» »

Zgodbica na temo Adobe InDesign CS1 ali čuden odziv Supporta proizvajalca

Zgodbica na temo Adobe InDesign CS1 ali čuden odziv Supporta proizvajalca

opeter ::

Sem lastnik dveh licenc in uporabnik programa Adobe InDesign 3 CS1 Central Europe (Win in Mac) in se mi je matična plošča z Intel 865P chipsetom, ki sem jo mel v PC-ju, pokvarila. Da bo zgodbica še lepša imam tudi enga Mac-a, na katerem se je sistem porušil (brez reinstalacije nič ne deluje). Tudi fonte (Type1), ki sem jih uporabljal, nisem imel za Mac-a.
Ker sem bil v bitki s časom, sem v Mimovrste hitro naročil matično za Pentium 4. Matična je v ponedeljek prispela, ampak sem jo že uspel pokvariti (zvil pine na Socket 775). Huh, kako naprej?
Imel sem rok za oddajo ene manjše knjigice (175 strani), v katerem sem moral popraviti še nekaj vrstic besedila. Kako to naj naredim brez računalnika?

Spomnil sem se, da ima sestra AMD-ja, jo pokličem, se dogovoriva, pridem k njej, želim namestiti InDesign in mi takoj pri zagonu Windows javi napako in zapre program, ki se še zagnati ni mogel. Porkaduš, ja kaj pa je zdaj? Uninstall, ponovna namestitev... isto. 8-O Google, Adobe.com, support, hitro en mail. Še sreča, da je v Kaliforniji dopoldanski čas.
Email pride čez kako urco v katerem piše, da naj odstranim Quicktime in ga ponovno namestim. V redu. Poskusim, nič se ni spremenilo.
Namestil sem čisto zadnji popravek 3.0.1b s strani Winsoft.fr. Nič.

Še en mail na support. Napišem še enkrat točno konfiguracijo (AMD Athlon 64 3200+, itn. Windows Slovenski MUI, itn.). Pošljem in čakam... mail prispe po dveh urah
Ko sem prebral besedilo, me je skor kap 8-O
Odgovor: z InDesign CS1 verzija 3 se podjetje Adobe ne ukvarja več, poznajo to napako, ki se pojavi le na nekaterih redkih serijah AMD-jevih procesorjev (32-bit in 64-bit Athlon XP, XP-M, Sempron, Sempron 64, Athlon 64, Athlon X2, Athlon FX). Ampak ker ni bilo toliko pritožb s strani uporabnikov, napako niso odpravili/oz. so bug pustili odprt. Vljudno pa so napisali tudi rešitev: uporaba programa na Intel platformi z Intelovim procesorjem ali pa nakup verzije Adobe Creative Suite 2 oz. InDesign CS2 verzija 4, v katerem so to napako odpravili že od (baje) prve verzije 4.0 (Mac platofrme niso omenili). Aja, da naj ne čutim, da me želijo odsloviti, so mi ponudili v primeru nadgradnje paketa na CS2 še 10% popust!!! ;(

Ja, hvala lepa, Adobe.

Situacija se je na mojo srečo rešila in sicer tako,d asem tiskarni poslal InDesign datoteko in fonte in jih vljudno prosil za popravke.
Nauk: tudi tako imenovani standard* ne deluje vedno na nestandarni strojni opremi. Aha pa še to: ne kupiti prve verzije programov oz. dobro je brskati na spletu (Google, Slo-Tech ipd.), da ne bo presenečenje, če kakšen program na kaki strojni opremi ne deluje.

ps: * kakor za koga. Nekateri prisegajo na QuarkXpress, drugi na InDesign. Jaz od verzije 1.5 naprej uporabljam le InDesign. Na Mac-u sem en čas uporabljal še QuarkXpress 4.11, ampak to je že mimo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadomestilo za Adobe Creative Cloud (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11933175 (814) opeter
»

Indesign in vstavljanje xls datotek

Oddelek: Programska oprema
101466 (1369) Arzen
»

Program za pisanje cajtngov :D

Oddelek: Programska oprema
111666 (1416) Matev
»

program za delanje revij, letakov, prospektov...

Oddelek: Programska oprema
62282 (2184) dexter_II
»

Izdelava letaka / časopisa / dnevnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
82735 (2614) kuglvinkl

Več podobnih tem