» »

menjava diska v prenosniku

menjava diska v prenosniku

ZaphodB ::

Imam DELL prenosnik z IDE 80GB diskom (Toshiba)

Spušča mi nadležne vioskofrekvenčne zvoke (zdi se mi da takrat ko je glava idle). Zato bi ga rad zamenjal.

Na FMC mi trdijo, da garancija drži le, če zamenjam pri njih na servisu in sicer le za DELL trdi disk. To je bedno, ker bom tako kupoval mačka v žaklju, saj DELL itak ne proizvaja trdih diskov ampak da gor samo nalepko.

Recimo, da se požvižgam na garancijo in disk kupim sam (v tujini in takega, ki je po testih sodeč tih) ter ga sam zamenjam. Garancija pač odpade, bog pomagaj, samo me skrbi, da ne bi potem bilo kaj drugega narobe: da bi se slučajno ta disk preveč segreval ali bil kako drugače nekompatibilen oz. nezmožen sožitja s prenosnikom??

Oziroma, kakšne so vaše izkušnje: Če sam posegam v drobovje in se potem recimo čez kako leto nekaj pripeti prenosniku pa bi rad uveljavljal garancijo in hkrati zatrjujem serviserjem, da sem sicer res sam posegal v drobovje, ampak da vem kaj počnem, ker sem pač računalnikar po izobrazbi in po srcu. Mi bodo vseeno priznali garancijo?

m.i.h.a. ::

Ti si lahko še tako zagret računalničar in imaš lahko res lepe oči, pa lahko garanciji kar pomahaš takoj ko stvar razmontiraš.

Dell ne dela diskov in tudi gor ne lima nalepk oziroma se lahko kje doda kakšna, ampak tole ni pomembno. V dell-ovih notesnikih so tako kot v vsakih drugih "navadni" diski (beri toshiba, hitachi, seagate,...) in ne neki "custom made" za dell.
Nesi na servis reci, da bi rad uveljavljal garancijo za disk in da ti ga naj zamenjajo z drugim diskom tega-in-tega proizvajalca. Če ti odobrijo garancijo in če imajo takšen disk katerega ti hočeš potem se ni potrebno sekirat. Zgubit nimaš kaj, kupit drug disk in "šraufat" greš lahk še zmeraj.

Ti bi rad drug disk keterekoli firme ali mora biti nujno recimo Seagate?

ZaphodB ::

Sem poslal mail na FMC in so mi rekli, da garancija velja, le če mi oni vgradijo DELL disk. Ja, se sliši čudno in grem gledati na FMCjevo spletno stran katere diske imajo naprodaj in imajo kar nekaj "DELL diskov". In sedaj, nekateri od teh so Toshiba, nekateri Seagate, nekateri Hitachi, kdo bi vedel... Kako naj sedaj vem, katerega od teh naj izberem, da ne bo puščal visokofrekvenčnih zvokov? Ker samo na te mi bodo dali garancijo, t.j. tudi če mi oni vgradijo disk, ki ga prinesem od drugod mi ne bodo priznali garancije.

Torej jaz bi katerikoli disk, samo da ne bo piskal, torej ni nujno Seagate. Čeprav za slednje vem, da slovijo po tihosti, vsaj za desktop PCje.

perci ::

Ne razumem. Imaš dell laptop v garanciji, ti bi pa rad sam kupil nov disk? Zakaj že? Zakaj ga preprosto ne reklamiras?

ZaphodB ::

>> Ne razumem. Imaš dell laptop v garanciji, ti bi pa rad sam kupil nov disk? Zakaj že? Zakaj ga preprosto ne reklamiras?

Ja, zato, ker ni kaj reklamirati. Saj disk normalno deluje, le spušča nadležne visokofrekvenčne zvoke, ki morda koga niti ne motijo, ampak mene, ki dam veliko na računalniško ergonomijo, pa motijo. Bi ga reklamiral, samo ne bo nihče priznal garancije za tako stvar...

m.i.h.a. ::

Kaj pa če ne uveljavljaš garancije in greš samo disk zamenjat na FMC (kupiš pri njih drugega), starega pa prodaš na malih oglasih oziroma ga uporabiš kot prenosni usb disk?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

ZaphodB ::

m.i.h.a.: Ja, saj ta opcija itak obstaja, samo je kupovanje mačka v žaklju: kako naj vem, da nov disk ne bo spet piskal, če pa pri FMC prodajajo samo "DELL diske" :-). No, mislim, da se bom poskusil zmenit, da mi povejo katere dejanske firme imajo diske in bom izbral tako firmo, ki ji zaupam (beri: definitivno ne bo to Toshiba...).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim še meni svetujte pri izbiri prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
332739 (1907) Tim Burton
»

Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
638496 (5513) specterss
»

Dell e520 - vreden nakupa?

Oddelek: Kaj kupiti
111343 (1143) Posvetu
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527420 (5904) Jan987
»

CD ROM/DVD za prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
131630 (1555) Han

Več podobnih tem