» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
781 / 1231
»»

WarpedGone ::

TheBlueOne je izjavil:

Jaz bi pocakal na Polestar 2, ki naj bi v kratkem bil ze za 44.000€. Mi je dosti bolj vsec notranjost kot pri Tesli.

Kdaj se bomo naučili ne-verjet marektingu in blodenju?

Polestar 2 on-the-road pricing3 in European launch markets, including routine servicing and maintenance for the first three years and VAT4, from:

Norway NOK 469,000
Sweden SEK 659,000
Germany EUR 58,800
United Kingdom GBP 49,900
The Netherlands EUR 59,800
Belgium EUR 59,800
Zbogom in hvala za vse ribe

s1m0n ::

Če imaš keš pa rabiš EV limuzino itak, da greš po Model 3 saj sploh nimajo konkurence v tem segmentu.

K0l1br1 ::

Nikec3 je izjavil:

ga jezi volan ki se na trenutke ne vrne v prvotno pozicijo in med vožnjo ostane v položaju zavoja.
Mogoče bi pomagalo, če bi volan držal.

Nikec3 ::

DamijanD je izjavil:

Tudi sam sem za diske - ampak so pa bobni manj občutljivi na neuporabo in mogoče je to razlog zakaj.

Natanko to je razlog, je to VW jasno in glasno povedal. Sodil ne bom, dokler se rešitev ne izkaže za slabo.

K0l1br1 je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

ga jezi volan ki se na trenutke ne vrne v prvotno pozicijo in med vožnjo ostane v položaju zavoja.
Mogoče bi pomagalo, če bi volan držal.

Sem gledal video. Gre za bug.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

roCkY ::

Kak dan nazaj sem spraševal kje stojijo neprodani EV ob omembi manjše prodaje pred par meseci. Ciljal sem na to da je vse kar uspejo narediti prodano. No evo jih. Ne gre Kitajcem prav nič prida prodaja, če je tole za verjetti. Folk pač ne plača, če ne dobi "vsaj davkov povrnjenih"...
Kako bo EU populacija odreagirala ne ta CO2 in subvencijski vladni golaž?

pegasus ::

Opa ... Tole bo rešilo svet:
https://electrek.co/2019/12/19/piaggio-...

krucymucy ::

VAG-u nekaj ne gre. Kar me ne cudi. Meni v VW vsake toliko ze infotainment zmrzne, ne morem menjati ne radio postaje, ne dostopat do navigacije, nic. Potem se samo popravi, ponavadi cez noc. Na servisu pravijo da ni nic takega :))

https://ww.electrek.co/2019/12/19/volks...

J.McLane ::

v Sloveniji 169 tisoč medregijskih dnevnih migrantov in ti dnevno prevozijo dovolj kilometrov za ekonomsko upravičenost električnega vozila:
https://siol.net/avtomoto/novice/ti-pod...

To je ca. 15% voznega parka.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

TheBlueOne ::

s1m0n je izjavil:

Če imaš keš pa rabiš EV limuzino itak, da greš po Model 3 saj sploh nimajo konkurence v tem segmentu.

Morda trenutno se nima prave konkurence, ampak potem raje ponovno kupim C klaso. :) Meni absolutno ni vsec notranjost nobene Tesle, zunanjost mi je pravtako meh. Potem je tukaj servisna mreza, cakanje in se kaj. Se najbolj pa me zmoti filozofija pri popravilih in cene le teh. Menda ne mores praktivcno nic zamenjati kjer drugje kot pri Tesli, ker je menda skoraj vse, celo do kljuke kodirano.

W1, ali je res, da ce kaj na Tesli popravlja kdo drug, da te znajo na servisu zavrniti? To so trdili lastniki v YT videih.

Dajte si že enkrat dopovedat da je avto strošek, ki je močno odvisen od načina uporabe. C klasa je za nekoga, ki avto da ven v nedeljo, da ga opere sigurno cenejša od Tesle, za nekoga ki pa se z avtom dosti vozi, pa s to C klaso v 200k km zagoniš 16k €.

