» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1398 / 1398
»
»»

fikus_ ::

IJJ rabi denar drugje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Fejsty ::

Ne kupiš, če ne upoštevaš tudi črnega scenarija. Nikjer ni zagotovljeno, da boš dobil subvencijo.
Sicer pa twingec ni sestavljen na nivoju nekega SEAT Leona za enako ceno, ki se je prodajal ob istem času.
Pri twingecu sobšparali na vsakem koraku, pa še vedno kao 21 ali 22 jurjev...
Pa ne samo pri nas, menda tudi drugje po evropi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fejsty ()

kuglvinkl ::

fikus_ je izjavil:

IJJ rabi denar drugje.

Za najnovejse izraelske drone. Jebes slovence.
Your focus determines your reallity

deepsick ::

Fejsty je izjavil:

Ne kupiš, če ne upoštevaš tudi črnega scenarija. Nikjer ni zagotovljeno, da boš dobil subvencijo.

Normalno, da ne. Ampak forumašem in Slovencem nasploh še veliko lažjih stvari ne moreš razložiti, kar razglej se po temi - pač odvisno, kdo je pljuvalnik :D

Gregor P ::

kuglvinkl je izjavil:

fikus_ je izjavil:

IJJ rabi denar drugje.

Za najnovejse izraelske drone. Jebes slovence.

… če že, potem za protidronsko obrambo; Izrael izdeluje baje eno boljših na svetu 8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

codeMonkey ::

billy je izjavil:

ali pa bodo kupci posegli po drugih modelih/znamkah...zakaj bi dal 50k za BMW, če imaš boljšega kitajca za 30.

Za 50k so Skode in Tesle, kaksen bmw?

Gregor P je izjavil:

če že, potem za protidronsko obrambo; Izrael izdeluje baje eno boljših na svetu 8-)

Kaj ko bi ti reklame delal v drugih temah. Ce ze nimas o EV nic koristnega za pisat…

Zgodovina sprememb…

Ali sem jaz dal prvi reklamo za izdelovalca dronov tukaj? Obrni se k izvornemu/prvemu komentatorju, če si upaš seveda (si ne, zato si rajši spustil meni komentar). ;)

In pa jasno sem napisal tudi koristne stvari o EV; preglej pretekle zapise.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Codemokey, ne steka velik gregec.

A da ne štekam, da je to tema o EV in da je nekdo pred menoj komentiral nekaj, kar ne sodi v to temo, na kar sem jaz opozorilno sarkastično odreagiral? Najbrž res ne 8-)

Zgodovina sprememb…

deepsick ::

Gregec, uporabi nadomestni račun, to ima preveč koristne zgodovine :D

Telbanc ::

PROTEINSKI je izjavil:

Ene 500 srečnežev bo za Twingeca odštelo duplo ceno. Vlada pa med tem na moru. Prijatno.

Ni to lih čist res. Ne rabiš ga kupit.

Lahko se odpoveš ari, to je 2000 evrov, sitnica. 8-)

Ja res je, lah bi dal manj za Ukrajino, pa da se folk prej obvesti, kako bo z subvencijami. Drgač pa Jajčko le tko naprej, upam da si zaj nate.nu velik tistih ki so glasovali zate. 8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Kaj preprečuje Sloveniji da sama rezervira, zagotovi, sredstva za subvencije. Ne gre za velik denar.Dosti manj, kot pol tistega kaj gre v Ukrajino na Leto, ker za Ukrajino gre poleg keša še orožje, sam o tem ne pišejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Seveda gre iz našega žepa, za desne bogatune, ki bojo zaj jezni na svojega mesija. In bojo zaj za malega Twinga skeširali 20.000. :))

Lahko pa no, pozabijo na aro 2k evrov. 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Gregor P je izjavil:

A da ne štekam, da je to tema o EV in da je nekdo pred menoj komentiral nekaj, kar ne sodi v to temo, na kar sem jaz opozorilno sarkastično odreagiral? Najbrž res ne 8-)

Eno je komentar v kaj gre/bo sel denar zdaj v EU, in za kaj ga bo zdaj manj, drugo pa direktno propaganda z nekim cool smeskotom.

Sem v avtomobilski industriji in se toliko bolj dozivljam vse odpovedi projektov, odpuscanj itd. V EU bo toliko nekih razvojnikov, ki bodo sli iz avtomobilske direktno v vojasko industrijo. Tudi ce ne zelis, bo tako vsaj nekaj za delat. Ampak to samo ce bo kaj razvoja tu in s tem neka neodvisnost. Lahko pa enostavno kupimo “najboljse”, ko ti na daljavo v trenutku vse izklopijo, ce komu kaj ni vsec. Pa se ne lotimo nicesar.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl je izjavil:

Zaprošena sredstva:
21.353.060,75 €

6 ur kasneje

21.572.760,75 €

PROTEINSKI ::

Telbanc je izjavil:

Kaj preprečuje Sloveniji da sama rezervira, zagotovi, sredstva za subvencije. Ne gre za velik denar.Dosti manj, kot pol tistega kaj gre v Ukrajino na Leto, ker za Ukrajino gre poleg keša še orožje, sam o tem ne pišejo.

