» »

Program za zapis (in igranje) not?

Program za zapis (in igranje) not?

Imperfect ::

Zanima me če obstaja kakšen lep programček v katerega bi se dalo pisati recimo note za klavir ali kaj podobnega. Če bi znal program potem to še zaigrati bi bilo sploh super.
Seveda sem pogooglal in pomulal in nevem kaj še use. Google mi najde recimo Easy Music Composer, ki je sranje, ker kar sam piše musko ubistvu. No pa recimo na EarMaster sem naletel, ki pa je bolj za treniranje posluha.

Hvala za odgovore.

Law_Enforcer ::

Probaj s Guitar Pro-jem. Sicer je v prvi vrsti namenjen kitaristom, ampak dejansko lahko z njim pišeš glasbo za vse instrumente, je pa tudi odličen pripomoček za učenje.

Imperfect ::

Hmmm, zadeva mi je skoraj všeč. Moti me, ker ne moreš pritisnit poljubnega števila tipk ampak si omejen na kitarskih 6. Se da to kako izklopiti? Ker je moteče predvsem pri nižjih tonih. Joj, zakaj ni točno takega programa za klavir? :)

maro ::

mislim, da je finale to, kar iščeš

MarkV ::

Ja, Finale je super. Sam si lastim verzijo 05 in lahko program samo pohvalim! V njem se da narediti praktično vse, od resnih kompozicij, klavirskih sonat, skratka res super. Ustvarjanje v njem je pravi užitek, saj lahko sproti poslušaš, kar si ustvaril. Ampak za navadno zafrkavanje je malo predrag.

Zdaj sem delal na eni klavirski sonati (čist enostavni) za izhodišče pa sem vzel Beethovna:)) Pa sem po nesreči zbrisal izvorno Finale datoteko:'( zdaj mi pa je ostal samo nedokončan komad (koncept) aaa :'(

Free varjanta je Mozart (ki ima midi izhod). Pobrskaj po netu.

Sandoval ::

Lahko poskusiš tudi sibelius.
meni se zdi enakovreden finalu; izbereš pa kar ti najbolj ustreza.
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Imperfect ::

Ok tale Finale je odlična zadevca, morda je res že skoraj malo preveč napredna in zahtevna zame, po svoje je pa še bolje, saj sem se s tem naučil par novih zadev v zvezi z notam :)
MarkV: se ti kakšna zadeva ni zbrisala in bi jo rad delil s kom?:) Ko bo kej več časa (čez kake dva tedna) se bom bolj resno lotil zapisa parih svojih idej (nekaj napol klasičnega za klavir). Ker sem brez prave glazbene izobrazbe in takorekoč samouk bi bil še toliko bolj vesel kakeršnekoli kritike.

MarkV ::

Jaz si vse sproti printam, ko komad končam pa brišem datoteke od finale-ta, saj jih ne rabim več:)) Meni služi finale kot nadomestek za notni zvezek, je pa super ker lahko slišiš sproti, kaj ustvarjaš, pa še packarije je manj. Ko enkrat končam komad sprinam in konec:))

Če bom še kaj ustvaril bom pa shranil mp3 in finale datoteko, pa bom dal link v tale post. Čeprav zdaj časa primankuje...

Tudi jaz sem samouk, ampak to ni bitno. Nekdo z voljo se v 1 mesecu nauči toliko, kot te naučijo v glasbeni šoli v 4 letih. Samo če imaš pravo literaturo...

MarkV ::

Evo sem naredu en hiter koncept, nič posebnega, samo za demonstracijo klik

Source komada:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepoznavanje rama težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
141698 (1496) king22
»

Klasika in klasični izvajalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5311865 (10997) BluPhenix
»

Izdelava DIY CNC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1513325 (12623) Azrael
»

Program za izdelavo animejev

Oddelek: Programska oprema
154379 (4124) bluefish
»

Prvi hack konzol nove generacije?

Oddelek: Novice / Konzole
195072 (3342) antonija

Več podobnih tem