Kako se lotit popravil na svojo roko imaš pa na YouTube Rich Rebuilds. Imaš pa tudi enega Hrvata, ki je nekaj čaral iz razbitih Tesel, je bil enkrat članek na Siolu. V glavnem potrebno je znanje kaj je kako narejeno in kaj se kje da narediti, z množičnostjo bo pa tega znanja pri samostojnih mehanikih vedno več.

J.McLane je izjavil:

Dajte si že enkrat dopovedat da je avto strošek, ki je močno odvisen od načina uporabe. C klasa je za nekoga, ki avto da ven v nedeljo, da ga opere sigurno cenejša od Tesle, za nekoga ki pa se z avtom dosti vozi, pa s to C klaso v 200k km zagoniš 16k €.

Bo sigurno kaksen tisocak vec, bolj 20.000€ za gorivo pri mojih konjih. Pa zadeva ni samo cena, za C klaso imam iz izkusenj dober obcutek, da prakticno brez tezav naredi 200.000km. V trenutno sem v 160.000km imel eno popravilo za 400€ in se to ni bilo nujno (klonkal amortizer). Potem pa se tezko locis od tega, posebej ko beres kako hecajo Tesla 3. Sicer ne vem, kaksne oci imate namontirane, ampak zame lepo opremljena C-Klasa brutalno deklasira Teslin minimalisten stil.

In glede na to, da jih je veliko, tudi malo rabljenih, je skoraj sigurno financno bolj smoterna rahlo rabljena C-Klasa, ceprav se drazje poganja. Morda je Tesla v igri, ce na stiri leta kupis novo vozilo, kar je tocno obdobje, kjer bi moja Tesla bila v garanciji zaradi omejitve km.

J.McLane je izjavil:

Kako se lotit popravil na svojo roko imaš pa na YouTube Rich Rebuilds. Imaš pa tudi enega Hrvata, ki je nekaj čaral iz razbitih Tesel, je bil enkrat članek na Siolu.

Od njega sem izvedel kako shity in precenjen je Teslin servis in kako tezko je in kako pogoste so okvare. Ce on kot referenca ima prav, potem zame Tesla 100% odpade.

Zgodovina sprememb…

Se najbolj pa me zmoti filozofija pri popravilih in cene le teh. Menda ne mores praktivcno nic zamenjati kjer drugje kot pri Tesli, ker je menda skoraj vse, celo do kljuke kodirano.

Torej isto kot pri VW-ju :)

s1m0n je izjavil:

Se najbolj pa me zmoti filozofija pri popravilih in cene le teh. Menda ne mores praktivcno nic zamenjati kjer drugje kot pri Tesli, ker je menda skoraj vse, celo do kljuke kodirano.

Torej isto kot pri VW-ju :)

Ne ne, pri Tesli te menda zavrnejo, ko potem gres k njim, menda se sploh vec ne dotaknejo zadeve. Ne vem, ce je povsod tako, menda je o tem govoril tocno ta youtuber.

Naj dodam, da ko si enkrat v obdobju otrok je C klasa bistveno boljsa izbira, ker imas karavansko razlico. Pa ne samo C klasa, ce si on a budget uzames nekaj od recimo Skode, vozis se prakticno isto kot s Teslo, stroskovno si verjetno nizje.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

J.McLane je izjavil:

Dajte si že enkrat dopovedat da je avto strošek, ki je močno odvisen od načina uporabe. C klasa je za nekoga, ki avto da ven v nedeljo, da ga opere sigurno cenejša od Tesle, za nekoga ki pa se z avtom dosti vozi, pa s to C klaso v 200k km zagoniš 16k EUR.

Bo sigurno kaksen tisocak vec, bolj 20.000EUR za gorivo pri mojih konjih. Pa zadeva ni samo cena, za C klaso imam iz izkusenj dober obcutek, da prakticno brez tezav naredi 200.000km. V trenutno sem v 160.000km imel eno popravilo za 400EUR in se to ni bilo nujno (klonkal amortizer). Potem pa se tezko locis od tega, posebej ko beres kako hecajo Tesla 3. Sicer ne vem, kaksne oci imate namontirane, ampak zame lepo opremljena C-Klasa brutalno deklasira Teslin minimalisten stil.

