» »

pomoč pri računalniku

pomoč pri računalniku

begy ::

Prosim za pomoč, moja računalnik se duši:D
No ja, kar nekaj časa se mi je prikazovalo opozorilo, da je navidezni pomnilnik poln. Torej grem pogled kaj kaj pomeni navidezni pomnilnik: Začasna shramba, ki jo računalnik uporablja za zagon programov, ki zahtevajo več pomnilnika, kot ga ima računalnik. Program ima na primer lahko dostop do 4 GB navideznega spomina na računalnikovem trdem disku, čeprav ima ta samo 32 MB delovnega pomnilnika (RAM). Podatki programa, ki se trenutno ne prilegajo velikost računalnikovega pomnilnika, so shranjeni v ostranjevalnih datotekah.

Torej nwm kaj naj naredim. Uporabljam čim manj aplikacij ob istem času.
Danes sem imel vklopljen word pa 2 i explorerja. Pa se je napisalo :pomnilnik je poln, zaprite vsa nepotrebna okna in shranjujte podatke.
Kmalu se je poslabšalo vskaih nekaj sekund se je sporočilo pojavljalo, nato nisem dostpa do neta, zablokiral se mi je word, ctrl+alt+del ni deloval...Na koncu sem ga recetiral0:)

Zdaj pa me zanima kaj lahko naredim glede tega?
Torej glede tega, da se mi to več ne bo dogajalo. Če kdo ve.

Lp
hehehe

bluefish ::

če sem dobro razumel imaš samo 32 MB fizičnega pomnilnika (aka RAM)? Poglej malo po netu, ker obstajajo programčki, ki sproščajo izmenjevalno datoteko.
Sporočilo, ki ti ga kaže pa mi je znano v navezi z pomankanjem prostora na trdem disku. Poglej koliko prostora imaš še na disku, kjer so nameščeni Win.
Dobro bi bilo, da tudi zmanjšaš paging file, ker ga 4GB verjetno ne rabiš.

begy ::

Ma ne saj ne, da bi imel 32 Rama ampak imam 512 MB RAM-a. 32 je računalnik navedel le kot primer.
Sicer pa ni s trdim diskom nič čudnega. Na pogunu, kjer je inštaliran windows je še 48 GB free space. Tako da ne vem...
hehehe

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj imam samo 3GB namesto 4GB rama? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8920505 (10590) bobi1992
»

Nova anketa: kolikšen mora biti vaš sistemski disk?

Oddelek: Novice / Ankete
325629 (4232) PARTyZAN
»

Navidezni pomnilnik

Oddelek: Šola
133431 (3031) B & O
»

Odstranjevalna datoteka

Oddelek: Programska oprema
204578 (4156) Boomer1911
»

Potrebe po več kot 4GB rama!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
666687 (4421) Crimson_Shadow

Več podobnih tem