» »

certifikat CA

certifikat CA

jurcek3 ::

rad bi se povezu na brez zicno omrezje z dlancnikom na fakulteti, problem je pa v tem da rabim certifikat CA. kako naj pridem do njega,kajti ta navodila ki so na uradni strani eduroam so zame nerazumljiva.

hvala
www.gapex.si

b ::

Namesti si eduroam klienta, ki ga najdes na eduroam.si. Tam je notri vse nastavljeno, le svoj username in geslo rabis vpisat.

Da se resit tudi brez tega, gotovo, ampak bos moral bit bolj obsiren pri opisu problema...

jurcek3 ::

na dlancnik se ne da eduroam klienta instalerat,to se da samo na prenosne racunalnike.v navodilih pise da morem iz osebnega racunalnika prenesti certifikat CA,ampak ne pise pa kje ga lahko dubim,recimo na kaksni spletni strani...
www.gapex.si

MarkV ::

Za vzpostavo povezave ne rabiš nobenega certifikata. Softwer rabiš.

b ::

Se zmeraj nisi povedal ne kaksen dlancnik imas, ne kaksen OS je na njem, NIC!

Mater znajo ljudje danes inteligentna vprasanja postavljat.

CA certifikat je potreben, ce zelis biti 100%, kateremu RADIUS strezniku se avtenticiras. Sicer lahko username in geslo od tebe dobi vsakdo, ki ti rece, da mu je ime Eduroam :)

jurcek3 ::

imam Dlančnik HP iPAQ rw6815,gor mam pa Microsoft Windows Mobile 5.0. kako pa pridem do tega certifikata? taka so navodila:
OPOZORILO!

Predno boste lahko vzpostavili povezavo v brezžično omrežje eduroam, boste morali na napravo ročno namestiti certifikat CA vaše matične organizacije.

Postopek je naslednji:

Certifikat CA matične organizacije z orodjem ActiveSync (copy-paste) naložite z vašega osebnega računalnika na dlančnik. V programu File Explorer na dlančniku poiščite certifikat CA in ga enkrat kliknite. Tako se bo certifikat CA namestil na dlančnik. Namestitev lahko preverite tako, da izberete Start | Settings | System | Certificates in poiščete certifikat CA matične organizacije.

kje na racunalniku pa imam ta ceterfikat?,drgac so pa kle cela navodila,sam tega dela ne razumem :http://www.eduroam.si/si/osebni-dostop/...
www.gapex.si

mangaldar ::

Certifikat lahko dobiš tudi kar iz Arnesovega ftp strežnika:

Tu imajo arhiv SecureW2 odjemalcev prilagojenih za Slovenijo. V zip datotekah so tudi certifikati organizacij, ki sodelujejo v Eduroam projektu.

Tistega za svojo fakulteto si skopiraj na dlančnik.

nonenone ::

certifikat se izvozi iz nadzorna plošča-internet options-content-certificates. Izvoziš lahko na disketo ali na CD, ali kam na c disk v mapo, potem lahko s tem certifikatom lahko delaš kaj češ, končnica certifikata je *.pfx, zaupnost pa *.cer, nekaj takega, lp

jurcek3 ::

hvala :D
www.gapex.si

b ::

A do navodil se ti pa ni uspelo priklikat?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eduroam - težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
302076 (1646) crniangeo
»

Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5213717 (7875) ramiz?!
»

Eduroam in Symbian

Oddelek: Mobilne tehnologije
112089 (1547) SLO_Matej
»

Samsung Omnia 7 in eduroam

Oddelek: Mobilne tehnologije
121381 (1027) RazzorX
»

Pomoc: Eduroam omrezje in Mac OS

Oddelek: Omrežja in internet
51634 (1478) degenerik

Več podobnih tem