Forum » Omrežja in internet » FTP
FTP
tomopaljk ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če mi lako kdo pove, kako bi si ustvaril FTP. Pa če bi se dalo to povedat tako, precej podrobno, ker s te nimam še nič izkušenj. Pa rad bi ohranil dinamični IP, če je ta kombinacija mogoča.
Hvala za odgovor.
Zanima me, če mi lako kdo pove, kako bi si ustvaril FTP. Pa če bi se dalo to povedat tako, precej podrobno, ker s te nimam še nič izkušenj. Pa rad bi ohranil dinamični IP, če je ta kombinacija mogoča.
Hvala za odgovor.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
AndrejS ::
Če bi rad FTP server , potem prvo povej kateri OS uporabljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejS ()
Jakka ::
Uporabi GuildFTPd. Enostaven program za uporabo in nastavljanje.
Inštaliraš, zalaufaš, dodaš skupine in uporabnike, ter uporabnikom določiš username/password ter direktorij do katerega naj dostopajo. In dela.
Dinamični ip lahko ohraniš. Ustvariš si neko domeno (mojeime.ponudnik.com), ki kaže na tvoj trenutni ip. Ko se tvoj ip zamenja program javi nov ip. Tako domena vsak trenutek kaže na tvoj pravi ip. Ponudnikov, ki to ponujajo zastonj je ogromno, recimo dyndns.
Inštaliraš, zalaufaš, dodaš skupine in uporabnike, ter uporabnikom določiš username/password ter direktorij do katerega naj dostopajo. In dela.
Dinamični ip lahko ohraniš. Ustvariš si neko domeno (mojeime.ponudnik.com), ki kaže na tvoj trenutni ip. Ko se tvoj ip zamenja program javi nov ip. Tako domena vsak trenutek kaže na tvoj pravi ip. Ponudnikov, ki to ponujajo zastonj je ogromno, recimo dyndns.
tomopaljk ::
Jaz sem instaliral ta program.
Zdaj pa me zanima, kako lahko od drugot dostopam do mojega FTP-ja. Kaj moram napisat pod url naslov? Na dynu pa imam domeno naredjeno! KAj moram še kaj pod nastavitve spremenit? - Pa pardon ker težim, ampak sem nov na tem področju.
Zdaj pa me zanima, kako lahko od drugot dostopam do mojega FTP-ja. Kaj moram napisat pod url naslov? Na dynu pa imam domeno naredjeno! KAj moram še kaj pod nastavitve spremenit? - Pa pardon ker težim, ampak sem nov na tem področju.
Eagle ::
če si nov na tem področju si preberi par člankov o postavljanju ftp servera in konektanju na ftp servere kar ti je osnova. na netu najdeš članke o tem kako sestaviti bombo, tak da malo zagooglaj in odgovori ti bojo pred očmi. Sam pa uporablam Serv-U za ftp server in pa Flash FXP za clienta..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | alternativa programa SERV-U za osebni serverOddelek: Programska oprema | 2601 (2055) | XPfrik |
» | Ftp na dinamični IPOddelek: Omrežja in internet | 1366 (1206) | Monster |
» | BPFTP server in directory listing (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 3250 (2966) | pingec |
» | Postavitev FTP streznikaOddelek: Omrežja in internet | 2943 (2770) | feliche |
» | Ker program za FTP server?Oddelek: Omrežja in internet | 1055 (886) | mamut |