Jajo reko, da bo kupo raje tanke za 300 mio našega denarja. 25 mio Evropskega smo porabili za Revoz za Twingece, dodatno se pa ne splača metat v to firmo, ker že itak delajo 3 izmene po novem. Verjetno je to strateško, da se do novega leta naredi nekaj zaloge in potem dalje z Evropskimi sredstvi, če dajo kaj za podnebje 2027.

codeMonkey je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Eno je komentar v kaj gre/bo sel denar zdaj v EU, in za kaj ga bo zdaj manj, drugo pa direktno propaganda z nekim cool smeskotom.

Sem v avtomobilski industriji in se toliko bolj dozivljam vse odpovedi projektov, odpuscanj itd. V EU bo toliko nekih razvojnikov, ki bodo sli iz avtomobilske direktno v vojasko industrijo. Tudi ce ne zelis, bo tako vsaj nekaj za delat. Ampak to samo ce bo kaj razvoja tu in s tem neka neodvisnost. Lahko pa enostavno kupimo “najboljse”, ko ti na daljavo v trenutku vse izklopijo, ce komu kaj ni vsec. Pa se ne lotimo nicesar.

Da ojačanje evropske orožarske industrije je sedaj ena izmed prioritet EU. Takšna je pač realnost. Prej smo se šlepali na ZDA&Co, zdaj pa tako ne gre več naprej.

Ampak vidva sta napisala da gre denar za EV, vključno s slovenskim, sedaj neposredno v izraelsko orožarsko industrijo. Bi prosil za vir.

Na splošno pa na svetu ni neke prijazne dobrodelne vojaške industrije, kjer bi ena bila bolj prijazna človeštvu od druge. Razen če imate vidva nek poseben seznam bolj humanih orožarjev?

Slabo beres

The Financial Times reported this week Volkswagen is in talks with Israel's Rafael Advanced Defence Systems to switch production at VW's Osnabrueck plant to make components for the Iron Dome air defence system, including heavy-duty trucks and electricity generators but not the projectiles themselves.

https://www.france24.com/en/live-news/2...

"There are currently no concrete decisions or conclusions regarding the future direction of the site," the spokesperson said. "The production of weapons by Volkswagen AG remains ruled out for the future, and we do not engage in speculation regarding further plans for the Osnabruck site."
Since then, media reports have offered conflicting accounts of the future of the proposed deal.
Last month, German newspaper Bild reported that Qatar's sovereign wealth fund, Volkswagen's third-largest shareholder with a 17% stake, had blocked management's proposal to partner with Rafael to manufacture missile components and military vehicles at the Osnabruck plant.
However, German business magazine WirtschaftsWoche later reported that negotiations were continuing despite Qatar's reported objections.
The magazine said the head of the works council at the Osnabruck plant, which employs about 2,400 people, had urged the German state of Lower Saxony - Volkswagen's second-largest shareholder - to acquire a majority stake in the factory itself, a move that could allow the Rafael partnership to proceed.

https://www.aa.com.tr/en/europe/german-...

kodiak ::

Sem tudi sam prebral tole žalostno novico okoli subvencij. Jaz torej ne rabim več gledati za nakup EV, saj denarja nimam dovolj, sem bil pa pripravljen kupiti nekaj, kar bi prišlo s subvencijo pod 30.000€, vzel pa bi seveda kredit.
Kdo točno je najbolj kriv za nastalo situacijo? Imam tudi prijatelja, ki je hotel vzeti najbolj osnovnega Twinga in je bil že na testni vožnji, prav tako so se že nekaj zmenili, sedaj pa ne vem kaj bo naredil.

DamijanD ::

Kriv je Trump, ki je povzročil prevelika nihanja v ceni goriv in posledično je prodaja EVjev poskočila, kupček za subvencije je bil pa že v naprej znan...

Alexius Heristalski ::

PROTEINSKI je izjavil:

Dizelaši že pridobivajo na ceni, električarji pa bodo imeli toliko popusta, da bo na koncu cena ista kot s subvencijo.
Itak je nerealno, da stane Twingec isto kot Škoda Octavia. So en mau nategovali s temi cenami.

Kdaj si nazadnje gledal cene novih Octavij? Ker so skoraj 30000 EUR, torej niti blizu novemu Twingu.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

aytim ::

Oktavije imajo nabite cene, električarji pa nabite stroške razvoja.
Kitajci štancajo avte 24/7 v temi, ali pa z ljudmi v treh izmenah, švaburinjo pa fura eno izmeno v kateri polovico ljudi itak ne ve, zakaj so tam, druga polovica pa se iz malice šeta 3 ure. Pa ene toliko tudi na malico.
Dobita pa tako švabo kot čajnizer dele za avte za nekje isto ceno. Ajd, izvzemši štromarski unikat

joez7 ::

"Kdaj si nazadnje gledal cene novih Octavij? Ker so skoraj 30000 EUR, torej niti blizu novemu Twingu."
Danes, cene pa okoli 23k€, pa navzgor.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

pegasus ::

