» »

Zakaj se Nforce2 Leadtek matična plošča ne boota?

Zakaj se Nforce2 Leadtek matična plošča ne boota?

Majmune ::

Računalnik je bil že kar nekaj časa prižgan 24/7, sicer je bil malce navit ampak deloval je brez problemov, do sedaj.

Sedaj mi ob pritisku na gumb za vklop samo cel cas delujejo ventilatorji, ter disk, toda na zaslonu ne prikaze nicesar, tudi piska ne, kot sem bil ponavadi navajen je vsaj računalnik zapiskal na določeni ton ki opozori na napako. Nekajkrat sem resetiral racunalnik, kot tudi kasneje še bios na matični, toda brez uspeha.

Potem sem se lotil začetnega testiranja in odklopil vse elemente in ploščo sprobal samo z enim slotom rama ter procesorjem, zagnal in isto nic piskanja, dodal sem potem se graficno, pravtako nic. poizkusil sem tudi z različnimi rami, ter drugo grafično, pa isto nič.

Sedaj imam najbol na sumu odpoved biosa, torej če ima kdo podobno matično Leadtek K7 NCR18d in bi bil pripravljen posodit bios čip (neprispajkan velikost cca 1cm*1cm), da bi poizkusili rešiti mojo ploščo. Sicer pa tudi odkupim kakšno Leadtek pokvarjeno ploščo.

Ima slučajno kdo že kakšne izkušnje z obujanjem matične plošče, naj mi prosim pomaga. Hvala!
Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535749 (4685) svetetko
»

resen računalniški problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121937 (1369) crayz43