In glede na to, da jih je veliko, tudi malo rabljenih, je skoraj sigurno financno bolj smoterna rahlo rabljena C-Klasa, ceprav se drazje poganja. Morda je Tesla v igri, ce na stiri leta kupis novo vozilo, kar je tocno obdobje, kjer bi moja Tesla bila v garanciji zaradi omejitve km.

J.McLane je izjavil:

Kako se lotit popravil na svojo roko imaš pa na YouTube Rich Rebuilds. Imaš pa tudi enega Hrvata, ki je nekaj čaral iz razbitih Tesel, je bil enkrat članek na Siolu.

Od njega sem izvedel kako shity in precenjen je Teslin servis in kako tezko je in kako pogoste so okvare. Ce on kot referenca ima prav, potem zame Tesla 100% odpade.

Zakaj pa nebi kupil rabljene Tesle, če že tu notri vlečeš rabljeno C klaso. Pa zanimivo kako si v tole zgodbo vpletel svoja čustva, kar je jasno ker avtomobili v tem razredu se prodajajo zaradi čustev in ne racionalnosti, isto lahko velja za Teslo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

J.McLane je izjavil:

Zakja pa nebi kupil rabljene Tesle, če že tu notri vlečeš rabljeno C klaso. Pa zanimivo kako si v tole zgodbo vpletel svoja čustva, kar je jasno ker avtomobili v tem razredu se prodajajo zaradi čustev in ne racionalnosti, isto velja za Teslo.

Ravno zaradi teh youtuberjev, ki omenjajo pogosta popravila, draga popravila, grozen odnos Tesle itn. In se drug problem je, da so menda starejse Tesle se dosti bolj problematicne, je celo Musk povedal, da skoraj ni primerjave.

Valjda ne bos sel iz nic tezav v neke zelo rizicne vode, v slabsi interier zato, da ti avto poganja drug energent.

Pokazi mi, kaj je recimo konkurenca temu, kar vecina druzin vidi kot ideal. Tukaj das za 200.000km ca. 10.000EUR za gorivo in je vse znano kot izjemno zanesljivo.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...

Samo dodam, da to nima nic s custvi. C -Klasa se je pri meni izkazala kot optimalen delovni konj. Dobi morda eno pranje na 100.000km, tako da ni nobene ljubezni, samo nujno zlo je.

Zgodovina sprememb…

W1, ali je res, da ce kaj na Tesli popravlja kdo drug, da te znajo na servisu zavrniti? To so trdili lastniki v YT videih.

Ne.

IL_DIAVOLO ::

roCkY ::

Jap nabavil bom EV z 150kWh baterijo in delal 30kKM letno namesto trenutnih 8kKM. In to eno tako ornk gajbo ala Cibertruck. In prišparal 3 jurje letno. Uaaaaaa!!!

Začetek konca.

Menda ja niste presenečeni?

D3m ::

WarpedGone je izjavil:

Ne.

Pa si jih vprašal?
|HP EliteBook|R5 6650U|

hammock ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

https://www.zurnal24.si/avto/za-dosego-...

Začetek konca.

Pravilno. Sam bi si sicer zelel hitrejsih podrazitev, ne sele do 2030 (taksne cene recimo na Nizozemskem ze imajo). Ampak vsekakor korak v pravo smer.

WarpedGone je izjavil:

Začetek konca.

Bos ti kaj presenecen ko bodo dodali trosarino 0,2€/kWh porabljen za polnjenje EV?

MrNighthawk ::

hammock je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Začetek konca.

Pravilno. Sam bi si sicer zelel hitrejsih podrazitev, ne sele do 2030 (taksne cene recimo na Nizozemskem ze imajo). Ampak vsekakor korak v pravo smer.

Če želiš 50 % + prebivalcem onemogočit vožnjo z lastnim in poceni osebnim prevoznim sredstvom, potem jim omogoči še alternativo.

MrNighthawk je izjavil:

hammock je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Začetek konca.

