Forum » Programska oprema » EXCEL - Pomoč pri matematični formuli
EXCEL - Pomoč pri matematični formuli
hysteria ::
Mi lahko kdo prosim pove, kako bi v Excelu napisal matematično enačbo, s katero bi računal sledeče:
Vrednost Z v polju A1 bi poljubno spreminjal, pri tem pa mora biti seštevek vrednosti X + Y vedno enak vrednosti Z. Vendar pod enim pogojem: Da je vrednost X za mnogokratnik S večja od vrednosti Y.
Konkreten primer, kot ga vidite na slikci: Mnogokratnik S v tem primeru znaša 2, v polje A5 vpišem vrednost 60 in excel mi izračuna vrednost X ki znaša 40, kar je za mnogokratnik 2 več od vrednosti Y, ki znaša 20.
Torej zanima me, kako bi zgledala matematična formula za zgornji primer, z uporabljenimi matematičnimi funkcijami, ki so na izbiro v Excelu.
Vrednost Z v polju A1 bi poljubno spreminjal, pri tem pa mora biti seštevek vrednosti X + Y vedno enak vrednosti Z. Vendar pod enim pogojem: Da je vrednost X za mnogokratnik S večja od vrednosti Y.
Konkreten primer, kot ga vidite na slikci: Mnogokratnik S v tem primeru znaša 2, v polje A5 vpišem vrednost 60 in excel mi izračuna vrednost X ki znaša 40, kar je za mnogokratnik 2 več od vrednosti Y, ki znaša 20.
Torej zanima me, kako bi zgledala matematična formula za zgornji primer, z uporabljenimi matematičnimi funkcijami, ki so na izbiro v Excelu.
hysteria ::
Tenx Stripy! Sm napačno izpeljal formule za X in Y, pa mi pol ni šlo v glavo kako bi to nardil v Excelu, ker sta se navezovala en na drugega in obratno. Še dobro, da eni bolje obvladajo matematiko tretjega razreda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - prosim za pomočOddelek: Programska oprema | 2427 (1204) | sajmon |
» | [excel] grafiOddelek: Programiranje | 1104 (935) | renegade |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2477 (2092) | bosces |
» | Excel - vnos v več polj naenkratOddelek: Pomoč in nasveti | 874 (841) | gorenjc |
» | Pomoc pri ExceluOddelek: Programska oprema | 1970 (1965) | jerneju |