Sodelavec je v 2020 naročil Octavijo, jo čakal eno leto, nato pa je bila v naslednjih dveh letih več mesecev stalno po servisih. V 2023 jo je z velikim veseljem zamenjal za Teslo.

karafeka ::

Je kdo morda kupoval MG4 Urban? V tujin seveda, ker se ga v Sloveniji ne dobi.

kodiak ::

Včasih ste govorili, da je najboljše za do 30.000eur osnovna Tesla s subvencijo. Kaj pa sedaj? Imam privarčevano 16.500EUR delam dnevno 140km ali celo več, lahko bi pa zaenkrat dopoldne polnil pri delodajalcu, popoldne v bloku, kjer sem v najemu to ni možno. Če sedaj iščem kaj bolj smiselnega, ker ni več subvencij, kaj bi bilo še dobro? Kredita lahko vzamem poleg privarčevanega se 15.000EUR maksimalno na 7 let!

Rad bi imel pa avto, ki je dosti dober in udoben. Stari avto se ne drži več dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kodiak ()

Alexius Heristalski ::

karafeka je izjavil:

Je kdo morda kupoval MG4 Urban? V tujin seveda, ker se ga v Sloveniji ne dobi.

V Nemčiji imajo dobre cene trenutno (do 30. septembra), zaloge pa nobene, čakalna doba do pol leta.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Sistem za subvencije bi moral biti tak, da bi z aro za avto, lahko rezerviral tudi subvencijo - za neko obdobje - recimo 6 mesecev (saj upam, da avte dobite prej kot v 6m), izplačilo pa seveda šele ob registraciji.

kodiak je izjavil:

Včasih ste govorili, da je najboljše za do 30.000eur osnovna Tesla s subvencijo. Kaj pa sedaj? Imam privarčevano 16.500EUR delam dnevno 140km ali celo več, lahko bi pa zaenkrat dopoldne polnil pri delodajalcu, popoldne v bloku, kjer sem v najemu to ni možno. Če sedaj iščem kaj bolj smiselnega, ker ni več subvencij, kaj bi bilo še dobro? Kredita lahko vzamem poleg privarčevanega se 15.000EUR maksimalno na 7 let!

Rad bi imel pa avto, ki je dosti dober in udoben. Stari avto se ne drži več dobro.

Verjetno se vedno trojka. Ko bo zmanjkalo subvencij, znajo ponuditi financiranje z 0% OM, tako kot v AT. Das slabih 7k za polog, pa gonis za 240-280 eur na mesec pet let (odvisno koliko km na leto izberes). Na koncu odplacas za 15k (ali pa tudi ne), pa je reseno.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

pegasus je izjavil:

Sodelavec je v 2020 naročil Octavijo, jo čakal eno leto, nato pa je bila v naslednjih dveh letih več mesecev stalno po servisih. V 2023 jo je z velikim veseljem zamenjal za Teslo.

No ta problem še drugače že davno poštimal.

Ja pa bila zadeva res loterija prvi 2 leti po izzidu novega modela.

Klejmano do zdaj 22.669.960,75 €.

Sorry za zaklep.

Slow sobota, smo na 22.882.560,75 € klejmanga.

Torej še 2.722.087,25 evrov sredstev.

Torej še za okoli 600 avtov subvencij?

Zgodovina sprememb…

V 2026 je bilo prodanih povprečno dobrih 1000EVjev na mesec (v juniju skoraj 1700 - verjetno predvsem zaradi M3 dobav in twinga). Tako, da ne bo več dolgo trajalo...

Do srede bo slo.

Bizkit45 ::

pa se ve kako bo to potekalo ob morebitni ponovni injekciji EU?
Recimo da zmanjka 15.8.2026. Folk od takrat naprej ne bo več subvencioniran (polna cena).
Potem si pa trotlni (ker bo upad prodaje ofc) izmislijo ponovno subvencijo s 1.1.2027. Novih 40mio.
Kaj bo s folkom, ki bo kupil avto v vmesnem času? Bodo kvalificirali za tisto morebitno novo subvencijo ali ne?

mn ::

Bizkit45 je izjavil:

pa se ve kako bo to potekalo ob morebitni ponovni injekciji EU?
Recimo da zmanjka 15.8.2026. Folk od takrat naprej ne bo več subvencioniran (polna cena).
Potem si pa trotlni (ker bo upad prodaje ofc) izmislijo ponovno subvencijo s 1.1.2027. Novih 40mio.
Kaj bo s folkom, ki bo kupil avto v vmesnem času? Bodo kvalificirali za tisto morebitno novo subvencijo ali ne?

Odvisno od tega kaj bodo napisali v tistem novem razpisu.

Če se prav spomnim so to že naredili. Ko je zmanjkalo denarja so zaprli razpis in potem mesece kasneje objavili novega za katerega so lahko tudi kandidirali tisti, ki so vozila registrirali ko denarja ni bilo.

Kaj bodo pa sedaj naredili pa bomo videli.
««
1398 / 1398
»
»»