Forum » Omrežja in internet » Pomoc: Eduroam omrezje in Mac OS
Pomoc: Eduroam omrezje in Mac OS
jagoche ::
Ima kdo izkusnje s povezavo Maca v Eduroam brezzicno omrezje?
Sledim navodilom in konfiguriram 802.1x povezavo, potem se skusam povezeti. Navodila pravijo, da bi moral takoj po povezavi prejeti certifikat... v mojem primeru samo napise Connecting... certifikata ne prejmem in povezava se ne vzpostavi.
Sledim navodilom in konfiguriram 802.1x povezavo, potem se skusam povezeti. Navodila pravijo, da bi moral takoj po povezavi prejeti certifikat... v mojem primeru samo napise Connecting... certifikata ne prejmem in povezava se ne vzpostavi.
mte ::
katera navodila? Jaz sem šel skozi navodila na eduroam.si (seveda pravilno vpisal uporabniško ime in podobne stvari ki sem jih dobil na strani od faksa) in mi je delalo s prve...
venetu ::
Navodila za prenosnike z centrino teh. so po mojih izkušnjah rahlo drugačna, kot pa brez centrina (nekaterih okenc oz. gumbov pri inštalaciji pri centrinu ni bilo). Sam imam prenosnik z AMD procem in je bilo točno tako, kot piše v navodilih, kolega z centrinom pa je imel težave. Mislim, da je bila stvar v tem, da je bilo treba prepustiti windowsom upravljanje z brezžičnimi omrežji, ne pa namenskim programom prenosnika, je pa že dolgo tega, tako da se lahko motim
venetu
jagoche ::
Tezava je bila v nepopolnih navodilih na Arnesovi strani.
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/...
Okence "TTLS/Outer Identity" ne pustimo prazno, kot pravijo navodila, ampak vpisemo "anonymous". Potem se - vsaj meni - povezava normalno vzpostavi...
http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/...
Okence "TTLS/Outer Identity" ne pustimo prazno, kot pravijo navodila, ampak vpisemo "anonymous". Potem se - vsaj meni - povezava normalno vzpostavi...
b ::
vpisati moras anonymous@tvoja.domena (recimo fri.uni-lj.si). Mozno pa da mac-ov supplicant to ze avtomatsko doda zraven iz tvojega inner username-a. Pri eduroam-u je tisti outer identity uporabljen zato, da se naredi TTLS tunel do tvoje domace organizacije, zato mora biti zraven tudi domena (da omrezje ve, kam narediti ta tunel). Znotraj tega se potem naredi avtentikacija s pravim username-om.
Ce Mac tega ne naredi avtomatsko pa je mozno, da ti dela na tvojem faksu samo z anonymous (brez domene), ker je potem avtentikacija lokalna (torej na radius streznik na tvojem faksu, ni potreben tunel navzven), gostovati pa s tako nastavitvijo ne bos mogel.
Ce je napaka v navodilih, potem pisi na podporo na tvojem faksu, naj sporocijo na Arnes, da so navodila napacna.
Ce Mac tega ne naredi avtomatsko pa je mozno, da ti dela na tvojem faksu samo z anonymous (brez domene), ker je potem avtentikacija lokalna (torej na radius streznik na tvojem faksu, ni potreben tunel navzven), gostovati pa s tako nastavitvijo ne bos mogel.
Ce je napaka v navodilih, potem pisi na podporo na tvojem faksu, naj sporocijo na Arnes, da so navodila napacna.
degenerik ::
meni se na macbooku nikakor ne rata povezat v osx. vsaj po navodilih ne. neki časa melje, potem mi napiše: unable to connect ali neki sličnega. vsaj po uradnih navodilih ne. sem skoraj obupal. na drugi strani pa pod bootcampom v winxp deluje brez problema. aja, govorim o FDV. help me?
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2230 (1800) | crniangeo |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14128 (8286) | ramiz?! |
» | Eduroam in SymbianOddelek: Mobilne tehnologije | 2186 (1644) | SLO_Matej |
» | nov telefon, novi problemi. [omrežje EDUROAM]Oddelek: Pomoč in nasveti | 4641 (4168) | lopov |
» | certifikat CAOddelek: Pomoč in nasveti | 1764 (1567) | b |