» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1319 / 1319
»
»»

nejc_nejc ::

Samo vprašal sem te.
Si bil ali ne.
Ocitno ne, ker posplošuješ zadeve in izkopne mašine se od blizu nisi videl.

Dewalt ::

Ničesar ne posplošujem, spet se motiš, kot vedno, dej mal zaštudiri stvari najprej, pol pa piši in ne obratno! Koncep na spodnjem linku se da implementirat po celem svetu, ne samo v USA kot ti napačno sklepaš.
https://youtube.com/shorts/NMr82gefQrw?...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dewalt ()

Ja seveda se da. Kam bos pa panele dal?
Tamle na filmcku ni panike vse okoli prazno in nobene flore.....

Panele daš lih kamor češ. Nobena težava. Na strehe magar. Ko zadeve malo poračunaš se izkaže, da bi že nekaj desetink procenta ozemlja Slovenije prekrito s paneli zadostovalo za 100 % vseh potreb po električni energiji (po tem ko bi imel rešen problem shranjevanja).

Ps:tistih 1,5 MW panelov kot jih ima mining postrojenje na zgornjem linku, lahko spraviš na prostor velikosti 100 x 75 m. Ali več manjsih prostorov z skupno površino enako temu, po želji.

Zgodovina sprememb…

Inzenirček, od kje si se pa vzel. Smo te ze pogrešali.

Samo en prijateljski namig, z posti kot je zgornji ne izpadeš pemeten, niti v ničemer ne kontriraš zgoraj navedenim dejstvom. ;)

Vprasal sem te, ce si ze bil na dnevnem kopu.

Ce nadaljujem:
Po moznosti kje v vukojebini s hribovsko konfiguracijk ter polno agresivndga rastlinja.
Jaz sem bil in si ne predstavljam tele zadeve iz filmcka.
Ce sem nekako proti (nisem navdusen) tvojim kauč sistemom, sem pa po tvoje ze negativec....

O kakšnem kauč sistemu zdej bluziš, spet bluziš, kot vedno. Ti si seveda ne predstavljaš, ker te daje starost. Tvoji možgani niso več dovolj prožni, da bi se prilagodili na novo tehnologijo, ker starejši kot si, bolj velja da je "navada železna srajca", pri nekaterih je ta pojav še bolj očiten kot pri drugih, verjetno je glavni krivec genetika. Po dolgotrajnem preučevanju področja pa ti povem, da se to da in se bo zadeva v prihodnosti tudi zgodila in to množično (zaradi ekonomskih razlogov).

Zgodovina sprememb…

Kje si pa preuceval podrocje. Na intetnetu ali v zivo s kacami okoli.
Itak, da se da samo haumač.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

VozilSemTiho je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

A na ZPS si klical?

Ne, sem pa 2 tedna nazaj postavil vprašanje na TIRS če je to mogoče v njihovi pristojnosti. Odgovor še čakam. ZPS ne vem kako bi lahko pomagal.

Sem mislil ker se ukvarjajo tudi s pravicami glede garancij ter lahko svetujejo kaksni so roki ipd., ko si rekel da ne razlrivajo podatkov.

nejc_nejc je izjavil:

Kje si pa preuceval podrocje. Na intetnetu ali v zivo s kacami okoli.
Itak, da se da samo haumač.

Mnogo ceneje kot na dizel. Kot pravim, prevozniška podjetja bodo preklopila na električni pogon zato ker se jim bo to splačalo, tista ki pa slučajno ne bodo, bodo cenovno nekonkurenčna in bodo slej ko prej propadla.

Zgodovina sprememb…

Mnogo ceneje kot na dizel. Kot pravim, prevozniška podjetja bodo preklopila na električni pogon zato ker se jim bo to splačalo, tista ki pa slučajno ne bodo, bodo cenovno nekonkurenčna in bodo slej ko prej propadla.

Jaz govorim o kamnolomib ter dnevnih kopih ne o prometu.

Btw,
ali resno mislis, da fakturni oddelek države, ne bo izstavljal faktur podjetjem z ele. tovornjaki.

Isto velja za kamnolome in dnevne kope, sončne celice in baterije so enostavne cenejše kot stotine ali tisoče ton dizla. Kaj bo izstavljal fakturni oddelek države je težko reči, dejstvo pa je da električni pogon predstavlja manjše stroške države zaradi bolezni, povezanih z onesnaženim zrakom, tako da je lahko znesek izstavljene fakture manjši. Sploh v zadnjem času znanost čedalje bolj ugotavlja, da je velika večina boleznih povezanih s starostjo posledica mikro vnetja v telesu, oksidativnega stresa in slabšega delovanja mitohondrijev, k čimer mikro delci, ki jih preko onesnaženega zraka vdihavajo prispevajo masovni delež.

Če pa bi že bila "izstavljena faktura države" po neumnosti odločevalcev ista, bi bil strošek energenta za podjetja kljub temu manjši, zaradi nekajkrat večjega izkoristka električnega pogona v primerjavi z dizelskim. Če slučajno komu ni jasno: nekajkrat večji izkoristek pomeni nekajkrat manjšo porabo energije in s tem nižjo ceno pri enaki ceni na kWh. S tem da je cena pri solarni elektriki cena na kWh ne samo enaka, ampak še precej manjša kot pri dizlu.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

VozilSemTiho je izjavil:

Eden izmed razlogov da sem se takrat odločil za VW in ne recimo za Hyundai Kono, ali MG4, je ravno to, da če gre kaj narobe bo sicer drago ampak vsaj z deli ne bo problema. Tudi za popravilo pri VW pooblaščencu sem se po zavrnitvi popravila iz jamstva odločil ker je EV Clinic rekel da bo trajalo popravilo pri njih predvidoma 6 tednov (4 da pridem na vrsto in kaka 2 za rezervne dele). No če bi se odločil za to opcijo in če bi se držali te časovnice bi bil že v avtu in pa še malo bi privarčeval.

Aja, pa glede videa zgoraj, glede na to da iščem informacije o popravilih imam malce izkrivljeno sliko dogajanja, ampak to kar opisuje tisti Švicar zgoraj - no recimo da se mi zdi IDja ni pametno kupovati.

To je tudi del razloga da pišem tu, meni ne bo pomagalo, glede na to da se da zadnji mail že razumeti kot grožnjo se mi kvečjemu lahko še zakomplicira, ampak res verjamem da je treba deliti izkušnje.

Mah jaz pa mislim, da nekaj ljudi, ki ima težave so glasni. Množice, ki so pa brez težav, pa pač niso in posledično je več negativnih informacij. To je pomoje kar realna statistika za vse, kar se na internetu da komentirati.
A za MG in predvsem za Hyundai je v Sloveniji težje dobiti rezervne kose? A nista obe firmi recimo dokaj dobro zastopani?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()
««
1319 / 1319
»
»»