Če želiš 50 % + prebivalcem onemogočit vožnjo z lastnim in poceni osebnim prevoznim sredstvom, potem jim omogoči še alternativo.

Ko pogledam nas vozni park, vidim da stran metanje denarja na gorivu ni problem. Si bodo revezi namesto Capturja pac kupili Clia. Gorivo bo 20% drazje, pokurili bodo 20% manj, profitiralo pa bo okolje (in druzba).

Saj v resnici je alternativa ze danes na voljo, samo 50% revezev ne zna zracunat, da je alternativa cenejsa.

https://wefunder.com/updates/127798 ... evo, 3D print zagotovo dobim :D

hojnikb ::

It's safe. The Aptera has a passenger safety cell stronger than that of any other vehicle on the road today.

tole je pa kr bold claim od firme, ki isce denar na kickstarterju.
#brezpodpisa

jernejl ::

hammock je izjavil:

Si bodo revezi namesto Capturja pac kupili Clia.

Ali pa bodo namesto novejših avtomobilov vozili starejše, ker bo šlo preveč za gorivo.

nekikr ::

Saj v resnici je alternativa ze danes na voljo, samo 50% revezev ne zna zracunat, da je alternativa cenejsa.

A ni pegasus o tem nekaj časa blodil, pa je potem obupal, ko je bilo treba številke pokazati, ker se nikakor niso ujemale? Če se prav spomnim bi ljudje morali delati cca. 4x toliko kilometrov, kot jih delajo zdaj, da bi se nekako izšla računica. Takrat je potem rekel, da je kriv statistični urad, pa butasti ljudje, ker "ne delajo toliko kilometrov, kot bi jih lahko". Na eni strani imaš bedake, ki vedno znova in že 100ič začnejo bluziti o tem, kako se bo omrežje sesulo, če "bomo šli vsi naenkrat na EV jojmene jejhata!!!, po drugi strani pa ne manjka bedakov, ki ne razumejo, da se noben majhen EV za 30kEUR ne splača nekomu, ki dela povprečnih (po statističnem uradu, ki laže za faktor 4, ane pegasus) ~7000km letno.
Sicer pa z višjo ceno goriva (tudi za EV) ni nič narobe. Se vsaj za vsako malenkost ne bi vozili naokoli in svinjali okolja. Ampak to, se pravi manjša potrošnja česarkoli, pa ni nikomur v interesu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

Ce delas malo km, je dejansko se lazja izbira. Range je ze danes zadovoljiv, cena ugodna. E-up pride 12k, clio pride 11k.

Suv-a pac ne rabis za 30 km na dan.

Okapi ::

hammock je izjavil:

Zaradi takšnega vzvišeno-pokroviteljskega odnosa bodo vsa vaša prizadevanja zaman. Ko se boste enkrat nehali prepričevati, da ste boljši in pametnejši, bo pa mogoče kaj upanja na uspeh.

Ali drugače povedano, če alarmisti res verjamete v svoje katastrofistične napovedi, je stvar preprosta - v primeru katastrofe boste vi izgubili največ, reveži bore malo. Če hočete torej katastrofo preprečiti, plačajte večino stroškov.

Z drugimi besedami povedano, tisti, ki se z jahto vozijo čez Atlantik, morajo plačati 99% stroška zmanjšanja CO2. Prelagati odgovornost in breme na revne, je po eni strani podlo in po drugi brezplodno.

Okapi je izjavil:

hammock je izjavil:

Zaradi takšnega vzvišeno-pokroviteljskega odnosa bodo vsa vaša prizadevanja zaman. Ko se boste enkrat nehali prepričevati, da ste boljši in pametnejši, bo pa mogoče kaj upanja na uspeh.

Ali drugače povedano, če alarmisti res verjamete v svoje katastrofistične napovedi, je stvar preprosta - v primeru katastrofe boste vi izgubili največ, reveži bore malo. Če hočete torej katastrofo preprečiti, plačajte večino stroškov.

Z drugimi besedami povedano, tisti, ki se z jahto vozijo čez Atlantik, morajo plačati 99% stroška zmanjšanja CO2. Prelagati odgovornost in breme na revne, je po eni strani podlo in po drugi brezplodno.

