Forum » Izdelava spletišč » Kako dostopati do spremenljivke v drugi php datoteki?
Kako dostopati do spremenljivke v drugi php datoteki?
Jackass ::
Živjo!
Imam meni shranjen v datoteki meni.php in ga include-am v datoteko index.php. Želim pa dostopati kasneje do tabele $meni, ki je shranjena v meni.php, vendar ne vem kako?
Google mi pod "getting variable from another file - php" ni vrgel ven nič pametnega (razen prvi zadetek, ki ima natanko ustreza iskanemu, vendar nisem na tisti strani našel odgovora).
LP,
Imam meni shranjen v datoteki meni.php in ga include-am v datoteko index.php. Želim pa dostopati kasneje do tabele $meni, ki je shranjena v meni.php, vendar ne vem kako?
Google mi pod "getting variable from another file - php" ni vrgel ven nič pametnega (razen prvi zadetek, ki ima natanko ustreza iskanemu, vendar nisem na tisti strani našel odgovora).
LP,
jAcKaSS
R33D3M33R ::
Ne razumem čisto v kateri datoteki bi ti potreboval $meni. Saj če includaš v neko datoteko test.php datoteko meni.php, se spremenljivka $meni da uporabiti povsod v test.php.
Če pa si mislil to, da datoteke ne includaš pa bi vseeno imel vrednost spremenljivke, preberi datoteko meni.php s ukazom file() (ta ti bere datoteko po vrsticah in meče v array). Potem narediš en foreach, da loopa skozi array in noter še daš en if(preg_match ali pa if(ereg stavek, da preveriš v kateri vrstici je $meni. Vrednost pa prebereš tako, da pobereš besedilo med ' ' ali " " (lahko kar s preg_match ali kar s ereg)...
Če pa si mislil to, da datoteke ne includaš pa bi vseeno imel vrednost spremenljivke, preberi datoteko meni.php s ukazom file() (ta ti bere datoteko po vrsticah in meče v array). Potem narediš en foreach, da loopa skozi array in noter še daš en if(preg_match ali pa if(ereg stavek, da preveriš v kateri vrstici je $meni. Vrednost pa prebereš tako, da pobereš besedilo med ' ' ali " " (lahko kar s preg_match ali kar s ereg)...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezave v PHPOddelek: Izdelava spletišč | 1035 (830) | Gost |
» | Pomoč pri designu - HTML/PHP/CSSOddelek: Izdelava spletišč | 1444 (1444) | Atos |
» | Dreamweaver in živčni zlom :)Oddelek: Izdelava spletišč | 1218 (1068) | #000000 |
» | Nadomestilo FRAME-ov?Oddelek: Izdelava spletišč | 1910 (1609) | Jackass |
» | php include dwOddelek: Izdelava spletišč | 1003 (915) | tec |