Forum » Izdelava spletišč » Kako dobit šumnik iz baze
Kako dobit šumnik iz baze
MRB0rYS ::
Imam sledeč problem:
Na strani imam vmesnik za dodajanje novic, vse lepo vnese v bazo in kot vidim preko phpmyadmina so v bazi shranjeni šumniki š,č,ž. Baza je nastavljena na utf-general.ci.
Nato pobiram podatek iz baze s sledečo kodo:
Tudi na strani imam charset nastavljen na utf-8. Pa mi nikakor ne pokaže šumnikov. Sem probal že vse variante z windows-1250 itd. Tako da to ni v tem problem, sprašujem samo ali bi zgornji kodi moral kaj dodati, da bi mi pobirala iz baze točno to kar je v njej.
Hvala v naprej.
Na strani imam vmesnik za dodajanje novic, vse lepo vnese v bazo in kot vidim preko phpmyadmina so v bazi shranjeni šumniki š,č,ž. Baza je nastavljena na utf-general.ci.
Nato pobiram podatek iz baze s sledečo kodo:
<?php if(isset($_GET['id'])) { include("konekt/baza.php"); $id = intval($_GET['id']); $query = "SELECT * FROM novice WHERE id = '$id' LIMIT 1"; $result = @mysql_query($query, $link); $izpis = mysql_fetch_assoc($result); ?> <html> <body> <div class="naslov"><?php echo $izpis['Title']; ?></div> <?php echo $izpis['Body_html']; ?> </body> </html> <?php mysql_close($link); } else { die('Klikni na katerokoli povezavo!'); } ?>
Tudi na strani imam charset nastavljen na utf-8. Pa mi nikakor ne pokaže šumnikov. Sem probal že vse variante z windows-1250 itd. Tako da to ni v tem problem, sprašujem samo ali bi zgornji kodi moral kaj dodati, da bi mi pobirala iz baze točno to kar je v njej.
Hvala v naprej.
b0rys
- spremenil: MRB0rYS ()
redkoenig ::
Encoding moraš nastaviti tako za bazo kot tudi za tabelo. Če si na začetku to zaje... pol znas met kar malo problemov to menat. Nejbol da še enkrat zgeneriras tabele s pravilnim encodingom.
Druga rešitev je pa da pri izpisu zamenjašt vse čudne znake z šumniki.
Druga rešitev je pa da pri izpisu zamenjašt vse čudne znake z šumniki.
izdelava spletnih strani, spletni marketing - www.red-orbit.com
optimizacija strani - www.optimizacija.eu
optimizacija strani - www.optimizacija.eu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: redkoenig ()
No zdej pa res nevem, namreč vse sm že probal pa ni in ni šumnikov iz baze. Imam linux in server na katerem teče webmin 1.250, vse sem nastavil na utf-8, še php.ini sem probal pa nič v bazi- phpmyadmin imam collation na utf8_unicode_ci, tudi meta tag v kodi je utf-8, pa ne pokaže šumnikov.
Kje še naj nastavim v webminu da bo prikazal kar želim.
lp
Kje še naj nastavim v webminu da bo prikazal kar želim.
lp
b0rys
WarpedGone ::
OT rant: takile problemi so direkten dokaz da so tele "web tehnologije" še vedno v svoji kameni dobi.
Imel sem enak problem. Rešitev? Uninstall MySQL, uninstall PHP, install PostgreSQL, install OpenLaszlo, read and learn.
Imel sem enak problem. Rešitev? Uninstall MySQL, uninstall PHP, install PostgreSQL, install OpenLaszlo, read and learn.
Zbogom in hvala za vse ribe
jype ::
MRB0rYS, mislim, da moraš poiskati vrstico "AddDefaultCharset" v apache konfiguraciji in jo zakomentirati.
WarpedOne> OT rant: takile problemi so direkten dokaz da so tele "web tehnologije" še vedno v svoji kameni dobi.
Po moje je pa to zgolj dokaz, da ljudje še vedno uporabljajo "web tehnologije" iz kamene dobe, namesto da bi posegli po novejših :)
WarpedOne> OT rant: takile problemi so direkten dokaz da so tele "web tehnologije" še vedno v svoji kameni dobi.
Po moje je pa to zgolj dokaz, da ljudje še vedno uporabljajo "web tehnologije" iz kamene dobe, namesto da bi posegli po novejših :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Karlos ::
Probaj tole
@mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");
@mysql_query("SET NAMES utf8");
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
jype
Sem probal obe varianti, zakomentirat in odkomentirat ni spremmebe, pa sem resetiral apačija.
Karlos
kam dam to v PHP kodo
tole je koda ki mi vleče iz baze:
kam to vrinem?
Sem probal obe varianti, zakomentirat in odkomentirat ni spremmebe, pa sem resetiral apačija.
Karlos
kam dam to v PHP kodo
tole je koda ki mi vleče iz baze:
<?php if(isset($_GET['id'])) { include("konekt/baza.php"); $id = intval($_GET['id']); $query = "SELECT * FROM strani WHERE id = '$id' LIMIT 1"; $result = @mysql_query($query, $link); $izpis = mysql_fetch_assoc($result); ?> <html> <body> <div class="naslov"><?php echo $izpis['naslov']; ?></div> <?php echo $izpis['vsebina']; ?> </body> </html> <?php mysql_close($link); } else { include("konekt/baza.php"); $id = intval($_GET['id']); $query = "SELECT * FROM strani WHERE id = '1'"; $result = @mysql_query($query, $link); $izpis = mysql_fetch_assoc($result); ?> <html> <body> <div class="naslov"><?php echo $izpis['naslov']; ?></div> <?php echo $izpis['vsebina']; ?> </body> </html> <?php mysql_close($link); } ?>
kam to vrinem?
b0rys
jype ::
AddDefaultCharset mora bit zakomentirano, ker imajo HTTP headerji prednost pred META headerji (to so tisti v META tagih v HTML, s katerimi ti nastaviš charset znotraj samega dokumenta).
MRB0rYS> kam dam to v PHP kodo
V konekt/baza.php, takoj za mysql_select_db() klic.
MRB0rYS> kam dam to v PHP kodo
V konekt/baza.php, takoj za mysql_select_db() klic.
Ohoho, voila, dela ko šus.
Hvala ti, če bi bil internrtni pir na razpolago bi ti ga dal za gajbo
Lp
Hvala ti, če bi bil internrtni pir na razpolago bi ti ga dal za gajbo
Lp
b0rys
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP povezava z MysqlOddelek: Izdelava spletišč | 919 (764) | snooze77 |
» | [XAMPP] Server se polomi ob čšžđćOddelek: Izdelava spletišč | 1658 (1491) | alexa-lol |
» | Spletna videotekaOddelek: Programiranje | 3875 (3065) | nuclear |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6657 (6194) | SPEEEED |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3597 (2687) | krho |