Glede na to da placam davkov cca za vsaj 4 reveze na minimalcu, si bom upal trditi, da sem malo boljsi od njih. Morda celo malo pametnejsi.

Zelo preprosto je - kot ne serjemo v vodo ki jo pijemo, tako ne smemo srati v zrak, ki ga dihamo. Ker ste sebicne svinje in si rezete DPFje iz izpuhov, samo zato da dobi avto pet konjev vec, vam bo pac treba dizel narediti nezanimiv z visoko ceno. Bencin isto, tudi ta na koncu povzroca svinjarijo, ceprav za red velikosti manj od dizla.

Kako ni alternativ? LPG, CNG, elektrika (kot je nekdo napisal, svabske malcke se dobi za 12k). A nimate 12k za elektricni avto? Nihce ne pravi, da si morate kupiti Teslo. Aja, revez se dnevno vozi v Hannover, on rabi dizel pa 1400km range-a.

You're full of shit. Brez skrbi, drugi razmisljamo namesto vas.

Okapi ::

:)) Kot rečeno, sploh se ne zavedaš, kako zelo se motiš.

Okapi je izjavil:

Cas bo pokazal kako prav imam. Se slisimo cez pet let, ko v Ljubljano ne bos vec smel z dizlom ;)

mikhaair ::

hammock je izjavil:

Okapi je izjavil:

Cas bo pokazal kako prav imam. Se slisimo cez pet let, ko v Ljubljano ne bos vec smel z dizlom ;)

SŽ pa v jok.

SambaShare ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Začetek konca.

Nemcem se spet/še vedno kolektivno meša in hočejo še v tretje uničiti Evropo. Ni važno, Nemčija != preostala Evropa. Kdo bo sledil državi ki zapira nuklearke, hkrati pa pospešeno gradi plinovod iz Rusije.

nekikr je izjavil:

A ni pegasus o tem nekaj časa blodil,
To si ti nekaj pomešal.

Ne, nisem. Ti si utrujal s TOC, pa se potem zapletal, ker se uradni podatki niso ujemali s tvojim bluzenjem.

Urbano#Desno ::

hammock je izjavil:

kako progresivno. Onih 90% vozil ki laufajo na dizel in se vsak pripeljejo iz štajerske pa bo zamenjalo kaj. EV? Bolj kot se motiš se ne bi mogel. 2030 pa če želiš tudi 2050 se energent, kateri poganja vozni park ne bo bistveno spremenil.

SambaShare je izjavil:

Nemcem se spet/še vedno kolektivno meša in hočejo še v tretje uničiti Evropo. Ni važno, Nemčija != preostala Evropa. Kdo bo sledil državi ki zapira nuklearke, hkrati pa pospešeno gradi plinovod iz Rusije.

Namci so se progresivno odločili da bo 100% njihove elektrike iz obnovljivih virov. No ene 95% jo bo v resnici iz poljskih in francoskih terno in jedrskih elektrarn in njihovih plinskih ki bodo tekle na ruski plin (putinu se že smeje nad to norostjo). :D Imeli bodo sicer daleč najdražjo elektriko v Evropi in bodo absolutno odvisni od uvoza, ampak Ursula bo lahko rekla da so vsem za vzor ker imajo samo progresivne vire energije. :D Kolektivna norost EU.

krucymucy je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Začetek konca.

Bos ti kaj presenecen ko bodo dodali trosarino 0,2€/kWh porabljen za polnjenje EV?

Presenečen bom, ko ti bo uspelo razložit, kako bodo elektriko porabljeno za polnjenje EV ločili od elektrike porabljene za kuhanje ali gretje vode.

Presenečen bom, ko ti bo uspelo razložit, kako bodo elektriko porabljeno za polnjenje EV ločili od elektrike porabljene za kuhanje ali gretje vode.

