej ti da za gajbo pira pa bo čist dost ;) Zrihti mal tiste slikce gor k brezveze da maš dvakrat isto sliko.
rkasteli

mlavta1 ::

Ja, sej pravm da bo logo še drug. Drugače je pa tud že glasovanje za naj uporabnika. Samo še izpopolnit je treba.

Hair ::

5x imaš includano glavo?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

mlavta1 ::

Glavo? Lahko bolj razložiš =)
Hvala

MihaFirst ::

do 100k če je čisto vse tvoje... da nisi kake skripte kje ukradu... :D
www.gamma.si

mlavta1 ::

Vse je moje. :D :D

Brilko ::

168.700,00 SIT

Hair ::

Tole se ti kar naprej pojavlja v kodi:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
charset=iso-8859-1" />
</head>

<body>
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

sverde21 ::

Zaradi tega, kar je že Hair izpostavil, ni stran vredna niti 10kSIT IMHO 0:)
<?php echo `w`; ?>

mlavta1 ::

Ok, bom uredil. Sverde21, kaj pa če ni teh napak?
lp

sverde21 ::

jah ne vem tole je blo na prvi pogled, kaj je pa še v PHP kodi, pa ne vem... Ampak rečmo da nisem videl tistih napak, potem bi se cena sukala okoli 75 kSIT mejbi, odvisn za koga delaš seveda...
<?php echo `w`; ?>

rkasteli ::

Lej pr internetnih straneh moraš precent tud tistga za katerga delaš...moraš znat prodat zadevo.Če delaš za enga levaka stran k te je lepo prosu če mu to nardiš pol ne bit pohlepn pa mu dej eno solidno ceno k bo obema ugajala...v kolikor pa delaš to za firmo,pa mej profesionalen odnos,stvar k jo delaš nared 100% in če ma firma denar lahko postaviš tud mal večjo ceno.Ampak pr ceni ne pretiravat! Rajš nared stran dobr in računej kakšnga jurja manj,k če bo bla stranka zadovoljna mi vrjam da te bo prporočila naprej in tko boš dobil novo stranko in tako naprej.Skratka ne se že na začetku prseravat k se te bo prjel slab glas in tega se ne znebiš kar tko, k pa boš mel enkrat tok dela da se ne boš vn vidu pol pa dvign cene kukr ti paše.Če si resen bod realen pr cenah v kolikor se ti pa j.... za vse skupi pa pozab kaj sm ti zdele napisu in se preseravi kukr se hočeš.
rkasteli

IceIceBaby ::

To, če je skripta izpod tvojih rok ali kakšna opensource varjanta naročnika ne zanima in sploh ne igra vloge pri oceni strani. Se pa postavlja vprašanje kdo je stran naročil, kakšne so bile njegove zahteve in v kolišni meri si jih izpolnil.

Jaz ti za tako stran sploh nebi plačal, niti je nebi hotel objaviti na netu pod svojo domeno. Razlogov za to je več. Predvsem me moti, da ni vsebine in pa to, da je stran sama sebi v namen. V čem je fora kričača na taki strani, pa statistike, pa rojstnih dni... Kaj bo uporabnik počel na taki strani ? Tudi grafika ni na nivoju, barve so neprimerne itd.

Druga stvar je, če naročnik hoče internetno stran in je bila to njegova edina zahteva. V tem primeru bi jaz računal nekaj 10k sit, 20, 30 recimo toliko da dobiš nekaj, da imaš veselje začeti nov projekt.

To je moje mnenje. Ne misli, da te po nepotrebnem grajam, ampak vidi se, da o teh stvareh zaenkrat še nimaš veliko pojma in, da se moraš še ogromno naučiti. Dokler ne dosežeš ene spodobne stopnje pa pač ne moreš računat na nek zaslužek. V tvoje programerske sposobnosti ne dvomim (nisem pravi, da bi ocenjeval) ampak probi se posvetit še ostalim delom webdizajna. Poglej si http://www.uporabnost.info/ preberi si kakšen članek o načrtovanju in zasnovi strani in preden se spraviš kodirat dobro premisli kako boš zadevo izpeljal in zakaj bo tako.

rkasteli ::

Se podpišem pod to kar je kst napisu.
rkasteli

tec ::

joj grozno, sploh se nisi potrudu. Koda je katastrofalna, oblika cist krneki. Dej mal estetike, manj je vec, pastelne barve, mal zaobljene linije,...
Dobrodosli tekst stran
Sliko v glavi porihtej da bo cez celo. Dej vecjo sliko notr, pa ostro porezi in sam en prehod v belo proti desni, kamor potem napises un tekst.
Odstrani miljone nekih skript, ki delajo brezvezarije. Raje daj gor kako grafiko, npr. neko ikono v ozadje menijev na levi in desni. Malo premesaj barve med njimi, izpostavi pomembno. Kaksno navigacijo das lahko tudi vodoravno v glavo, vsaj tiste staticne.
Moznosti je miljone, sam ne bi len. Poglej mal kaksne strani s templati, al pa sam mal presurfej net, itak je vse kar vidis ena ideja.

mlavta1 ::

Hvala za pripombe,... Res je da bo marsikaj še treba popravit. Samo to da se nisem potrudil, se pa ne strinjam 1 % ;). V tole stran je bilo vloženega kar dosti truda, in ga še bo. Ne nameravam celotnega dizajna spremenit, ker kakšnemu osebku ni všeč, ker se mi zdi kar vredu, z malo popravki bo čisto vredu, ne mislim imeti kakšnega kiča,... Ja, ko smo že pri tem, mi lahko pokažete en primer "lepe"kode, da bom vedel kako pa kaj,..
Tisto ko se je glava nevemkolikokrat pojavila sem odstranil.
Hvala in lep pozdrav

mirkuma ::

Kaj ko bi za zacetek se spremenil charset v iso-8859-2 in uporabil sumnike na spletni strani?
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

tec ::

IceIceBaby ::

še boljš je utf-8 :)

lepa koda (vsaj jaz si tako predstavljam):
- pride čez validatorje brez težav
- povsem ločen css od htmlja
- uporabljaš headinge
- uporabljaš komentarje, da se znajdeš v kodi tudi po 3 mesecih
- lepa struktura (uporabljaj tabe ali presledke)

pa ne gledat na dizajn kot izključno grafično podobo, ki mora biti lepa in všeč vsem. Dizajn je celotna postavitev strani z vsemi grafičnimi in vsebinskimi elementi, ki morajo biti logično razporejeni po strani. Spletna stran ni na netu zato, da bo lepa (razen v redkih primerih, ko je to edini cilj strani) ampak zato, da obiskovalec dobi neke informacije. Zato moraš pri dizajniranju upoštevati namen strani, ciljno publiko itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z CSSom

Oddelek: Izdelava spletišč
7913 (827) bluefish
»

w3 validator, mi lahko kdo razloži kaj je narobe

Oddelek: Izdelava spletišč
51386 (1269) njok
»

Portal brez Mysql

Oddelek: Izdelava spletišč
81139 (989) andper
»

Najboljše spletne strani

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
123342 (3342) undefined
»

Validation Results

Oddelek: Izdelava spletišč
171391 (1176) R33D3M33R

Več podobnih tem