» »

2 napajalnika

2 napajalnika

PeTe13 ::

Na slo-techu je opisana vezava 2 ATX napajalnikov, mene pa zanima če je možna vezava enega ATX ia en AT napajalnik. Najbrš je možno, mene pa zanima če kdo bolj natančno ve kako!
Capitalism stole my virginity!

Brane2 ::

Teh stvari naj se ne bi vezalo skupaj.Nekako tako, kot naj ne bi vezal LEDic vzporedno. Sam da se pač ne sekiraš, če ti crkne LEDica za 100 SIT.
Pri igranju z napajalniki ti lahko crkne napajlnik, lahko pa tud (bolj verjetno) kej druzga- po Murphyjevem zakonu kar hard disk alpa plata...

krucymucy ::

ja jest sem to lih vcer dokončno sestavu...
Iz ATX napajalnika sem odcinu vse žice, ki napajajo diske... tko da je ostal samo še šop za plato in pa še po ena 12V (rumena) in 0 (črna)
nato se 12V zveže na tuljavo releja. Iz atx napajalca pricini še vse tri žice 220V faza, nula, ozemljitev in spelji fazo in nulo skozi rele. Ozemljitev pa direkt na AT napajalc. ob vklopu PC-ja pride v rele tudi 12V ki preklopi rele, ta pa omogoči da steče skozi 220V, ki potem zažene AT napajalnik!!! Iz AT napajalca sem tudi odstranil žice in sicer vse tiste ki drugače napajajo plato... tako da ATX goni samo plato, AT pa vse ostalo...
*ZELO pomembno pa je da povežeš črni žici iz obeh napajalcev, da tako maso spraviš na isti potencial!!!!
ker drugače lohk fajn rukne skoz IDE kable in pol si lahko predstavljaš kaj bi se zgodlo...
Če te zanima še kej pa vpraš!!!

p.s. rele mora biti mal močnejši kot pri vezavi dodatnega atx napajlca, ker tukaj vklaplja direktno 220v in ne samo tistih 3.3V... IZI izvedba, ki se definitivno splača...

PeTe13 ::

Hvala krucymucy to si lepo pojasnil, se pravi ATX napaja plato in prcesor, AT pa diske, CD.....
Problem je tuki, ker men je že en napajlnik crknu, ko mi ja Athlon požru kar 108W energije (prevelika votaža), pol pa je napajalnik crknu, po 30 sec ko sem rač zagnal.
Še vseeno nisem prepričan da bi bilo vse v redu, če bo ATX napajal samo plato, ker poraba navitaga Athlona (pri tako velikoh voltažah), je ogromna, napajlnik pa tudi realno ne pridela toliko W elektrike kot piše na nalepki.
Capitalism stole my virginity!

krucymucy ::

napajalnik je kar crknu??? 8-O
Na mojmu jest vidim če je preobremenjen, ko se mi comp resetira - pa je bil skoz ... pa diski in ostala periferija tud niso povsem nedolžni ... požgejo kar precej več kot je videt na oko :D
Tko da res zvezi to, če maš take probleme ... dela pa tud ni ne vem kolk...
če pa te še kej zanima pa pa piš na mejl - je v profilu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava 2 atx napajalnikov z izkorisceno deljeno mocjo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
302498 (2116) Brane2
»

vezava ATX in AT napajalnika?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
202278 (2084) krucymucy