Ti to resno?
To že zmore moj doma narejen merilnik el. porabe, da tega ponudniki el. energije ne bi bili zmožni izvest :)

hammock je izjavil:

Ker ste sebicne svinje in si rezete DPFje iz izpuhov, samo zato da dobi avto pet konjev vec,

Res je moj gre po novem letu na operacijo. Nimam namena plačevati za zamenjavo eko bedarij.

hammock je izjavil:

You're full of shit. Brez skrbi, drugi razmisljamo namesto vas.

Prosim ne. Kolektivno nazadujemo, če taki kot ti preveč razmišljate.

Nikec3 ::

Res je moj gre po novem letu na operacijo. Nimam namena plačevati za zamenjavo eko bedarij.

Upam, da te dobijo in pokasiraš mastno kazen.

Btw, v Franciji so se odločili narediti konec SUV norosti:
https://www.bloomberg.com/news/articles...
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

s1m0n je izjavil:

Ti to resno?
To že zmore moj doma narejen merilnik el. porabe, da tega ponudniki el. energije ne bi bili zmožni izvest :)

Seveda ne bo zmožen, saj lahko EV vklopiš v poljubno vtičnico in ga polneš celo noč. Ne morejo "pobarvat" elektrike tako kot dizel da te bo carina potem ustavila in preverila na kater štrom se voziš.

DamijanD ::

Urbano#Desno je izjavil:

SambaShare je izjavil:

Namci so se progresivno odločili da bo 100% njihove elektrike iz obnovljivih virov. No ene 95% jo bo v resnici iz poljskih in francoskih terno in jedrskih elektrarn in njihovih plinskih ki bodo tekle na ruski plin (putinu se že smeje nad to norostjo). :D Imeli bodo sicer daleč najdražjo elektriko v Evropi in bodo absolutno odvisni od uvoza, ampak Ursula bo lahko rekla da so vsem za vzor ker imajo samo progresivne vire energije. :D Kolektivna norost EU.

Švica načeloma sledi:
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/svica...

J.McLane je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Ti to resno?

Seveda ne bo zmožen, saj lahko EV vklopiš v poljubno vtičnico in ga polneš celo noč. Ne morejo "pobarvat" elektrike tako kot dizel da te bo carina potem ustavila in preverila na kater štrom se voziš.

Zakaj bi se pa sploh s tem barvanjem ukvarjali? Saj se nam tudi listkov na avocesti ne da printati pa smo uvedli pavšal za vse. Si registriral EV? 1500€ cestninskega centa pri registraciji. Problem rešen. Lahko gredo pa tudi po poti TČ ali kmetovalcev konoplje. Je mesečni račun prevelik za normalno uporabo brez EV? Voila! 20c/kwh dodatnega prispevka.
In še drugih 100 načinov preko katerih država nikakor ne bo izgubila tega dela prihodkov.

Gregor P ::

Razmišljanje, kako bo vožnja z EV cenejša zaradi izkoriščanja trenutno cenejše elektrike, je po mojem zgrešena; to je kvečjemu prehodno obdobje, ki ga trenutno lahko izkoriščajo le bolj premožni potrošniki, ki si sploh lahko umislijo tovrstna predraga EV.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

Razmišljanje, kako bo vožnja z EV cenejša zaradi izkoriščanja trenutno cenejše elektrike, je po mojem zgrešena; to je kvečjemu prehodno obdobje, ki ga trenutno lahko izkoriščajo le bolj premožni potrošniki, ki si sploh lahko umislijo tovrstna predraga EV.

KWh ura energije stane priblizno isto pri bencinu ali pa elektriki. Razlika je, da elektricni avto porabi 3-4x manj energije kot bencinski. Strosek energije je in bo vedno nizji.

Le najbolj premozni so sposobni pljuniti 12k za Skodo Citigo EV... barabe kapitalisticne!!!!1111enaenaena

Bojo pac zvišali nocno tarifo lol

IL_DIAVOLO je izjavil:

Bojo pac zvišali nocno tarifo lol

Ni potrebe. V sosednji drzavi imajo 3kW moci na gospodinjstvo. Realno niti ne rabis vec in vecina ima to.
Za 6kW prikljucek se ze svinjsko podrazi. S 3kW in EV nimas pa kaj pocet, s 6kW tudi ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krucymucy ()
««
781 / 1231
»»